Conferinta Nationala Alzheimer 2012, 23-25 februarie, Hotel Crowne Plaza, Bucuresti

BUCURESTI - 24 ianuarie 2012

Comunicat tip General in Sanatate

Societatea Romana Alzheimer organizeaza in perioada 23 - 25 februarie 2012, la Hotelul Crowne Plaza Bucuresti, Conferinta Nationala Alzheimer, cu tema "Actualitati in domeniul dementelor; Dementa Alzheimer - problema majora de sanatate publica a Romaniei"

Conferinta Nationala Alzheimer abordeaza o tematica de mare diversitate, propunandu-si sa realizeze si la aceasta editie, o manifestare de inalt nivel stiintific. Printre temele abordate mentionam:

Epidemiologia dementei si aspecte demografice, Politici europene in domeniul dementei, Costurile bolilor neurodegenerative, Imagistica in dementa, Spectrul dementelor fronto-temporale, Interrelatia dintre depresie, dementa si bolile vasculare, Dementa prodromala - semne clinice, Investigatia neuro-psihologica in demente, Nevoile specifice ale pacientilor cu dementa din perspectiva persoanelor afectate de boala, Interventii psihosociale in demente, Farmacoechivalenta, Farmacoeconomie.

Vom fi onorati de prezenta unor specialisti de inalt prestigiu national si international, printre care amintim: Prof. Dr. Ingmar Skoog, Prof. Dr. Ove Almkvist,  Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, Prof. Dr. Vasile Ghetau, Prof. Dr. Monica Hancianu,  Conf. Dr. Sorin Paveliu, Helga Rohra – reprezentant al pacientilor, Dr. Nenad Bogdanovic, Dr. Nori Graham, Dr. Kathleen Hayden,  Dr. Ara Kachaturian, Dr. Svante Ostling, Dr. Simona Sacuiu, Dr. Alina Solomon, Dr. Gabriela Spulber, Annette Dumas - Public Affairs Officer Alzheimer Europe, Dr. Adrian Stanescu.

Un eveniment special va fi lansarea in premiera a Aliantei Anti Alzheimer (AAA), care reuneste intr-o platforma comuna organizatii nonguvernamentale, institutii si persoane publice si care are drept principal obiectiv obtinerea recunoasterii dementei ca problema de sanatate publica in Romania. De asemenea, in cadrul Conferintei Nationale Alzheimer vor fi organizate 3 cursuri in domeniile: farmacoeconomie, neuropsihologie si neuroimagistica

Declaratii de presa:

Conf. Dr. Catalina Tudose Presedintele Societatii Romane Alzheimer

Ne dorim ca aceasta noua editie a conferintei sa fie un prilej de informare asupra celor mai recente progrese inregistrate in cercetare si ingrijire, comunicate prin prelegeri si workshopuri care vor aborda teme variate de la costul dementei si politici europene de sanatate si de organizare a cercetarii in urmatorul deceniu la mecanisme etiopatogenice, tehnici noi de diagnostic "data-mining" care vor permite noi clasificari, dincolo de aspectele fenomenologice si in consecinta aplicarea unor noi tratamente. Speram ca Alianta Anti Alzheimer sa-si atinga obiectivul, respectiv elaborarea unui program national pentru dementa.

Acreditarea jurnalistilor:

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informatii privind evenimentele CNALZ 2012, jurnalistii sunt invitati sa completeze Formularul de acreditare pus la dispozitie in format .pdf pe site-ul Congresului (sectiunea Biroul Presa). Dupa primirea Formularului de acreditare completat, semnat si stampilat la numarul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@ralcom.ro, veti fi contactati pentru confirmarea acreditarii Dumneavoastra.

Va invitam sa vizitati website-ul oficial al Congresului www.alzcongres.ro

Management Conferinta

Ralcom Exhibitions srl Telefon: +40-21-210.58.14; +40-21-210.65.40 Fax: +40-21-212.27.02 E-mail: media@ralcom.ro Website: www.alzcongres.ro

Despre RALCOM EXHIBITIONS SRL

Ralcom Exhibitions este specializata in organizarea de expozitii, congrese, conventii, seminarii si cursuri de instruire, asigurand toate serviciile de organizare si facilitatile generale si tehnice aferente acestui tip de evenimente.Pe langa acestea, compania noastra ofera si servicii dedicate evenimentelor de firma, respectiv: lansare de produse, decernari de premii, forumuri, promovare de produse si imagine de firma. Prin experienta acumulata in asigurarea de consultanta si servicii in domeniul relatiilor publice, Ralcom Exhibitions este pregatita sa acorde consiliere in adaptarea evenimentului la necesitatile clientului si in concordanta cu bugetul dat.