Cultura de vara in FM

BUCURESTI - 20 iunie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Pe perioada verii, Radio Romania Cultural va propune o noua oferta de vacanta: selectii din cele mai bune emisiuni ale postului, a celor mai bune piese de teatru, concerte, emisiuni muzicale, emisiuni de publicistica din domeniul culturii.

E un fapt cunoscut, aproape o lege: pe timpul verii, consumul de radio (media, carte) e mai mic decat in restul anului. Si atunci, o intrebare nu intarzie sa apara, cam la aceeasi data in fiecare an: care ar fi cea mai inspirata idee de emisiune estivala? Ce ai putea propune mai atractiv, mai interesant, mai bun ascultatorilor?
Mai bun… sau chiar foarte bun… sau pur si simplu cele mai bune emisiuni. Va propunem o selectie „Best of” Radio Romania Cultural, tot ce am realizat la varf in anul din urma in 10 saptamani „de colectie”, din 25 iunie pana la inceputul toamnei.
Va vom oferi o selectie a celor mai bune piese de teatru, concerte, emisiuni muzicale, emisiuni de publicistica din domeniul culturii, documentare, personalitati, momente, teme si dezbateri pe care v-ati dorit sa le ascultati sau sa le reascultati la Radio Romania Cultural. Daca lipsa de timp nu v-a permis sa o faceti pana acum, va punem la dispozitie in vacanta o alternativa captivanta si spirituala la tonomatele muzicale de pe majoritatea celorlalte frecvente.
Contactul cu realitatea si cu actualitatea culturala il vor asigura deja consacratele emisiuni de dimineata Espresso si Matinal de week-end, sau, la orele dupa-amiezii, Pasaport european, cu informatii, relatari si comentarii despre proiectele care se desfasoara la Sibiu – Capitala europeana a culturii 2007.
Iar acestea nu sunt singurele repere. Ramane doar sa le descoperiti pe frecventele noastre din intreaga tara.

Radio Romania Cultural va propune si un nou flux de teatru scurt.
Capodopera lui Diderot - scriitorul caruia Voltaire ii scria intr-o scrisoare: 'Va privesc ca pe un om necesar lumii, nascut pentru a o lumina si pentru a strivi fanatismul si ipocrizia.' Creatia unuia dintre cei mai mari romantici ai literaturii universale, Mihail Lermontov. O nuvela la a carei publicare dramaturgul Caragiale isi dovedeste inca o data marele talent de prozator. O piesa a dramaturgului Ion Baiesu, venit in teatru cu exercitiul rafinat al schitei comice. O bijuterie dramatica a lui Shaw - cel care, isi ia model creatia lui Ibsen, dar exceleaza in situatii paradoxale, finetea umorului, aciditatea satirei si replicile spirituale ale personajelor.
Ce au comun toate aceste stralucite bijuterii culturale? Firul pe care Teatrul National Radiofonic le insira intr-un colier de unicate. In grila de vara a postului Radio Romania Cultural, de la ora 13.15, un nou flux de teatru scurt va este oferit spre delectarea de vacanta. Intr-un rastimp de 45 de minute povesti uimitoare, actori stralucitori vor incerca sa va cucereasca inimile, caci vorba lui Seneca: Ca o piesa de teatru, asa este viata: nu intereseaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat:

- 25 iunie “Nepotul lui Rameau” de Denis Diderot
- 26 iunie “Chipuri din trecut” de Mihail Lermontov
- 27 iunie “Pacat” de Ion Luca Caragiale
- 28 iunie “Dresoarea de fantome” de Ion Baiesu
- 29 iunie “Petit in stil rural” de George Bernard Shaw

Despre Radio România

Radio Romania - Forta cuvantului
Telefon: (+4) 021 303 15 15
Fax: (+4) 021 319 05 19
cultural@rornet.ro