Black Friday – Black Label!

Targoviste - 27 noiembrie 2014

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Internet

Live site

Despre Black Friday – cu aspectele lui bune sau mai putin bune –si despre Black Friday la www. 101figurine .ro si www. 101jucarii .ro . Urmariti eticheta neagra! Urmariti black label! Din 28 noiembrie, cu ocazia (adevaratului) Black Friday!

Black Friday – Black Label!

De ceva timp, Black Friday (Vinerea Neagra) a intrat in calendarele noastre. Si castiga teren cu fiecare an care trece. Magazine, cumparatori sau simpli vizitatori curiosi sunt atrasi tot mai mult de aceasta zi „neagra” de sfarsit de noiembrie. „Febra” plecata de pe continentul american se extinde tot mai mult. Marea Britanie – care de nenumarate ori este un liant intre Statele Unite si continentul european – anunta recorduri mereu in crestere, vanzari de miliarde de lire si zeci de mii de articole cu preturi semnificativ reduse. Europa, la randul ei, este cuprinsa de frenezia „big sales” si de asalturile tot mai insistente ale reclamelor.

Aceasta zi de vineri – ultima din luna noiembrie – nu a fost aleasa deloc intamplator. Este precedata de Thanksgiving Day, probabil foarte putin cunoscuta in Romania, dar incarcata de un simbolism aparte pentru americani. Este o zi a multumirii (prima recolta pe pamantul Americii stransa de colonisti in anul 1621) si este o zi a daruirii (in semn de multumire). De aici s-a nascut si Black Friday, o sarbatoare a shoppingului care marcheaza inceputul perioadei de cumparaturi pentru Craciun si care vrea sa aduca  un sentiment de multumire tuturor celor care participa si se implica.

Din pacate, aspectele negative nu au intarziat sa apara. Daca pe unele artere comerciale din mari metropole s-au putut vedea fulgi de nea stilizati, stelute ornamentale si multe alte accesorii specifice Craciunului inca din prima parte a lunii octombrie(!), in Romania, Black Friday, adevaratul Black Friday, - cel din 28 noiembrie, a fost devansat de catre unii, mari retaileri, dar si numeroase alte magazine, in 21 sau chiar in 14 noiembrie. Tactici dubioase, precum scumpirea produselor in perioada care precede Black Friday pentru ca apoi sa fie anuntate „reduceri senzationale” in ziua cu pricina, probabil ca nu s-au inventat pe meleagurile noastre, dar s-au aplicat cu „succes” si aici.Din pacate. Este legal? Da. Este etic? Nu! Astfel ca, zile cum sunt Black Friday sau Cyber Monday (ziua reducerilor exclusiv online), au primit (pe continentul nord-american...deocamdata) „contra-replici” cum ar fi Giving Tuesday si Buy Nothing Day (BND). Apare astfel o intrebare fireasca si de bun-simt: este Black Friday o adevarata sarbatoare a shoppingului sau ea tinde sa se transforme intr-o zi si o perioada de exacerbare a consumerismului alimentat prin metode de marketing tot mai reprobabile?

www.101figurine.ro si www.101jucarii.ro nu folosesc si nu vor folosi aceste metode de „marketing”. Asa cum acum suntem implicati in domeniul jucariilor si figurinelor, vom ramane mereu doar in acest domeniu si nu vom comercializa in viitor alte produse pentru ca ele ar fi mai profitabile din punct de vedere financiar. Asa cum acum onoram intotdeauna comenzile la timp, nu vom actiona doar ca simpli intermediari lacomi dupa un comision cat mai consistent, cautand sa achizitionam un produs doar dupa ce am primit comanda pentru el. Asa cum avem doar produse originale si de calitate, facem tot posibilul ca sa practicam un comert onest si civlizat, sa transformam pe cat mai multi dintre cumparatori in amici sau chiar in prieteni, sa cultivam si sa pastram bunele traditii. De aceea, respectam data de 28 noiembrie ca fiind adevarata zi de Black Friday (in acest an) si incercam sa o sarbatorim prin campania Black Friday – Black Label!

Campania este una foarte simpla. Incepand din 28 noiembrie, pentru cateva zile – astfel incat sa cuprinda atat Cyber Monday, cat si zilele premergatoare lui Mos Nicolae - produsele cu eticheta neagra (black label) vor avea preturi aniversare, demne de un (adevarat) Black Friday!

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate!
Magazinul online www.101figurine.ro - action figures & collectables