Premiile Nobel la Radio Romania Cultural

BUCURESTI - 27 iunie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Din 25 iunie 2008, la adresa www.nobel.radiocultura.ro puteti vizita noul site rezervat istoriei premiilor Nobel la Radio Romania Cultural, un proiect Radio Romania 80.

Premiile Nobel ajung la Radio Romania Cultural in fiecare an, pe calea undelor, unde Corina Negrea va ofera interviuri “la cald” cu proaspetii laureati. Ea este prezenta la conferintele de presa si la conferintele publice ale celor mai titrate personalitati ale lumii in literatura, chimie, fizica, medicina, economie si ale eforturilor mondiale pentru pace, iar prin Radio Romania Cultural impartaseste ascultatorilor aceste formidabile experiente.
Din aceasta vara, Corina Negrea si Radio Romania Cultural, impartasesc si internautilor aceasta experienta.
Radio Romania Cultural este unicatul mass-mediei romanesti prin posesia exclusiva a unui “bagaj” impresionant legat de premiile Nobel, pe care le veti putea gasi si la adresa www.nobel.radiocultura.ro:
•Zeci de interviuri cu laureatii Nobel intre anii 1998-2007;
•zeci de editii speciale ale emisiunii Planeta radio: interviuri telefonice realizate cu laureatii Nobel in octombrie, imediat dupa anuntarea premiilor, si la inceput de decembrie, in timpul “Saptamanii Nobel” si dupa incheierea ei;
•Conferintele de presa si o serie de conferinte publice ale laureatilor Nobel prezenti la Stockholm in “Saptamana Nobel”.
•Interviuri de fonoteca realizate intre anii 1990-1996 pentru prestigioasa emisiune Universitatea radio.

De neuitat sunt si interviurile cu presedintele Fundatiei Nobel, cu directorul Muzeului Nobel, cu presedintii Comitetelor Nobel ai Premiilor pentru Chimie, Fizica si Medicina sau Fiziologie – si am numit astfel pe oamenii si organizatiile care au ultimul cuvant in alegerea laureatilor Nobel.
www.nobel.radiocultura.ro este adresa la care din acest an veti putea fi martorii aproape in timp real ai extraordinarei “Saptamani Nobel” nu doar la radio, ci si pe site-ul nostru. Aici veti putea asculta, iar acum si citi Jurnalul de Stockholm tinut la zi si chiar la minut de Corina Negrea, la inceputul lunii decembrie.
Tot la www.nobel.radiocultura.ro puteti asculta si interviurile, conferintele si editiile speciale ale emisiunilor din anii precedenti, puteti afla informatii despre laureati si puteti descoperi o bogata iconografie.

Despre Radio România

Radio România - Forţa cuvântului
Serviciul Comunicare
Str. General Berthelot, nr. 60-64, sector 1, Bucuresti
Tel: 303.1431
comunicareinterna@srr.ro