Ghid complet despre țigara electronica

BUCURESTI - 27 octombrie 2016

Comunicat tip General in Social, Retail, Internet

Ce este tigara electronica?

Este un dispozitiv simplu, care inlocuieste fumatul clasic cu un fumat mult mai sanatos, pe baza de aburi. In principiu, un kit tigara electronica este compus dintr-o serie de elemente care vaporizeaza un lichid si reuseste a ofere senzatia fumatului, fara a genera toate acele efecte neplacute ale tutunului adevarat. Vom vorbi ceva mai tarziu despre avantajele si dezavantajele tigarii electronice, insa momentan, un lucru foarte important este modul in care au aparut.

Ghid complet despre țigara electronica

Vedem din ce in ce mai multe tigari electronice, peste tot pe strada, la locul de munca sau chiar si in mijloacele de transport in comun. Succesul acestui mod de a fuma este unul evident, insa cu toate astea, multi fumatori refuza sa incerce tigara electronica. De cele mai multe ori, refuzul vine pe baza unor informatii prea putine si de multe ori gresite.

Mic istoric al tigarii electronice

Primul moment in care a fost gandit un astfel de produs a fost in 1963, atunci cand Herbert A Gilbert patenteaza un dispozitiv de fumat fara fum si fara tutun. Din pacate, dispozitivul sau nu ajunge sa fie comercializat si o buna perioada de vreme este lasat de izbeliste.

40 de ani mai tarziu, in 2003, Hon Lik, un farmacist chinez, a folosit un dispozitiv electronic pentru a vaporiza lichid cu nicotina diluata si a dat startul unei adevarate nebunii. Dupa patentarea noii inventii, tigara electronica incepe sa fie comercializata, mai ales in China.

Din 2005, compania lui Hon Lik incepe sa exporte tigari electronice in Sua si Europa. Istoria acestui mod de a fuma se dezvolta pe zi ce trece, in 2006 inventandu-se Cartomizatorul si in 2008 atomizatorul Joye 510.

Nu mult mai tarziu, apar tigarile electronice si in Romania, prin magazine precum smokemania.ro, care incearca sa dezvolte piata si aduc tigari electronice smokemania, reprezentative pentru companie.

Astazi, la nivel mondial, piata tigarilor electronice este intr-o continua crestere si reuseste sa adune o cifra de afaceri de 7 miliarde de dolari, intr-o crestere continua. Fara doar si poate, in urmatorii 10 ani vom vorbi despre o modificare a preferintelor fumatorilor, de la tigarile normale la cele electronice.

Intrebari si raspunsuri despre tigarile electronice

Cu siguranta ti-ai pus o multime de intrebari legate de aceste tigari . Noi ne-am pus de asemenea intrebari si am descoperit urmatoarele raspunsuri.

Cum functioneaza tigara electronica? O tigara electronica este compusa dintr-o parte cu nicotina lichida si o parte cu un atomizator si baterii reincarcabile. Atunci cand tragi din dispozitiv, nicotina se vaporizeaza gratie arderii, furnizandu-ti un abur placut la gust, care contine doza de nicotina de care ai nevoie si placerea de a fuma.

Unde pot fi folosite tigarile electronice? Din pacate, nu pot fi folosite oriunde, in principiu din cauza legislatiei, care nu le separa de tigarile normale. Restaurantele, firmele aeriene sau cele de transport, interzic, de regula, folosirea tigarilor electronice. Exista si evidente exceptii, asadar, vei gasi mult mai multe locuri pentru fumat electronic decat locuri pentru fumat clasic.

Cat este de sigura o tigara electronica? De asemenea, din pacate, tigara electronica nu are o istorie atat de bogata incat sa existe statistici in ceea ce priveste siguranta sa pe termen lung. Ceea ce este cert insa, este faptul ca nu genereaza fumat pasiv si ca numarul de substante cancerigene din lichidul tigarii este unul mult mai mic. Putem trage concluzia, asadar, ca tigarile electronice sunt mult mai sanatoase decat tigarile clasice.

Te ajuta o tigara electronica sa renunti la fumat? Daca iti doresti cu adevarat asta, da, te ajuta. Acest tip de a fuma prezinta avantajul faptului ca poti sa iti dozezi nicotina si sa micsorezi doza de la o zi la alta. In timp, dependenta de aceasta substanta va disparea iar gestul va ramane singurul tau viciu.

Ce contine lichidul pe care il vapezi? De regula, lichidele tigarilor electronice sunt compuse din propilen glicol, glicerina vegetala, nicotina si arome. Pentru a te asigura ca substantele sunt de cea mai buna calitate, este bine sa te orientezi catre firme in care ai deplina incredere.

Care sunt, așadar, avantajele tigarii electronice?

Putem sa descoperim cu ușurința câteva avantaje majore:

Tigarile electronice sunt, fara doar si poate, mai sanatoase decat tigarile clasice, aducand un numar mult mai putin de substante cancerigene;

Tigarile electronice sunt mai elegante, nederanjandu-i pe cei din jur;

Nu genereaza fumat pasiv, ceea ce poate fi un mare plus pentru nefumatori;

Nu iti fac mainile, parul si hainele sa miroase urat.

Cate tipuri de tigari electronice exista?

Piata din Romania abunda, astazi, de tigari electronice. Este bine sa stii catre ce sa te orientezi, mai ales daca esti incepator. Vei descoperi 3 tipuri de tigari electronice:

Tigara electronica de unica folosinta. Nu este foarte populara, insa exista. Prezinta avantajul faptului ca este tot timpul gata de folosit si are o flexibilitate foarte mare. Poate sa fie mult mai scumpa decat tigara electronica normala sau chiar decat tigara clasica si nu are un succes rasunator, cel putin nu in Romania.

Tigari electronice reincarcabile. Sunt tigari electronice alcatuite din 2/3 parti, foarte populare. De regula, sunt compuse dintr-un atomizor, dintr-un clearomizor si un mustiuc si au avantajul faptului ca pot sa reziste destul de mult fara a fi inlocuite. Daca alegi o astfel de tigara poti sa economisesti destul de multi bani, insa trebuie sa ai grija sa ai mereu la indemana un atomizor, pentru ca are tendinta de a se strica.

Tigari modate. Sunt tigari cu o baterie mai puternica, din care fumatorul poate sa traga mai multi vapori si in acest fel, sa isi mareasca doza. Sunt, de regula, tigari destinate fumatorilor cu experienta. Au marele dezavantaj de a fi destul de mari si inconfortabile, insa daca treci peste acest neajuns, poti castiga foarte multe avantaje.

Per total, tigarile electronice sunt solutii cat se poate de eficiente si de interesante, de care te poti bucura daca esti fumator si de la care poti obtine o multime de avantaje. Trebuie doar sa vrei sa renunti la tigarile clasice.