Rezultatele alegerilor nationale în Biserica Crestină Adventistă de Ziua a Saptea

BUCURESTI - 21 februarie 2005

Comunicat tip General in Religie

Biserica Crestină Adventistă de Ziua a Saptea din România a ales, între 18 - 21 februarie, în cadrul Adunării Generale a Uniunii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din România, noul presedinte al Bisericii în persoana pastorului Teodor Hutanu.

Rezultatele alegerilor nationale în Biserica Crestină Adventistă de Ziua a Saptea

Născut în localitatea Hârlău, judetul Iasi, în 1957, Teodor Hutanu este licentiat in teologie pastorală la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, detinând si un master în Leadership la Andrews University, Michigan, SUA. În ultimii cinci ani, acesta a activat ca secretar al Uniunii Române, în perioada anterioară fiind presedinte al Conferintei Moldova (organizatie administrativ teritorială).
"Văd în sustinerea pe care am avut-o din partea Adunării Generale chemarea lui Dumnezeu si un privilegiu extraordinar în a oferi tot ce am pentru El, întelegând prin aceasta să mă consacru slujirii Bisericii si societătii. Cred că Biserica Crestină Adventistă de Ziua a Saptea are de oferit societătii valori si modele, care să contribuie la atingerea standardelor europene care sunt izvorâte din civilizatia crestină.
De aceea vom acorda o tot mai mare atentie comunicării, constienti fiind că atât relatiile interconfesionale, cele cu institutiile statului si cu alte componente ale societătii sunt influentate de buna cunoastere reciprocă. Transmiterea publică si integrală, a tuturor momentelor Adunării Generale, prin intemediul Internetului, a fost un act unic si a demonstarat deschiderea si transparenta pe care intentionăm să o continuăm în viitor” a declarat Teodor Hutanu după investire.

Prezenti la eveniment au transmis mesaje de salut si apreciere vicepresedintele Senatului, domnul senator Teodor Melescanu, presedintele Camerei Deputatilor, domnul Adrian Năstase prin consilierul său, Laurentiu Tănase, Adrian Lemeni, Secretarul de Stat pentru Culte si deputatul Dan Liga.
Din partea bisericilor au luat cuvântul prof. univ. dr. Ioan Caraza, profesor de patristică la Facultatea de Teologie Ortodoxă si Secretarul General al Societătii Biblice Interconfesionale din România, Mircea Cioată, Presedintele Bisericii Crestine după Evanghelie, pr. Cristian Sabău, Vicar general al Bisericii Greco-Catolice, pastorul Zsolt Bela de la Biserica Reformată Calvină, pr. Radu Holca de la Biserica Armeană si pastorul Vasile Roske, membru al consiliului de conducere al Bisericii Penticostale si redactor sef al revistei oficiale a cultului.

Despre Radio Vocea Evangheliei Brasov

Fotografia noului presedinte (rezolutie tipografică), un rezumat al lucrărilor Adunării Generale, un kit de presă cu date suplimentare despre Biserica Adventistă de Ziua a Saptea precum si rezultatele integrale ale alegerilor sunt disponibile pe pagina oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - www.adventist.ro .
Pentru informatii suplimentare referitoare la acest eveniment vă rugăm să îl contactati pe dl. Cristian Modan, telefon 0744.370.607
cristianmodan@adventist.ro