Kronos Quartet - exclusiv la Radio Romania Cultural

BUCURESTI - 16 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Concertul Kronos Quartet la Bucuresti va fi transmis in exclusivitate de Radio Romania Cultural pe toate frecventele din tara si pe internet la cultura.srr.ro.
Concertul a avut loc duminica seara pe scena Studioului de concerte al Radiodifuziunii si a reprezentat prima aparitie a celebrei formatii la Bucuresti.

Intr-o cariera de 35 de ani, Kronos Quartet a personificat notiunea de indrazneala muzicala, de fascinatie pentru explorarea formei si sunetului fara idei preconcepute. Devenit unul dintre cele mai influente ansambluri de gen ale epocii, Kronos Quartet a evoluat in mii de concerte in intreaga lume si are in palmares peste 40 de inregistrari a caror varietate face ca aproape nici una sa nu semene cu cealalta.
Liderul cvartetului, David Harrington, a pus bazele formatiei in 1973, Kronos Quartet construindu-si un repertoriu amplu pornind de la lucrari ale maestrilor secolului XX (Bartók, Sostakovici, Webern), compozitori contemporani (Arvo Pärt, Alfred Schnittke, Terry Riley), legende ale jazzului, sau chiar artisti din zone mai indepartate, precum Jimi Hendrix sau Pandit Pran Nath.
Daca nu ati fost in sala, mai aveti o sansa sa auziti concertul de la Bucuresti al Cvartetului Kronos luni, 19 mai 2008, ora 19.00, pe frecventele Radio Romania Cultural din intreaga tara sau pe internet pe cultural.srr.ro. Merita!

Despre Radio România

Radio România - Forţa cuvântului
Serviciul Comunicare
Str. General Berthelot nr. 60-64, sector 1, Bucuresti
tel: 303.1431
comunicareinterna@srr.ro