Jan Paulsen reales Preşedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea

BUCURESTI - 3 iulie 2005

Comunicat tip General in Religie

Pastorul Jan Paulsen, 70 ani, a fost reales, în unanimitate, ca preşedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din întreaga lume în timpul lucrărilor celei de-a 58-a sesiuni a Conferinţei Generale.

Realegerea lui Jan Paulsen coincide cu ziua aniversării a 50 de ani de căsătorie cu soţia sa, Kari. Înainte de a-şi înainta raportul de activitate, Jan Paulsen a menţionat sprijinul pe care soţia sa i l-a oferit de-a lungul anilor în tot ceea ce a făcut.

Jan Paulsen reales Preşedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea

"Este un privilegiu să-L slujesc pe Hristos şi Biserica Adventistă în rolul de conducere pe care mi l-aţi încredinţat. Este o onoare şi doresc să-mi exprim aprecierea pentru încrederea acordată”, a declarat Jan Paulsen în momentul anunţării rezultatelor.

"Am nevoie de prezenţa permanentă a Duhului Sfânt şi de călăuzirea Lui în lucrarea pe care o am de făcut. Vreau să-mi exprim aprecierea pentru toţi cei care mi-au oferit sprijinul de când am venit aici. Vă mulţumesc pentru faptul că m-aţi susţinut în rugăciune".

Norvegian la origine, Jan Paulsen, preşedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din 1999, are peste 40 de ani de slujire în cadrul Bisericii ca pastor, misionar, profesor şi membru al executivului. Jan Paulsen a fost pastor, învăţător biblic în Ghana, profesor şi director de şcoală în Nigeria, profesor şi director al Newbold College din Marea Britanie, secretar general şi director de educaţie al regiunii Trans-Europene, cu sediul în Marea Britanie. În 1983, Paulsen a devenit preşedinte al acestei regiuni şi a fost ales ca vice-preşedinte al Conferinţei Generale în 1995, poziţie pe care a deţinut-o până în momentul numirii sale ca preşedinte al Bisericii la nivel mondial.

Jan Paulsen şi-a început studiile în Norvegia şi Danemarca, şi-a luat licenţa în teologie la Andrews University, a urmat un master la Washington Theological Seminary iar apoi a obţinut titlul de doctor în teologie la Tubingen University în Germania. Dr. Jan Paulsen a publicat până în prezent mai multe cărţi, printre care "Let Your Life So Shine" şi "When the Spirit Descends."
Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea are aproape 15 milioane de membri prezenţi în peste 200 de ţări, 25 de milioane de persoane frecventând săptămânal serviciile religioase ale Bisericii.

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea deţine unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educaţionale protestante din lume, cu 6.845 şcoli (incluzând colegii şi universităţi) ce asigură educaţia a aproximativ 1,3 milioane de persoane. De asemenea, deţine peste 600 de spitale, sanatorii şi clinici în lumea întreagă ce promovează în mod consecvent programele de asigurare a sănătăţii populaţiei, oferind tratamente pentru renunţarea la fumat, reabilitare a alcoolicilor, programe de slăbire şi de luptă împotriva stresului.

Despre Radio Vocea Evangheliei Brasov

Fotografia preşedintelui (rezoluţie tipografică), imagini şi informaţii detaliate cu privire la Sesiunea Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea de la St.Louis, precum şi un kit de presă sunt disponibile la www.news.adventist.org
Pentru întrebări specifice sau programări de interviuri îl puteţi contacta pe domnul Viorel Dima prin email la viodima@adventist.ro
viodima@adventist.ro