Romantic FM ramane liderul radiourilor de nisa

BUCURESTI - 3 iunie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Cu o cota de piata de 6,5% in Capitala, Romantic FM ramane in fruntea posturilor de radio de nisa din Bucuresti, la mare distanta de restul lumii.

Romantic FM ramane liderul radiourilor de nisa

95.000 de ascultatori in fiecare zi. Acesta este numarul bucurestenilor care se bucura de avantajul de a fi “Romantici”. Sunt 95.000 de oameni care, in fiecare zi, sunt alaturi de singura frecventa care le ofera “muzica, nu zgomot”. Sunt ascultatorii de calitate, care apreciaza muzica buna intr-un mixaj inspirat.
Cu aceasta cifra realmente impresionanta, Romantic FM detine a patra cota de piata in Bucuresti in clasamentul general. Cu 6,5%, Romantic FM se afla inaintea Europa FM (6,3%), ProFM (5,9%) sau Magic FM (4,2%) si dupa Radio ZU (14,2%), Radio 21 (11,3) si Kiss FM (9,8%). Desi este un post de nisa, cota de piata a Romantic FM este suficient de mare pentru a intra in clasamentul general radio. In categoria posturilor de muzica, Romantic FM este la peste 25.000 de ascultatori distanta de Magic FM si la 81.400 de ascultatori de Gold FM.
Pozitionarea Romantic FM prin continut si abordare in zona “Premium Exclusive” si-a dovedit eficienta. Postul este ascultat de aproape o suta de mii de bucuresteni, iar perceptia sa in randul publicului s-a imbunatatit din toamna anului trecut, cand a lansat pe www.romanticfm.ro patru noi posturi de internet: Romantic Twist, Romantic Fresh, Romantic Extra si Disco’teck. Continutul de calitate are, iata, trecere mare pe cea mai importanta piata de radio, cea din Bucuresti.
Studiul de Audienta Radio a fost efectuat in perioada 12 ianuarie – 12 aprilie 2009 si a venit sa confirme pozitia extrem de solida a Diviziei Radio a INTACT Media Group in aceasta piata: un lider de nisa cu traditie (Romantic FM) si un lider absolut in clasamentul general (Radio ZU – lider de piata detasat in Bucuresti).

Marius Tudosiei
www.romanticfm.ro


Nota tehnica: “În perioada 12 ianuarie – 12 aprilie 2009 a fost realizat valul de primavara al Studiului de Audienta Radio de catre IMAS – Marketing si Sondaje SA si Mercury Research SRL. In cadrul cercetarii s-a masurat audienta posturilor de radio la nivel national, urban si în orasul Bucuresti. Esantionul a avut un volum de 10.202 de persoane, cu o eroare maxima de esantionare de +/- 0.97%. In mediul urban s-au realizat 8.162 interviuri (eroare maxima de esantionare +/-1.08), iar in Bucuresti s-au realizat 1.842 interviuri (eroarea maxima de esantionare este +/- 2.28%).”

Despre Radio Romantic FM

Informatii aditionale:
Radio Romantic FM poate fi ascultat in Bucuresti pe frecventa 101,9 FM si de oriunde din lume pe www.romanticfm.ro. Romantic Twist, Romantic EXTRA, Romantic Fresh si Disco'teck sunt cele patru posturi de radio de internet - produse marca 'Romantic FM'.
Marius Tudosiei
Director Marketing
marius.tudosiei@romanticfm.ro