101 JUCARII…..101 IEPURASI

Targoviste - 13 mai 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Internet

Este in firea noastra, a tuturor oamenilor, sa ne bucuram atunci cand primim cadouri. In aceeasi masura credem insa ca ne putem bucura si atunci cand daruim. Cand daruim cate ceva celor care nu ne pot oferi nimic in schimb, decat un „multumesc” spus din suflet, un zambet cald, poate chiar si o lacrima de bucurie. Iar majoritatea dintre noi putem sa daruim! Putin azi, putin maine, cate putin in prezent dar si in viitor.... Si noi, www.101jucarii.ro va multumim anticipat tuturor celor care deja va ganditi sa o faceti!

101 JUCARII…..101 IEPURASI

Poate pentru unii dintre cititorii nostri ar suna deja prea bine cunoscut sau chiar banal faptul ca repetam adesea un lucru: nu suntem un simplu magazin de jucarii ! Ne-am propus si ne propunem in continuare sa ne facem cati mai multi prieteni printre copii . Am realizat si dorim si pe mai departe sa comunicam si sa interactionam cat mai mult cu micii nostrii prieteni – dar nu numai – atat in realitate, cat si in mediul virtual, prin intermediul site-ului nostru www.101jucarii.ro, pe blog, pe pagina noastra de Facebook sau prin alte mijloace.

Exista insa si copii la care ajungem mai greu. Si asta nu pentru ca nu am dori sa ii cunoastem. Orice zambet si orice bucurie a lor este si bucuria noastra. Unii dintre ei sunt prea mici pentru a cunoaste si accesa Internetul si mediul online. Dar altii sunt lipsiti de mijloace. Sunt lipsiti de posibilitati. Sunt lipsiti de dragostea parinteasca. Sunt lipsiti de caldura unui adevarat camin. Sunt lipsiti de fericirea vietii de zi cu zi a copiilor din familiilor noastre. Lor vrem sa le dedicam un gand bun in cele ce urmeaza.

Inca de la infiintarea naostra, am hotarat  sa incercam, in masura posibilitatilor, sa aducem un suras, fie el si temporar, pe chipurile acestor copii. Ne-am gandit la unii dintre ei, macar cu prilejul sarbatorilor de Craciun si de Paste si am actionat in consecinta, dar fara o strategie bine definita. Acum, privind cateodata retrospectiv, ne gandim ca am fi putut face mai mult sau pentru mai multi, dar….

Am inceput insa colaborarea cu Asociatia M.A.M.E. din Bucuresti, organizatie non-guvernamentala care deruleaza proiecte, actiuni si evenimente in plan umanitar si social in beneficiul pacientilor diagnosticati cu afectiuni grave, in special in randurile copiilor. M.A.M.E., adica mame, ca si noi, cele de la  101 Jucarii! Parinti, ca si voi, majoritatea celor care cititi aceste randuri! Si ne-am bucurat enorm sa putem raspunde apelului lor si sa contribuim cu jucarii pentru “aproximativ 100 de copii” (noi speram ca au fost cel putin 101! J) de la Institutul Clinic Fundeni – Sectia de Pediatrie si de la Centrul de Plasament Sf. Iosif din Bucuresti. Copii care, prin grija asociatiei si a voluntarilor implicati, au beneficiat de un mic spectacol, cadouri si actiuni tematice in ajunul zilelor Sfintelor Sarbatori de Paste. Copii care s-au bucurat de un zambet cald, de venirea Iepurasului si de o raza de speranta!

Asa cum am mentionat, nu suntem la prima implicare de acest fel. Dar aceste doua evenimente, desfasurate cu cateva zile de Invierea Domnului, ne-au determinat sa actionam mai mult. Ne-au determinat sa incercam un plan mai concret. Ne-au determinat sa continuam colaborarile pe care le avem in acest moment, dar sa cautam sa initiem si noi parteneriate. Ne-au determinat sa nu lasam conceptele de responsabilitate sociala si de implicare in comunitate doar la nivelul unor sintagme care suna „bine”,  ba chiar pretentios pentru unii, dar in cele mai multe cazuri raman doar cuvinte sau vorbe...

In incheiere, trebuie sa va marturisim ca ne-am gandit mult daca sa scriem aceste randuri sau nu. Credem ca faptele bune - facute din suflet - si actiunile caritabile care raman anonime sau care nu sunt facute publice sunt mai de apreciat. Pe de alta parte insa, este in firea noastra, a tuturor oamenilor, sa ne bucuram atunci cand primim cadouri. In aceeasi masura credem insa ca ne putem bucura si atunci cand daruim. Cand daruim cate ceva celor care nu ne pot oferi nimic in schimb, decat un „multumesc” spus din suflet, un zambet cald, poate chiar si o lacrima de bucurie. Iar majoritatea dintre noi putem sa  daruim! Putin azi, putin maine, cate putin in prezent dar si in viitor.... Si noi, www.101jucarii.ro va multumim anticipat tuturor celor care deja va ganditi sa o faceti!

 

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate!