Rata rentabilitatii financiare

Definitie Rata rentabilitatii financiare

Rata rentabilitatii financiare = (Beneficiu net / Capitaluri proprii) X 100Indicator important pentru comparatiile interne ale societatii comerciale.Ca si rata rentabilitatii economice, poate sa fie in mod util comparata cu rata dobanzii pentru imprumuturile pe termen lung contractabile pe piata financiara. Daca rata rentabilitatii este mai mare, intreprinderea va fi interesata sa se imprumute pentru a se dezvolta, deoarece remuneratia capitalurilor imprumutate va fi acoperita de rentabilitatea ridicata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rata rentabilitatii financiare? Propune definitie

Poze Rata rentabilitatii financiare

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rata rentabilitatii financiare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rata rentabilitatii financiare. Definitiile termenilor despre Rata rentabilitatii financiare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rata rentabilitatii financiare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rata rentabilitatii financiare.