Progresele chirurgiei endoscopice in Romania sunt prezentate la Bucuresti, in cadrul ARCE 2011

BUCURESTI - 23 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Sanatate

Evenimentele ARCE 2011 (Al VI-lea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie, Al III-lea Simpozion Naţional de Chirurgie Bariatrica si Metabolica) se desfasoara in perioada 23 - 26 noiembrie 2011 la Willbrook Platinum Business & Convention Center, Bucuresti, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Manifestarile din acest an isi propun sa aduca la cunostinta cetatenilor progresele facute la nivel medical in Romania in domeniul chirurgiei endoscopice, alaturi de multitudinea formelor de abord endoscopic ce inlocuiesc chirurgia clasica si care pot fi efectuate si in tara noastra.

In premiera, evenimentele ARCE 2011 aduc impreuna reprezentanti ai 15 specialitati. Desi domeniul de activitate medicala pe care il reprezinta fiecare dintre acestea este foarte variat - chirurgie, ginecologie, anestezie, ORL, urologie, ortopedie, pediatrie, gastroenterologie, radiologie sau neurochirurgie, toate au astazi un numitor comun: cresterea performantei actului diagnostic si terapeutic cu sprijinul celor mai moderne tehnologii medicale, computerizate, video-asistate sau robotice.

O alta noutate adusa de editia din acest an a evenimentelor ARCE este reprezentata de transmisiile live ce vor fi realizate din salile de operatii din Bucuresti si Graz (Austria) direct in salile de conferinta din cadrul Willbrook Platinum Business & Convention Center si care vor constitui un important instrument de instruire pentru participanti.

ARCE 2011

ARCE 2011

 Fiecare specialitate a ajuns sa efectueze un numar important de interventii chirurgicale, iar manevrarea endoscopului a dus la realizari ce se doresc a fi cunoscute la nivel national, astfel incat cetatenii sa cunoasca avantajele acestui tip de abord (tratamentul conservator al unor organe, timpul mai scurt de spitalizare), dar mai ales sa fie constienti de progresele facute si de multitudinea de proceduri minim-invazive ce pot fi efectuate si in tara noastra. 

Prof. Dr. Mircea Beuran, Presedinte ARCE

Peste 130 de invitati speciali, personalitati renumite pe plan national si international, vor fi prezenti la ARCE 2011, dintre care cca. 20 de reprezentanti ai societatilor medicale de profil din zona (Bulgaria, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria, Moldova).

Prezenta acestora din urma la Bucuresti marcheaza si sustinerea acordata Romaniei pentru organizarea Congresului European al EAES (European Association for Endoscopic Surgery) la Bucuresti, in anul 2015.

 

Printre cei mai importanti chirurgi prezenti la Bucuresti pe perioada evenimentelor ARCE 2011 se numara  personalitati ca Sir Prof. Dr. Alfred Cuschieri (Marea Britanie), parintele chirurgiei endoscopice moderne, Prof. Dr. Steven Palter (SUA), pionier al chirurgiei minim-invazive in chirurgie si specialist in endoscopie si tratamentul infertilitatii, Prof. Dr. Roberto Bergamaschi (SUA), recunoscut la nivel mondial pentru expertiza in domeniul chirurgiei laparoscopice pentru afectiunile colorectale. Prof. Dr. Enric Laporte (Spania), Presedinte al Society for Medical Innovation and Technology s.a.

Alaturi de invitatii de peste hotare si de Prof. Dr. Mircea Beuran (Preşedinte Asociaţia Romana de Chirurgie Endoscopica) si Prof. Dr. Traian Patrascu (Presedinte Congres ARCE 2011), la Deschiderea Oficiala a evenimentelor ARCE 2011 (23 noiembrie, ora 18.00, Sala 1 - Walnut Amphitheatre, Willbrook Convention Center) vor participa, printre altii, si Prof. Dr. Sorin Oprescu (Primarul General al Capitalei), Prof. Dr. Irinel Popescu (Presedinte Academia de Stiinte Medicale), Conf. Dr. Nicolae Suciu (Presedinte Societatea Romana de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie), Prof. Dr. Vasile Sarbu (Presedinte Societatea Romana de Chirurgie), Prof. Dr. Marcel Oancea (Presedinte Societatea Romana de Chirurgie Pediatrica - Comisia de Chirurgie Laparoscopica), Prof. Dr. Codrut Sarafoleanu (Presedinte Societatea Romana de Rinologie) s.a.

Evenimentele ARCE 2011 sunt organizate cu sprijinul: Gemedica (Partener Principal), Rombiomedica (Sponsor de Aur), BioSintex (Sponsor de Argint), Nycomed - A Takeda Company (Sponsor), Karl Storz Endoscopia Romania (Sponsor), Delta Hospital (Sponsor).

Acreditarea jurnalistilor:

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informatii privind evenimentele ARCE 2011, jurnalistii sunt invitati sa completeze Formularul de acreditare pus la dispoziţie in format .pdf pe site-ul Congresului (sectiunea Biroul de Presa).

Dupa primirea Formularului de acreditare completat, semnat şi ştampilat la numarul de fax 021-212-27-02 sau e-mail registration@arcecongres.ro, veţi fi contactaţi pentru confirmarea acreditarii Dumneavoastra.

 

Va invitam sa vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.arcecongres.ro

DECLARATII DE PRESA

 

Prof. Dr. Mircea Beuran

Presedinte ARCE

 

Evenimentele ARCE 2011 au reusit sa reuneasca, in premiera, specialisti din 15 arii medicale: de la chirurgie la ginecologie, de la urologie la pediatrie si ORL. Numitorul comun al tuturor acestor specialitati este reprezentat de endoscop, instrument si simbol al chirurgiei minim-invazive, iar intalnirea lor la Bucuresti are ca scop schimbul de experienta si cooperarea in vederea cresterii sanselor de supravietuire si a imbunatatirii calitatii vietii pacientilor.

 

Fiecare specialitate a ajuns sa efectueze un numar important de interventii chirurgicale, iar manevrarea endoscopului a dus la realizari ce se doresc a fi cunoscute la nivel national, astfel incat cetatenii sa cunoasca avantajele acestui tip de abord (tratamentul conservator al unor organe, timpul mai scurt de spitalizare), dar mai ales sa fie constienti de progresele facute si de multitudinea de proceduri minim-invazive ce pot fi efectuate si in tara noastra.

 

 

Prof. Dr. Traian Patrascu

Presedinte Congres ARCE 2011

 

Congresul ARCE 2011 si cele doua evenimente conexe, Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie si cel de-al III-lea Simpozion National de Chirurgie Bariatrica si Metabolica, alaturi de Cursul pre-Congres de chirurgie laparoscopica avansata adresat patologiei bariatrice si metabolice, reprezinta un prilej deosebit de important pentru reprezentantii celor 15 specialitati reunite de a-si face cunoscute progresele si de a stabili punti de colaborare interdisciplinara.

La Congresul nostru participa, alaturi de numerosii colegi din tara, si invitati de marca din strainatate, care vor sustine conferinte pe diverse teme.

 

Participantii la ARCE 2011 vor avea ocazia sa asiste, in direct, la operatii efectuate la Bucuresti si Graz (Austria) si transmise live in salile de conferinta, precum si de a audia prezentarile celor peste 130 de specialisti de renume, romani si straini, ce vor fi prezenti la Bucuresti pe perioada Congresului.

 

Despre RALCOM EXHIBITIONS SRL

Ralcom Exhibitions este specializata in organizarea de expozitii, congrese, conventii, seminarii si cursuri de instruire, asigurand toate serviciile de organizare si facilitatile generale si tehnice aferente acestui tip de evenimente.Pe langa acestea, compania noastra ofera si servicii dedicate evenimentelor de firma, respectiv: lansare de produse, decernari de premii, forumuri, promovare de produse si imagine de firma. Prin experienta acumulata in asigurarea de consultanta si servicii in domeniul relatiilor publice, Ralcom Exhibitions este pregatita sa acorde consiliere in adaptarea evenimentului la necesitatile clientului si in concordanta cu bugetul dat.