Cum sa alegi fermoarul potrivit pentru ținuta ta

BUCURESTI - 23 iunie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Fermoarul este o inventie foarte utila care poate deschide si inchide usor hainele pe care le porti (fusta dama, pantaloni dama sau barbat, sacou barbat, trening dama cu fermoar etc.) sau altele (pachet, perna,valize,pantofi, geanta etc.).
Cu ajutorul unui glisor, dintii fermoarului se blocheaza sau se desprind unul de celalalt.

Cum sa alegi Fermoarul potrivit pentru ținuta ta

Cum sa alegi Fermoarul potrivit pentru ținuta ta

Din ce este alcatuit un fermoar?

Banda -  tampon textil de bază, în care pe de o parte sunt ancorați dinții unui fermoar sau a unei spirale și, pe de altă parte, este conectat la marginea materialului textil.Dinti - două rânduri de proeminențe care se potrivesc strâns între ele și formează o articulație.Glisor - rolul runnerului este de a conecta sau separa elementele fermoarului. Designul glisorului determină beneficiile funcționale ale fermoarelor.Cheita - este conectată la alergător și prin tragere, fermoarul se deschide sau se retrage. Din punct de vedere al utilizării practice în câmp, în umiditate sau în frig, este importantă forma, dimensiunea, dar și aderența sa.Top Stop (două dispozitive atașate la capătul superior al unui fermoar, pentru a împiedica glisorul să iasă din lanț)Stop de jos (un dispozitiv fixat la capătul inferior al unui fermoar, pentru a preveni separarea mișcării ulterioare a jumătății fermoarului)

 

Operatiune de inchidere

Format din două șiruri de lame (prinse pe o șuviță de pânză, de piele etc.) așezate față în față și care se îmbucă reciproc cu ajutorul unei mici piese, făcute să lunece între ele.

De fiecare data cand inchizi un fermoar, dintii se blocheaza. De fiecare data cand deschizi un fermoar, dintii se desprind unul de celalalt.

Tipuri de fermoare

Exista multe haine si accesorii vestimentare si nu numai la care exista sau pot fi montate fermoare, fie de plastic sau de metal, pentru a facilita inchiderea si deschiderea precum si mai buna protectie a continutului, daca vorbim aici despre o poseta sau un rucsac. Prin sistemele de inchidere cu dinti, se asigura o etansare foarte buna a unui spatiu inchis si astfel pot fi utilizate chiar si pentru costume subacvatice si haine si incaltari impermeabile.

Exista o gama larga de fermoare pe piata. Pentru inceput, exista varianta sa alegi dimensiunile din fericire!

 In mod normal, exista fermoare de aproximativ 10 pana la 70 cm. Cele mai scurte sunt de 10, 12, 18 sau 20 cm si lungimea creste din 5 in 5 cm. Poate fi gasit si in panglica la metru.

La merceria online Ramatextil gasesti toate tipurile de fermore ce se incadreaza in mai multe categorii de modele:

FERMOARE METALICE:

   sunt tipul clasic de fermoar, care se găsesc mai ales în blugi și penare astăzi, dintii lantului sunt fixati prin presiune pe banda cu fermoar. oate aceste fermoare sunt practic fabricate din sârmă plană. Un tip special de fermoar metalic este realizat din sârmă preformată, de obicei din alamă, dar uneori și din alte metale.

FERMOARE SPIRALATE:

   compuse dintr-un lant din poliester, acest tip de inchidere este usor de recunoscut printr-un semn galben indicat pe ambalaj. Spirala este in general direct integrata in tesutul panglicii.

FERMOARE DIN PLASTIC:

  sunt identice cu fermoarele metalice, cu excepția faptului că dinții sunt din plastic în loc de metal. Turnate direct pe banda, lantul este realizat in general din polioximetilena. Acest tip de inchidere este identificat pe ambalaj printr-un arc albastru al unui cerc.

Fermoarele din plastic pot fi realizate în orice culoare de plastic.

FERMOAR ASCUNS:

  Fermoarele ascunse cu spira din plastic au o multitudine de utilizari, de la rochii elegante, rochii de zi sau de mireasa, corsete pentru rochii, fuste, pantaloni dama, bluze dama, buzunare, imbracaminte sport, pana la fete perna si lenjerie de pat, etc. Sunt folosite atunci cand nu se doreste sa se vada fermoarul in designul articolului.

Sunt fermoare elegante, usoare, cu spira din plastic invizibila, la care nu se vad dintii, nici cursorul, ci doar tragatorul, care este foarte fin.

FERMOARE CU DOUA SENSURI INCHISE:

   sunt închise la ambele capete; sunt adesea folosite în bagaje și poate avea unul sau două extracte pe fermoar.

FERMOARE MAGNETICE:

   permit închiderea cu o singură mână și sunt utilizate în îmbrăcămintea sport.

 La merceria online Ramatextil.ro găsești toate aceste tipuri de fermoare, in dimensiuni diferite si cu o gama mare de culori .