Alegeri Nationale în Biserica Crestină Adventistă de Ziua a Saptea

BUCURESTI - 18 februarie 2005

Comunicat tip General in Religie

Biserica Crestină Adventistă de Ziua a Saptea din România organizează, în perioada 18-21 februarie, la Institutul Teologic Adventist de la Cernica, Adunarea Generală a Uniunii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din România.
Lucrările Adunării Generale vor fi prezentate pe pagina oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - www.adventist.ro ; tot la această adresă veti putea găsi un kit de presă cu date suplimentare despre Biserica Adventistă de Ziua a Saptea.

Alegeri Nationale în Biserica Crestină Adventistă de Ziua a Saptea

La acest eveniment, 420 de delegati si invitati, reprezentând peste 100.000 de credinciosi din România, vor alege presedintele, conducerea administrativă, departamentală, precum si Comitetul Executiv al Uniunii pentru următorul mandat.
Delegatii, între care se află pastori si credinciosi laici în proportie egală, vor primi si dezbate rapoartele privind starea Bisericii, prezentate de administratia si directorii departamentali ai Uniunii.
De asemenea, vor fi stabilite directiile prioritare pentru următoarea perioadă, va fi acreditat personalul pastoral, vor fi discutate si supuse spre aprobare modificări ale Statutului de organizare si functionare al Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea din România. Vor participa reprezentanti ai organizatiei europene a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, cu sediul la Berna.
Din partea autoritătilor vor fi prezenti dr. Adrian Lemeni, Secretar de Stat pentru Culte, reprezentanti ai celor două camere ale Parlamentului si ai Ministerului Culturii si Cultelor. De asemenea vor participa reprezentanti ai altor biserici.
Adunarea Generală se reuneste la fiecare cinci ani si reprezintă cea mai înaltă autoritate a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea din România. Între sesiunile Adunării Generale, conducerea revine Comitetului Executiv al Uniunii format din administratori, directori departamentali, pastori si laici. Uniunea Adventistă de Ziua a Saptea are în componentă sase conferinte teritoriale (Banat, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania de Nord si Transilvania de Sud) si coordonează diferite activităti prin departamente (de ex. Pastoratie, Tineret, Educatie, Relatii Publice si Libertate religioasă, Publicatii) care asigură conducerea, planificarea si implementarea programelor specifice.

Despre Radio Vocea Evangheliei Brasov

Biserica Adventistă din România, este cea mai numeroasă din Europa. Ea operează un institut teologic de grad universitar cu trei specializări: teologie pastorală, asistentă socială si litere, o scoală de asistenti medicali, trei licee si mai multe scoli generale, sase statii radio, un centru de productie video, editură si tipografie, cabinete medicale, un institut de studii biblice prin corespondentă, mai multe organizatii umanitare pentru detinuti si copii aflati în dificultate, precum si o agentie de ajutor si refacere (ADRA) prin care credinciosii adventisti au contribuit cu 100.000 de euro la proiecte în ajutorul victimelor cutremurului si valurilor ucigase din Asia de Sud-Est .
Pe plan mondial, Biserica Crestină Adventistă de Ziua a Saptea este prezentă în 203 tări, detinând unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educationale protestante din lume, cu 5.605 scoli (incluzând 99 de colegii si universităti) ce asigură educatia a aproximativ 1,1 milioane de persoane. De asemenea, detine peste 600 de spitale, sanatorii si clinici în lumea întreagă ce promovează în mod consecvent programele de asigurare a sănătătii populatiei, oferind tratamente pentru renuntarea la fumat, reabilitare a alcoolicilor, programe de slăbire si de luptă împotriva stresului. Dintre acestea, Universitatea Loma Linda din California, s-a bucurat de interesul mass-media mai mult decât oricare alt centru medical din Statele Unite datorită rezultatelor stiintifice, unele reprezentând premiere mondiale, cum ar fi transplantul de inimă la copii ("Baby Fae") si acceleratorul de protoni folosit pentru tratarea cancerului.
Pentru informatii suplimentare referitoare la acest eveniment vă rugăm să îl contactati pe dl. Cristian Modan, telefon 0744.370.607
cristianmodan@adventist.ro