NIJIKON 2015!

Targoviste - 19 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Internet

Pe langa faptul ca este o sarbatoare in sine, Nijikon este cea mai potrivita forma de popularizare a fenomenului manga /animes si de cunoastere – macar partial – a unei culturi si a unei civilzatii aflate la multe mii de kilometri departare.

NIJIKON 2015!
 Va asteptam la Nijikon! 

www.101figurine.ro

Fenomenul comics – revistele cu benzi ilustrate, originare din Statele Unite – nu mai are nevoie de nicio prezentare. A devenit demult global, a devenit de cativa ani buni extrem de cunoscut si de iubit si la noi. Eroii iesiti din paginile revistelor editate de catre giganticele companii DC sau Marvel Comics (dar nu numai) s-au transpus in jocuri video, s-au transpus pe marile si pe micile ecrane, s-au „incarnat” in jucarii si figurine si se incarneaza cu ajutorul unor costume fantastice, fastuoase si fanteziste la evenimente de tipul Comi(cs)-Con(vention).

Un alt fenomen, plecat de data aceasta de pe tarmul opus al Pacificului si parte a unei pop-culturi total diferite de cea americana - tinde sa rivalizeze din ce in ce mai mult cu lumea comics si cu personajele sale. Chiar daca (inca) nu i-a aruncat manusa, provocandu-l la competitia pentru suprematia mondiala, universul manga/animes japoneze este unul intr-o continua expansiune in toate tarile si pe mai toate planurile. Romania nu face exceptie. Asadar, daca in primavara aceasta am avut East European Comic-Con 2015 la Bucuresti, in aceasta toamna vom avea, tot la Bucuresti, Nijikon 2015!

Despre manga si anime am scris in repetate randuri. Le-am facut cunoscute originile si dezvoltarea pe blogul de la www.101jucarii.ro, atunci cand ne pregateam sa participam la editia din 2013 a Nijikon. Am vorbit depsre cele mai populare serii, despre cei mai iubiti eroi si despre figurinele executate cu multa migala, maiestrie si sensibilitate de catre producatorii niponi. Am avut Saptamana Manga, dedicata noutatilor si reducerilor, la inceputul acestei veri, la www.101figurine.ro. I-am prezentat pentru prima oara in Romania pe Naruto si pe prietenii lui sub forma jucariilor si a figurinelor. Continuam sa aducem serii si editii noi cu eroi indragiti, dar si cu unii mai putin cunoscuti - figurine deosebite, atat pentru publicul larg, dar si pentru colectionarii impatimiti. Iar pe unii dintre acesti eroi – nu putini! – ii veti putea cunoaste mai bine, la standul nostru de la Nijikon!

Evenimentul despre care vorbim – si la care vom avea bucuria si placerea sa participam in calitate de expozanti – se va desfasura in zilele de 21 si 22 noiembrie (deci curand, foarte curand!), la Crystal Palace Ballrooms (wow!), intre orele 10-21. Nu e cazul sa mentionam aici programul complet – il gasiti pe site-ul oficial – dar sunt cateva puncte de atractie care nu trebuie ratate. Unul dintre ele este intalnirea cu Joe Inoue, muzicianul american de origine japoneza, autor de coloane sonore pentru animes (Naruto si Gintama). Joe nu este singurul invitat de marca. Cosplayers faimosi vor dezvalui cateva dintre secretele lor si vor participa in juriul concursului de cosplay, o activitate care nu poate sa lipseasca de la nicio manifestare de acest gen, fie ca este Comic-Con sau Nijikon.

Este imposibil sa nu facem o paralela intre aceste doua evenimente majore. Programele sunt asemanatoare, tipurile de activitati sunt asemanatoare, doar eroii si personajele in jurul carora graviteaza un Comic-Con sau un Nijikon provin din universuri si civilizatii diferite. Avem asadar invitati renumiti, avem concursuri cosplay (de costume), avem si la Nijikon o Alee a Artistilor, asa cum avem si expozanti. Printre ei, si...noi, www. 101figurine .ro, cu statuete, figurine, jucarii, accesorii specifice momentului si tematicii.

Figurine, statuete, accesorii, jucarii..... iata doar cateva dintre acestea: Light si Rem (de 18cm inaltime) din Death Note sau Light si Misa (20cm, versiuni accesorizate si cu standere personalizate) din Death Note – Last Scene; figurinele SQ (Super Quality) din seria anime Fate/Stay Night; One Piece – o statueta superdetaliata Figuarts ZERO a lui Monkey D. Ruffy, editie aniversara, si alti eroi in versiuni DXF (De Luxe Figure); Sailor Moon si tovarasele ei de lupta, de la micutele jucarii din seria Sailor Moon Buddies sau minifigurinele ChiBi de 6cm inaltime (Sailor Moon Crystal), pana la superpozabilele FiguArts sau figurinele elegante din Sailor Moon – Girls Memories. Nu in ultimul rand, cateva collectables, unele executate in editii limitate, cum ar fi Wargreymon (D(igital)-Arts action figure), Bishoujo (fete si femei reprezentate in forme infantilizate – o particularitate manga) sau o extraordinara staueta X-tra (20cm inaltime, realizata cu tehnici de vopsire speciale) infatisandu-l pe Sasuke Uchiha, tovarasul si ulterior rivalul mult mai cunoscutului Naruto. Pe langa ele, multe altele si – la fel ca la standul nostru de la EECC 2015 – multe alte surprize!

Pe langa faptul ca este o sarbatoare in sine, Nijikon este cea mai potrivita forma de popularizare a fenomenului manga/animes si de cunoastere – macar partial – a unei culturi si a unei civilzatii aflate la multe mii de kilometri departare. Nijikon este in acelasi timp prilejul ideal pentru o intalnire a fanilor genului, mai mici si mai mari, mai vechi, mai noi sau simpli curiosi. Nu in ultimul rand, Nijikon este cel care ofera sansa de a-ti face noi prieteni, atat printre participanti, cat si printre eroii acestui fabulos, dar poate inca misterios univers al.... マンガアニメ !

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate!