Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea organizeaza primul Festival de Libertate Religioasa

BUCURESTI - 14 septembrie 2006

Comunicat tip General in Religie

Istoria neromantata a persecutiilor religioase precum si evolutia libertatii religioase in Romania va fi prezentata pe baza unor documentare recente.

Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea organizeaza sambata 16 septembrie a.c, la Sala Palatului de la ora 9.00, primul Festival de Libertate Religioasa, dorind sa marcheze astfel o noua etapa, aceea a intelegerii pluralismului religios, prevazut nu doar de legi ci si pus in practica de catre majoritatea romanilor.

Acest eveniment isi propune sa comemoreze memoria acelor oameni care au suferit pentru credinta lor si care au avut puterea sa spuna un „NU” hotarat atunci cand au fost fortati sa renunte la credinta lor, chiar daca acest lucru a insemnat moartea pentru unii dintre ei sau chinuri groaznice pentru altii.

In cadrul programului festiv, intre orele 17:00-20:00, vor fi prezentate Documentarele „Libertatea Religioasa intre 1870-1944” si „Libertatea Religioasa intre 1945-1989”, vor fi prezentate marturii si se va face o retrospectie a fenomenului Libertatii Religioase din Romania intre 1990 si 2006.
In cadrul Festivalului sunt invitate mai mult de 20 de formatii precum Corul „Laudate Domini” dirijat de Vasile Cazan, Directorul Filarmonicii Targu-Mures, „Corul veteranilor adventisti”, instrumentisti precum naistul Cornel Pana sau violonistul Cosmin Fidiles de la Filarmonica Sibiu si solisti precum Medina Gratiela Vlad de la Teatrul de Opereta Bucuresti.

„Am ales sa organizam Festivalul Libertatii Religioase deoarece dorim sa constientizam progresele care s-au facut in domeniul libertatii religioase, chiar daca mai exista inca persoane care nu inteleg pe deplin libertatea oricarui om de a alege de buna voie orice credinta religioasa doreste si de a-si manifesta religia sau convingerea. Deoarece dorim sa invatam din greselile istoriei, Festivalul Libertatii Religioase se doreste un moment de recunoastere a jertfei celor care prin sangele lor au marcat fiecare pas pe care Romania l-a facut in acest domeniu.” – Viorel Dima, director Departament Libertate Religioasa.

Ca invitati speciali vor participa Teodor Hutanu, presedintele Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, Dr. John Graz, directorul Departamentului Mondial de Libertate Religioasa, Ulrich Frikart si Karel Novak, presedinte, respectiv directorul Departamentului de Libertate Religioasa de la Diviziunea Euro-Africa a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.
Evenimentul este destinat atat publicului larg si tuturor celor implicati in sustinerea promovarii libertatii religioase in Romania.

Despre Radio Vocea Evangheliei Brasov

Informatii suplimentare privind Festivalul de Libertate Religioasa precum si pentru intrebari, imagini sau programari de interviuri il puteti contacta pe domnul Viorel Dima, la telefon , sau e-mail viodima@adventist.ro
Str. Erou Iancu Nicolae 38-38A, 077190 Bucureşti, O.P.30 Tel: (0040) 21-490 85 90
Fax: (0040) 21-490 85 70
viodima@adventist.ro