Romantic FM si-a pastrat a treia cota de piata in Bucuresti

BUCURESTI - 3 februarie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

In anul 15 de emisie neintrerupta, Romantic FM mai are un motiv de a sarbatori. Ultimul val de audiente radio reconfirma postului a treia pozitie in Bucuresti in clasamentul cotelor de piata.

Pozitionarea Romantic FM drept singurul post de radio “Premium Exclusive” a adus rezultatele asteptate: a treia cota de piata in Capitala. Este una dintre informatiile care contrazic afirmatiile conform carora romanii si-au pierdut gustul, atata vreme cat continutul de calitate este, iata, preferat de catre ascultatorii din cea mai importanta piata, cea din Bucuresti.
Romantic FM a ocupat si in valul anterior aceeasi pozitie 3 in topul cotelor de piata in Bucuresti. Desi cifrele s-au schimbat – resimtindu-se o scadere generala a pietei – topul contine aceleasi nume si la acest val. Romantic FM, cu un market share de 6,8%, este plasat inaintea ProFM (5,7%) si Europa FM (5,6%) si dupa Radio 21 (16% - cu cea mai importanta scadere, de 6,9 procente) si Kiss FM (10,4%).
In perioada septembrie – decembrie 2008 Studiul de Audienta Radio a masurat pentru Romantic FM 105.300 ascultatori in Capitala, ceea ce reprezinta o cifra impresionanta. Mai mult, asteptarile postului pentru viitoarele valuri de cifre sunt cu mult mai mari, Romantic FM diversificandu-si cu mult oferta online. Pe www.romanticfm.ro a fost deja lansate patru posturi de “nisa in nisa”: Romantic Twist, Romantic Fresh, Romantic Extra si Disco’teck, care vor coagula in jurul lor comunitati solide de utilizatori-ascultatori.
Nota tehnica: “In perioada 1 septembrie – 14 decembrie 2008 a fost realizat valul de toamna al Studiului de Audienta Radio de catre IMAS – Marketing si Sondaje SA si Mercury Research SRL. In cadrul cercetarii s-a masurat audienta posturilor de radio la nivel urban si în orasul Bucuresti. In Bucuresti s-au realizat 1.891 interviuri (eroarea maxima de esantionare este +/-2,25%).”

www.romanticfm.ro

Despre Radio Romantic FM

Informatii aditionale:
Radio Romantic FM poate fi ascultat in Bucuresti pe frecventa 101,9 FM si de oriunde din lume pe www.romanticfm.ro. Romantic Twist, Romantic EXTRA, Romantic Fresh si Disco'teck sunt cele patru posturi de radio de internet - produse marca 'Romantic FM'.
Marius Tudosiei
marius.tudosiei@romanticfm.ro
marius.tudosiei@romanticfm.ro