HORROR & ADULT COLLECTABLE TOYS

Targoviste - 31 octombrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Internet

Live site

Exista jucarii si...jucarii. Exista jucarii pentru diverse segmente de varsta. Exista jucarii pentru copii si jucarii ( figurine , statuete si accesorii) destinate copiilor mai...mari si colectionarilor – adult collectable toys. Despre toate acestea – insotite de niste reduceri de...groaza(!) – in randurile de mai jos.

HORROR & ADULT COLLECTABLE TOYS

 

Stirea privind „scandalul” jucariilor de la Toys R Us – una dintre cele mai importante retele de magazine de jucarii, cu ramificatii in numeroase tari din lume – a trecut deja Atlanticul. Pana saptamana trecuta, in vitrinele frumos decorate ale magazinelor Toys R Us, alaturi de printesele Disney si papusile Barbie se putea gasi si o figurina mai...deosebita, reprezentandu-l pe Walter White, profesorul de chimie dintr-un orasel american devenit aproape peste noapte stapanul unui imperiu al drogurilor, eroul serialului TV Breaking Bad (care se bucura de un succes fantastic de audienta), avand ca accesoriu o...punguta cu droguri!

Reactia nu a intarziat sa apara: in insorita Florida, o mama ingrijorata si alarmata reuseste sa stranga cateva mii de semnaturi pentru indepartarea respectivei figurine, sustinand ca aceasta promoveaza violenta si drogurile in randul copiilor. La celalalt capat al Americii, un tata din California, in acealsi timp si colectionar de jucarii, initiaza o contrapetitie, clamand dreptul si libertatea de a putea procura figurinele dorite. Au urmat numeroase pareri pro si contra pentru fiecare parte, dezbateri televizate, reactia actorului reprezentat prin jucaria in cauza, etc, etc, etc. „A real American show”, dar Walter nu a putut fi salvat si Toys R Us a scos figurina din vitrine, dupa cum sustine ziarul londonez The Times in editia din 23 octombrie.

O eroare regretabila? O lovitura de marketing, avand in vedere discutiile aprinse avand in centrul lor o jucarie si compania Toys R Us? Care dintre parti are dreptate? E justa decizia luata de Toys R Us? Sunt intrebari care pot avea numeroase raspunsuri divergente si de aceea le lasam la libera interpretare a fiecaruia.

Este cert insa faptul ca exista o serie de jucarii si figurine.....controversate. Ele provin din anumite categorii de filme, jocuri, carti sau seriale TV (Breaking Bad fiind un bun exemplu in acest sens), care se adreseaza unui anumit segment de varsta, cu precadere marcat +15 sau +17 ani pe ambalaj, iar achizitionarea lor este lasata la latitudinea parintilor sau a...colectionarilor. Acestea pot fi numite generic Adult Collectable Toys (Adult Collectables ), adica jucarii sau figurine destinate adultilor si/sau colectionarilor.

Cererea crescanda pentru adult collectables – fie ca este vorba despre action figures (figurine cu multiple puncte de articulatie), statuete, accesorii deosebite, editii rare sau serii limitate – a fost unul dintre motivele principale pentru care am creat www.101figurine.ro, site desprins din www.101jucarii.ro. La fel de important, sugestiile primite din partea colectionarilor, prietenilor sau a unor parinti si incercarea de a evita o discutie infierbantata, asemanatoare (chiar daca de proportii diferite) cu cea in care a a fost implicata Toys R Us – in care consideram ca ambele parti au partea lor de dreptate – ne-a determinat sa separam adult collectables toys de jucariile propriu-zise, care se adreseaza cu precadere copiilor.

Desigur, „frontiera” dintre cele doua mari categorii nu este riguroasa, ea poate fi interpretabila si subiectiva. Indiferent de pareri, pe cele doua site-uri ale noastre, veti gasi pe fiecare ambalaj mentionarea ratingul de varsta privind categoria, respectiv caracteristicile de siguranta ale produsului (avertizari privind muchii ascutite, materialul din care este confectionat, parti mici care pot fi inghitite, etc.). Este o conditie absolut necesara ale produselor originale pe care le detinem.

Una dintre cele mai importante categorii din care provin adult collectable toys este cu siguranta genul Horror, extrem de apreciat de catre un larg segment al publicului. Astfel, personaje – mai cu seama negative – zombies din The Walking Dead, Down of the Dead sau Resident Evil, monstrii cum sunt Godzilla, Alien sau Spawn, criminali in serie ca Freddie Kruger (Nightmare on Elm Street) si Jason (Friday 13th). Alaturi insa de bestiile ucigase din Bioshock, Predator si The Scream, regasim si Gremlins sau Living Dead Dolls, jucarii si papusi care imbina macabrul cu umorul si groaza cu zambetul....

Nu intamplator am ales genul horror pentru exemplificarea adult collectable toys. Groaza se implateste cu umorul iar moartea poate fi „celebrata” prin costumatii speciale si invinsa prin hohote de ras, toate acestea sub lumina felinarelor confectionate din dovleci. In mod traditional, astazi se sarbatoreste Halloween. Si de aceea, in acest weekend v-am pregatit reduceri de...groaza!

Asadar, HAPPY HALLOWEEN! Nu va ingroziti prea tare! :)

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate!
Magazinul online www.101figurine.ro - action figures & collectables