www.101jucarii.ro – DOAR PRODUSE ORIGINALE!

Targoviste - 7 februarie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Educatie / Cultura, Internet

Am spus, o repetam acum si o vom spune mereu: nu ne dorim sa fim doar un simplu magazin de jucarii. Ne dorim la fel de mult sa avem prieteni informati si vizitatori educati. Multi dintre noi am putea fi surprinsi de cat de multe cunosc copiii in acest domeniu, atat de pasionant pentru ei. Suntem si ne dorim sa fim si sa ramanem prieteni cu acesti copii. De aceea, pentru noi conteaza extrem de mult increderea! Stim cu totii ca increderea se castiga cu greu si se pierde foarte usor. Acesta este si motivul pentru care la www. 101jucarii .ro veti gasi intotdeauna DOAR PRODUSE ORIGINALE!

la www.101jucarii.ro veti gasi intotdeauna DOAR PRODUSE ORIGINALE!

la www.101jucarii.ro veti gasi intotdeauna DOAR PRODUSE ORIGINALE!

 www.101jucarii.ro achizitioneaza doar de la marii distribuitori autorizati pentru pietele americana si europeana si achizitioneaza doar produse originale! 

www.101jucarii.ro

Bine ne-am regasit in noul an! Si pentru ca acesta este primul nostru comunicat din 2013, dorim sa uram tuturor cititorilor www.comunicatedepresa.ro si tuturor prietenilor www.101jucarii.ro un calduros LA MULTI MULTI ANI! Si... tot ceea ce isi doreste fiecare!

Subiectul abordat in randurile care urmeaza este poate unul mai putin obisnuit. Vom vorbi astazi despre produse si producatori, despre originea lor, depre produse originale si, din pacate trebuie sa mentionam si asta, depre produse mai putin...originale. Am luat aceasta decizie in urma numeroaselor solicitari si la sugestia unor vechi amici, pasionati in special de ceea ce gasesc pe site-ul nostru la categoria CollectablesFigurine .

Ca si in multe alte domenii, piata action figures (AF) si a jucariilor in general este dominata de cateva mari companii. Numele Mattel , JAKKS Pacific, Hasbro , Neca, Bandai sau McFarlane sunt tot atat de familiare printre iubitorii de jucarii ca si Mercedes, Ford, Toyota, GM sau Volkswagen pentru cei care poseda un autoturism. Comparatiile pot continua si cu alte domenii, pentru ca traim intr-o lume din ce in ce mai globalizata.

Iar in aceasta lume toti marii jucatori se afla intr-o competitie acerba. Ajunge doar sa spunem ca Mattel, producator (printre multe altele) al figurinelor Batman, al papusilor Hanna Montana, al lui Naruto sau al machetelor de masini Matchbox, a inregistrat in anul 2011 venituri de 6,2 miliarde (da, am scris corect, miliarde)$! Un alt gigant, Hasbro, fondat in 1923 si cunoscut noua prin Spiderman, Hulk, Thor sau The Avengers, este ceva mai....sarac: venituri de „doar” 4 miliarde $ in 2009! JAKKS Pacific, de unde vine Club Penguin si Figurinele WWE (doar o parte, pentru ca Mattel este jucatorul principal pe aceasta enorma piata a action figures din World Wrestling Entertainment) se afla si ea printre lideri.

Toate aceste mari companii, dar si multe altele, sunt, asa dupa cum probabil stiti sau va imaginati, originare din Statele Unite. Prin fuziuni si achizitii repetate sau prin deschiderea de numeroase fabrici in multe colturi ale lumii au devenit insa, jucatori globali in lupta pentru cucerirea de noi piete, la inceput cea americana, apoi cea (vest)europeana, apoi, incet-incet, si pe cea asiatica. Asa cum Nike are numeroase fabrici in China si Vietnam, la fel se intampla si cu Mattel. Asa cum Dell sau HP – celebrele companii americane de computere - produc in China, de ce nu ar face acelasi lucru si Hasbro, de exemplu? Motivele sunt numeroase – costurile de productie fiind poate cel mai important - dar nu e cazul sa le dezbatem aici. Insa exemplele pot continua...

China? Unii deja incep sa strambe din nas. Va spunem cu toata onestitatea ca nu e chiar asa. O cercetare de piata (empirica, e drept) pe care am facut-o personal in cel mai mare mall din Vancouver-Canada, a dovedit ca peste 90% din produsele nealimentare proveneau din China si Mexic, aceasta ultima tara datorita proximitatii de pe continentul nord-american. Iar cumparatorii din Canada, asemenea celor din Statele Unite si Europa, in special Europa de Vest, sunt extrem de pretentiosi. De asemenea, comerciantii trebuie sa se ridice la nivelul standardelor impuse de clienti si de autoritati. Asadar, atat  timp cat produsele chinezesti  respecta cerintele brandului – in cazul action figures (figurine) si al jucariilor, materialul din care sunt confectionate, flexibilitatea si numarul articulatiilor, calitatea vopselei, ambalajul, culoarea si consistenta plasticului, detaliile, ele vor intruni toate cerintele de calitate, adica sunt originale! Cu regret constatam insa ca si pe piata romaneasca unele produse sunt departe de a intruni aceste standarde. Nu vrem sa ne ocupam prea mult de ele, pentru simplul fapt ca noi nu detinem produse de calitate indoielnica! www.101jucarii.ro achizitioneaza doar de la marii distribuitori autorizati pentru pietele americana si europeana si achizitioneaza doar produse originale!

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate!