Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea condamnă actele teroriste din Londra

BUCURESTI - 7 iulie 2005

Comunicat tip General in Social

Delegaţii celei de-a 58-a sesiuni a Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi-au exprimat astăzi “şocul şi oroarea faţă de actele teroriste, brutalitatea şi extremismul văzut astăzi în Londra”, conform declaraţiei pastorului Ted N.C. Wilson, vice-preşedinte al Bisericii Mondiale.

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea condamnă actele teroriste din Londra

"Gândurile şi rugăciunile noastre sunt îndreptate spre cei îndureraţi" a spus Wilson în deschiderea sesiunii de Joi, 7 iulie.

"Trăim într-o lume din ce în ce mai periculoasă şi mai instabilă" a adăugat declaraţia Bisericii. "Sunt oameni care în mod eronat văd violenţa ca un mod de promovare a cauzelor proprii susţinându-le cu valoare de absolut şi considerând ca fiind justificate crimele făcute în acest scop. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al păcii. Condamnăm violenţa ca soluţie pentru rezolvarea conflictelor ".

Declaraţia Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea a făcut de asemenea referire la reacţia Bisericii din Marea Britanie. Conform acesteia, "Bisericile din sudul Angliei sunt deschise pentru rugăciune iar Centrul Adventist din apropierea uneia dintre zonele afectate din centrul Londrei este deschis pentru îngrijiri acordate celor din zonă. Biserica este de asemenea în legătură cu spitalele din zonă oferind sprijinul său oriunde este nevoie”.
"Din păcate trăim într-o lume unde aceste atrocităţi continuă să se întâmple. Este un semn al timpului pe care îl trăim însă chiar şi în mijlocul durerilor îi mulţumim lui Dumnezeu pentru speranţa pe care El o dă tuturor credincioşilor. Privim înainte spre o vreme în care păcatul, moartea şi suferinţa nu mai există, spre vremea revenirii lui Iisus Hristos".

Rugându-se pentru victime şi pentru familiile lor, pastorul adventist Cecil Perry, preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Marea Britanie a declarat: "Ne rugăm pentru oamenii care suferă din cauza violenţei în lume şi în mod special astăzi pentru cei care suferă în Londra. Ne rugăm pentru oamenii care au fost răniţi şi pentru cei care au murit până acum. Ne rugăm pentru încurajarea sufletelor celor zdruncinaţi de evenimente cu speranţa că într-o zi pacea va acoperi Pământul după cum apa acoperă suprafaţa mării".

Pastorul Don McFarlane, preşedinte al Bisericii din sudul Angliei, participant la sesiune, a menţionat cu privire la această tragedie: "Deşi sunt în St. Louis, inima mea este alături de cei care suferă în Anglia şi în mod special alături de cei care au suferit pierderea celor dragi". McFarlane a adăugat că a scris pastorilor Bisericilor Adventiste ”să cheme membrii bisericilor locale pentru rugăciune şi să asigure tot sprijinul pe care îl pot oferi celor afectaţi de bombardamente. Probabil cel mai important ajutor pe care îl pot oferi este speranţa de a trăi într-un timp care pare a fi lipsit de speranţă".

În Marea Britanie sunt aproape 25.000 de Adventişti de Ziua a Şaptea, dintre care aproximativ 13.000 locuiesc în Londra unde există 60 de biserici locale.

Despre Radio Vocea Evangheliei Brasov

TEXTL DECLARAŢIEI OFICIALE A BISERICII ADVENTISTE DE ZIUA A ŞAPTEA

În numele tuturor participanţilor la cea de-a 58-a sesiune a Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din St Louis, dorim să ne exprimăm şocul şi oroarea faţă de actele teroriste, brutalitatea şi extremismul văzut astăzi în Londra. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt îndreptate spre cei îndureraţi.
Trăim într-o lume din ce în ce mai periculoasă şi mai instabilă. Sunt oameni care în mod eronat văd violenţa ca un mod de promovare a cauzelor proprii susţinându-le cu valoare de absolut şi considerând ca fiind justificate crimele făcute în acest scop.

Adventiştii de Ziua a Şaptea sunt oameni ai păcii şi ai compasiunii. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al păcii. Condamnăm violenţa ca soluţie pentru rezolvarea conflictelor. Bisericile din sudul Angliei sunt deschise pentru rugăciune iar Centrul Adventist din apropierea uneia dintre zonele afectate din centrul Londrei este deschis pentru îngrijiri acordate celor din zonă. Biserica este de asemenea în legătură cu spitalele din zonă oferind sprijinul său oriunde este nevoie.

Din păcate trăim într-o lume unde aceste atrocităţi continuă să se întâmple. Este un semn al timpului pe care îl trăim însă chiar şi în mijlocul durerilor îi mulţumim lui Dumnezeu pentru speranţa pe care El o dă tuturor credincioşilor. Privim înainte spre o vreme în care păcatul, moartea şi suferinţa nu mai există, spre vremea revenirii lui Iisus Hristos.

BIROUL DE PRESĂ
viodima@adventist.ro