Ce materiale folosim pentru acoperisuri in 2016?

BUCURESTI - 28 octombrie 2016

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Industrie, Tehnologie

Trecerea timpului a dus la dezvlotare pe toate planurile. Constructiile au cunoscut, fara doar si poate, una dintre cele mai puternice dezvoltari, atat in ceea ce priveste materialele de constructii, cat si in ceea ce priveste preturile lor. Putem sa punem bazele unor constructii cu sute de etaje, care sa reziste la cutremure foarte puternice, ceea ce este o realizare.

Ce materiale folosim pentru acoperisuri in 2016?

Desi s-a pus mai putin accent pe aceasta parte a constructiei, acoperisul s-a dezvoltat si el. De la acoperisuri realizate din stuf, am ajuns sa avem acoperisuri care mai de care mai interesante, realizate din beton, tigla sau tabla, fiecare cu proprietati foarte interesante.

Vom incerca sa descoperim care este cea mai interesanta forma de acoperis din 2016 si care merita pusa pe propria casa.

 

Acoperisurile din tabla

Din ce in ce mai multi oameni aleg sa isi construiasca un acoperis tabla, in principiu multumita pretului pe care il are, dar si datorita proprietatilor superioare pe care le ofera. Daca ar fi sa raportam calitatea la pret, am descoperi ca tabla ofera niste valori impresionante. Este rezistenta, este flexibila, are o greutate redusa, poate sa ofere un aspect foarte placut si se gaseste sub diverse modele, unele care imita la perfectie tigla. Daca este tratata, poate sa reziste cu usurinta zeci de ani.

Enumerandu-i avantajele, putem descoperi:

Pret mic. Este poate cel mai atractiv element pe care il poti descoperi la acoperisurile din tabla;

Usurinta in montare. Are o greutate redusa, ceea ce inseamna ca poate fi montata usor, asadar, mana de lucru este mai mica;

Diversitate mare de culori si de modele;

Acoperisurile din tigla

 

Chiar daca tabla castiga teren, acoperisul de tigla este cel care atrage atentia tuturor. Tigla are un aspect placut, natural si traditional, putand sa respecte toate cerintele de calitate. Daca iti doresti un acoperis tigla, poti gasi mai multe variante: tigla metalica, tigla ceramica sau tigla din beton. Cu tigla metalica poti sa acoperi toate avantajele acoperisului metalic si sa castigi un plus estetic. Tigla metalica este rezistenta, are o flexibilitate mare si o greutate mica, nu afecteaza structura casei si poate sa reziste fara niciun fel de probleme pana la 10 ani. Daca nu este grunduita sau vopsita insa, poate sa se deterioreze mult mai repede.

Tigla ceramica este cea mai rezistenta varianta, putand sa reziste fara probleme pana la 100 de ani. Exista si tigle care au rezistat mai mult, iar acest lucru este datorat proprietatilor superioare: termorezistenta, rigiditate la socuri, rezistenta la ardere, rezistenta la murdarie, inghet si acizi, precum si permeabilitate la vaporii de apa. Totul pare roz in ceea ce priveste aceasta tigla, chiar si aspectul sau este uneori roz, insa din pacate vine cu o mare problema: este foarte grea. Tigla ceramica are o greutate de pana la 10 ori mai mare decat tigla metalica, ceea ce duce la presiuni mari asupra casei si la riscul de deteriorare a structurii.

Tigla de beton este cea de-a treia varianta de tigla si prezinta, la fel ca si primele, proprietati foarte interesante. Aceasta varianta de tigla este rezistenta, poate sa aiba o durata mare de viata si vine in culori diverse. Dezavantajul major este la fel ca si in cazul tiglei ceramice, greutatea mare. De asemenea, daca optezi pentru tigla din beton te poti astepta oricand sa alunece, daca exista infiltratii la nivelul sau.

 

Acoperisurile din sindrila bituminoasa

 

Ieftine si de nadejde. Acoperisurile din sindrila bituminoasa sunt alcatuite din granule ceramizate, strat bituminos si fibra din sticla. Cu siguranta, sindrila bituminoasa este o varianta moderna cu care iti poti acoperi casa, fiind si foarte eficienta. Rezista la foc, la radiatii si la apa si poate sa vina intr-o varietate estetica impresionanta. Un mare avantaj al sindrilei bituminase este faptul ca este usor de taiat si de manevrat, ceea ce face mana de lucru foarte ieftina.

Per total, este un material ce merita atentie si poate sa reziste fara probleme chiar si 50 de ani pe acoperisul tau.

Acoperisuri din sindrila din fibra de sticla

 

Fibra de sticla are un aspect placut. Aceasta poate imita aproape la perfectia tigla clasica, chiar daca are proprietati diferite. Daca iti doresti o varianta usor de montat, aceasta este, in conditiile in care este autoadeziva. Nu difera foarte mult de sindrila bituminoasa, marele avantaj fiind ca foloseste un intaritor pe baza de fibra de sticla si are in compozitie mai putin bitum. Dezavantajul fata de sindrila bituminoasa este greutatea, care poate sa ajunga la 10 kg/mp. Este adevarat ca nu se compara cu greutatea unui acoperis din tigla, insa este totusi destul de mare.

Acoperisurile din stuf

 

Daca iti doresti o metoda traditionala de a-ti acoperi casa, stuful este cea mai buna varianta. Acoperisurile din stuf sunt rezistente, pot sa arate foarte bine si ofera o termoizolatie excelenta. Stuful este, in primul rand, foarte ieftin si daca ne raportam la durata lui de viata, de pana la 40 de ani, il putem considera si foarte practic.

Partea proasta la acoperisurile din stuf este faptul ca impun o anumita inclinatie si sunt destul de vulnerabile in ceea ce priveste insectele.

Chiar si asa, incepe sa revina in atentia constructorilor pentru ca este ecologic si rezistent si poate sa fie o foarte buna optiune.

De unde cumperi acoperisurile perfecte?

Este greu sa iei o decizie de unul singur. Pana la urma, toate variantele ofera avantaje si dezavantaje. Pentru a merge la sigur, este bine sa intrebi niste profesionisti, cum sunt cei de la www.valconroofs.ro , care iti pot recomanda cea mai buna solutie pentru tine. Acestia tin cont de locul unde este construita casa, de preferintele tale, de tipul de precipitatii si de temperatura care se inregistreaza in zona si de buget, oferindu-ti o solutie care sa te tina zeci de ani si sa iti ofere protectia de care ai nevoie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/quick-panda/ce-materiale-folosim-pentru-acoperisuri-in-2016