Avem nevoie urgentă de un program național de demenţă în România

BUCURESTI - 13 februarie 2012

Comunicat tip General in Politic, Sanatate, Social

este mesajul pe care vor să-l transmită organizatorii Conferinței Naționale Alzheimer organizată în perioada 23-25 februarie, la Institutul Național de Statistică București.

În contextul în care Boala Alzheimer precum şi celelalte forme de demenţă reprezintă o provocare majoră pentru starea naţională de sănătate şi pentru societate iar situaţia actuală a persoanelor cu demenţă şi a îngrijitorilor acestora este cel puțin dramatică, pentru a răspunde nevoilor specifice ale persoanelor cu demenţă si ale îngrijitorilor acestora, precum şi ale profesioniştilor, Societatea Română Alzheimer, prin Conferința Națională Alzheimer, apelează la factorii de decizie politică să dezvolte o strategie națională de demenţă în România care trebuie să includă:

- măsuri care să asigure asistenţă medicală decentă şi asistenţa socială pentru pacientul cu demenţă, inclusiv evaluarea clinică periodică a persoanei cu demenţă în timpul evoluţiei bolii, programe de informare şi educaţie pentru familie, campanii de destigmatizare, evaluarea nevoilor persoanelor cu demenţă, precum şi pe cele ale îngrijitorilor lor;

- realizarea Registrului Naţional de Demenţă;

- realizarea Registrului de Cazuri Sociale / persoane fără familie;

- asistenţa comunitară cu personal calificat şi instruit;

- recunoașterea de către autorități a contribuției oferite de către Societatea Română Alzheimer în cei 20 de ani de activitate, prin consultarea periodică a acesteia și susținerea inițiativelor organizației;

Dorim să precizăm că Boala Alzheimer şi celelalte forme de demenţă sunt cel mai des diagnosticate în fazele tardive, perioada de supravieţuire din momentul punerii diagnosticului fiind de aproximativ trei ani şi jumătate (în comparaţie cu evoluţia obişnuită a bolii de 8 - 12 ani). De asemenea, Boala Alzheimer este singura formă de demenţă recunoscută ca provocând handicap progresiv fizic şi psihologic.

Acreditarea jurnaliștilor: Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informații privind evenimentul CNALZ 2012, jurnaliștii sunt invitați să completeze Formularul de acreditare pus la dispoziție în format .pdf pe site-ul Conferinței (secțiunea Birou Presă). După primirea Formularului de acreditare completat, semnat și ștampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@alzcongres.ro, veți fi contactați pentru confirmarea acreditării Dumneavoastră. Vă invităm să vizitati website-ul oficial al Conferinței www.alzcongres.ro

Despre RALCOM EXHIBITIONS SRL

Ralcom Exhibitions este specializata in organizarea de expozitii, congrese, conventii, seminarii si cursuri de instruire, asigurand toate serviciile de organizare si facilitatile generale si tehnice aferente acestui tip de evenimente.Pe langa acestea, compania noastra ofera si servicii dedicate evenimentelor de firma, respectiv: lansare de produse, decernari de premii, forumuri, promovare de produse si imagine de firma. Prin experienta acumulata in asigurarea de consultanta si servicii in domeniul relatiilor publice, Ralcom Exhibitions este pregatita sa acorde consiliere in adaptarea evenimentului la necesitatile clientului si in concordanta cu bugetul dat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ralcom-exhibitions-srl/avem-nevoie-urgent-de-un-program-naional-de-demen-n-romnia