O saptamana ramasa pana la cel de-al III-lea Congres National de Psihiatrie.

BUCURESTI - 24 septembrie 2008

Comunicat tip General in Sanatate

In perioada 01 - 04 octombrie 2008, Centrul International de Conferinte al Palatului Parlamentului din Bucuresti este gazda celui de-al III-lea Congres National de Psihiatrie, cu participare internationala, eveniment a carui deschidere este marcata de Ceremonia Festiva de Aniversare a 85 ani de la infiintarea Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof.Dr. Al. Obregia.

'In urmă cu exact 3 ani Comisia Europeană a lansat un document (Green Paper. Improving the mental health of the population. Toward a strategy on mental health for the European Union) care promova valoarea de “resursă a obiectivelor politicii strategice a UE” a sănătăţii mintale. Tot acest document constata că fiecare al patrulea cetăţean al lumii civilizate suferă de o afecţiune psihică generatoare de costuri sociale considerabile, suicid, disabilităţi. Pe de altă parte, stigmatizarea, discriminarea şi lipsa respectului pentru demnitatea persoanei cu tulburări psihice erau considerate “o reală provocare pentru valorile europene”.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a produs şi oficializat la Helsinki, în prezenţa miniştrilor europeni ai sănătăţii, la 15 ianuarie 2005, Mental Health Action Plan for Europe. Facing the Challenges, Building Solutions, iar în 2006 ţara noastră s-a angajat şi ea, prin Ministerul Sănătăţii, înaintea aderării la UE, să dezvolte un “Plan de acţiune pentru implementarea strategiei naţionale de sănătate mintală” (2007 - 2011).
Acesta este contextul strategic actual, extern şi intern, al psihiatriei şi sănătăţii mintale.
Congresul Asociaţiei Psihiatrice Române a fost conceput din această dublă perspectivă: a Psihiatriei, ca specialitate medicală aflată în plin proces de modernizare terapeutică şi obiectivare diagnostică şi a Sănătăţii Mintale, ca abordare strategică a aplicării cunoştinţelor psihiatriei la nivel social şi preventiv în contextul unei Europe preocupate de valorile fundamentale ale persoanei umane.
În acest fel, profesionişti de toate orientările. implicaţi în îngrijirea persoanelor cu tulburări psihice, vor avea ocazia de a-şi exprima punctele de vedere în cadrul seminariilor şi atelierelor de lucru ale Congresului.
Sperăm ca, la sfîrşitul celor trei zile de întîlniri şi dezbateri ale Congresului, temele puse în discuţie să contribuie la o mai bună deschidere către abordările cele mai recente ale specialităţii noastre, în primul rînd în domeniile psihiatriei comunitare şi ale politicilor de sănătate mintală.'
Prof.Dr. Dan Prelipceanu
Preşedintele Asociaţiei Psihiatrice Române

Pentru detalii suplimentare si informatii la zi despre Congresul Psihiatria 2008 va rugam vizitati pagina internet a evenimentului: www.psihiatria2008.ro

Despre RALCOM EXHIBITIONS SRL

Ralcom Exhibitions este specializata in organizarea de expozitii, congrese, conventii, seminarii si cursuri de instruire, asigurand toate serviciile de organizare si facilitatile generale si tehnice aferente acestui tip de evenimente.
Pe langa acestea, compania noastra ofera si servicii dedicate evenimentelor de firma, respectiv: lansare de produse, decernari de premii, forumuri, promovare de produse si imagine de firma. Prin experienta acumulata in asigurarea de consultanta si servicii in domeniul relatiilor publice, Ralcom Exhibitions este pregatita sa acorde consiliere in adaptarea evenimentului la necesitatile clientului si in concordanta cu bugetul dat.
Secretariat Congres:
Str. Raspantiilor Nr. 20A, Bucuresti - 2, Romania; Tel./Fax: 0040 - 21 - 210 65 40; 211 30 60
E-mail: registration@psihiatria2008.ro

media@ralcom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ralcom-exhibitions-srl/o-saptamana-ramasa-pana-la-cel-de-al-iii-lea-congres-national-de-psihiatrie-