Impactul tehnologiei moderne asupra testelor biologice

BUCURESTI - 3 octombrie 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare

Impactul tehnologiei moderne asupra testelor biologice reprezintă doar una dintre temele dezbătute anul acesta la cea mai prestigioasă manifestare științifică din cadrul comunității de medicină de laborator din țara noastră, al 19-lea Congres Național de Medicină de Laborator, care va avea loc în perioada 31 octombrie – 03 noiembrie, la Institutul Național de Statistică, București.

Concomitent cu Congresul Național de Medicină de Laborator se vor desfășura alte 3 manifestări științifice: cel de-al 7-lea Congres Național al Asistenților Medicali de Laborator, al 6-lea Simpozion de Imunopatologie, al 2-lea Simpozion de Monitorizare a Tratamentului Medical iar în paralel vor fi organizate două expoziții medicale specializate: Clinilab și Tehnomedica.

În cadrul unor dezbateri, Congresul SRML 2012 consemnează susținerea unor teme atât științifice cât și tehnice care acoperă un câmp științific vast: Infecţii declanşate în timpul dezastrelor, Interacţiunea predispoziţiei genetice - factori de mediu, Microorganisme implicate în pandemii, Semnificaţia clinică a testelor de laborator, Laboratorul clinic în viitor, Strategii privind programele de evaluare a calităţii în laborator, Standardizarea metodelor de analiză în laborator, Mecanisme moleculare şi celulare în bolile alergice şi autoimmune, Standardizarea testelor imunologice, Calitatea testelor la patul bolnavului, Medicina de laborator bazată pe dovezi etc.

O mențiune specială o atribuim faptului că evenimentul științific implică o largă participare națională și internațională a medicilor, biochimiștilor, biologilor, chimiștilor care își desfașoară activitatea în domeniul laboratorului clinic, cuprinzând contribuții știintifice originale, schimburi de idei și de experiență, discuții cu furnizorii de echipamente și reactivi de laborator.

Declarație de presă:

Conf. Univ. Dr. Manole Cojocaru Președinte Congres SRML 2012 Preşedinte Societatea Română de Medicină de Laborator

“Congresul Societăţii Române de Medicină de Laborator este cel mai prestigios Congres științific organizat anual, un forum care permite oamenilor de știință să-și întâlnească colegii din întreaga lume, facilitând astfel schimbul de experiență și informații. Tema principală a Congresului va fi „Medicina de Laborator bazată pe dovezi”. Cercetări din întreaga lume vor fi prezentate în cadrul unor conferințe, simpozioane, prezentări orale, ateliere de lucru, sesiuni educative interactive.”

Acreditarea jurnaliștilor:

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informații privind evenimentul Congresul Național de Medicină de Laborator 2012, jurnaliștii sunt invitați să completeze Formularul de acreditare pus la dispoziţie în format .pdf pe site-ul Congresului (secțiunea Biroul Presă). După primirea Formularului de acreditare completat, semnat şi ştampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@srmlcongres.ro, veţi fi contactaţi pentru confirmarea acreditării Dumneavoastră.

Vă invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.srmlcongres.ro.

Contact presă: Andreea Grigoroșcuță, media@srmlcongres.ro, 0722 329 183

Despre RALCOM EXHIBITIONS SRL

Ralcom Exhibitions este specializata in organizarea de expozitii, congrese, conventii, seminarii si cursuri de instruire, asigurand toate serviciile de organizare si facilitatile generale si tehnice aferente acestui tip de evenimente.Pe langa acestea, compania noastra ofera si servicii dedicate evenimentelor de firma, respectiv: lansare de produse, decernari de premii, forumuri, promovare de produse si imagine de firma. Prin experienta acumulata in asigurarea de consultanta si servicii in domeniul relatiilor publice, Ralcom Exhibitions este pregatita sa acorde consiliere in adaptarea evenimentului la necesitatile clientului si in concordanta cu bugetul dat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ralcom-exhibitions-srl/impactul-tehnologiei-moderne-asupra-testelor-biologice