WWE in Romania WWE la www.101jucarii.ro

Targoviste - 20 februarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Sport, Internet

Live site

Acest articol nu este unul pro- wrestling . Dar pentru ca popularitatea wrestlingului – si cu precadere a World Wrestling Entertainment (WWE), aceasta combinatie teribila de sport si show – este in crestere in Romania si castiga numerosi fani incepand cu varste tot mai fragede, ne-am propus sa facem o succinta radiografie a fenomenului, mentionand bineinteles si implicarea www. 101jucarii .ro

WWE in Romania WWE la www.101jucarii.ro

 

In primul rand, dorim sa mentionam faptul ca prezentul articol nu este unul pro-wrestling. El nu doreste sa incurajeze fenomenul sau sa caute sa castige noi adepti. Dar, pentru ca popularitatea wrestlingului – si cu precadere a World Wrestling Entertainment (WWE), aceasta combinatie teribila de sport si show – este in crestere in Romania,  castigand numerosi fani incepand cu varste tot mai fragede, ne-am propus sa facem o succinta radiografie a fenomenului, mentionand bineinteles si implicarea www.101jucarii.ro.

Showurile WWE, definite ca sport& family-friendly entertainment, sunt urmarite saptamanal de peste 35 de milioane de telespectatori, fiind transmise in aproape toate tarile lumii. Segmentele de varsta ale telespectatorilor sunt extrem de variate, incepand, conform respectabilei asociatii americane Young Adult Library Services Association, chiar cu esantioanele 4-12 si 13-18 ani. Nu este de mirare deci ca si www.clopotel.ro – Portalul copiilor din Romania, mentioneaza wrestlingul ca unul din principalele mijloace de distractie iar sintagma “fan wrestling” are peste 30000 de accesari!

In tara noastra explozia fenomenului a inceput odata cu transmisia pe canalul Eurosport a showurilor. Au urmat sport.ro, GSP TV, au urmat alte emisiuni si evenimente (TNA – Total Non Stop ActionWrestling, o alta franchisa de wrestling), stiri la Pro TV, iar tinerii comentatori au devenit reputati experti in domeniu. Realitatea a intrecut insa cele mai optimiste asteptari odata cu cele 2 evenimente live de la Bucuresti, American Wrestling Rampage din 2009 si, mai ales,WWE Wrestlemania RevengeTour din 2011, atunci cand nepoti si bunici s-au extaziat impreuna urmarind vedetele la Sala Polivalenta, cand marii campioni John Cena & Randy Orton au invins in main-eventul serii pe The Miz si CM Punk (toti acestia, ca si multi altii, fiind foarte bine reprezentati in ultimele serii de figurine pe care le-am adus) si cand 101 Jucarii a participat impreuna cu cei mai fideli pusti din firava (pe atunci) comunitate de prieteni infiripata in jurul site-ului nostru.

Odata cu aceste evenimente au aparut organizatii ale fanilor (in care copiii, adolescentii  si tinerii au un cuvant greu de spus), s-au nascut asociatii pentru promovarea wrestlingului in Romania – un exemplu fiind Romanian Wrestling Alliance (RWA) si s-a infiintat chiar si prima scoala profesionista de wrestling, cu un antrenor scotian. Fanii isi fac din ce in ce mai cunoscuta prezenta si in mediul online, pe forumuri sau pe paginile de Facebook. Daca unii tineri le “venereaza” pe Madonna sau pe Shakira, ii idolatrizeaza pe Messi sau pe Cristiano Ronaldo, iata ca altii se indrepta spre monstrii sacri din WWE, multiplii campioni John Cena, Rey Mysterio, Randy Orton, Undertaker, Mark Hnery, CM Punk si altii.

Si pentru ca am vorbit de fani, nu putem sa nu mentionam un adevarat die-hard fan, pe tanarul nostru prieten si colaborator Maryan Toader (acesta este nickul lui de pe Facebook). Impatimit de WWE din frageda copilarie, Maryan se trezeste la ora 3 sau 4 dimineata pentru a-si urmarii eroii in Monday Night Raw, Friday Night SmackDown sau Saturday Night Main’s Event, economisteste fiecare banut pentru  a-si imbogati colectia compusa din sute de figurine (pe care le filmeaza si le posteaza pe propriul sau canal YouTube, http://www.youtube.com/user/deadmanwwe1000), isi “santajeaza” rudele din Statele Unite ca ii viziteaza doar daca va merge si la un show WWE, se mandreste cu pozele si autografele a numerosi campioni si castiga (prea!) regulat toate concursurile organizate de noi. Si este un elev de nota 10 pe linie!

World Wrestling Entertainment este o franchisa de dimensiuni gigantice, cu ramificatii in lumea sportului, filmului, muzicii, si, bineinteles, a jucariilor si figurinelor. Figurine pe care le puteti gasi la www.101jucarii.ro. Suntem singurii din Romania care aducem seriile noi aparute in SUA: marii eroi imortalizati in costumele purtate in meciuri devenite legendare; centuri de campion – replici fidele ale celor de wrestling; serii 2-pa1ck (seturi de 2 figurine insotite de diverse accesorii) cu membrii unor echipe (tag, in jargonul WWE) care au facut istorie sau cu rivali care se infrunta de o viata; tricouri, costume si accesorii specifice. Toate acestea - asa cum v-ati obisnuit - doar prosduse originale, licentiate WWE. Aceasta este mica noastra contributie la marele fenomen WWE!

Desigur ca ar mai fi multe de adaugat. Iar daca v-am starnit putin curiozitatea, haideti sa ne pregatim impreuna pentru super-showul si mega-eventul anual WWE, Wrestlemania, aflat in acest an la cea de a 30-a editie. Va fi doborit in New Orleans recordul de audienta de anul trecut (80676 spectatori!), din New Jersey? Acest lucru il veti putea afla … si la www.101jucarii.ro !

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate!