Pozitia RCS & RDS fata de Decizia ANRCTI nr. 2849/2007

BUCURESTI - 7 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Compania RCS & RDS apreciaza ca deontologia profesionala impune functionarilor publici pastrarea confidentialitatii cu privire la actiunile de control si la sanctiunile aplicate agentilor economici. Pe de alta parte, RCS & RDS si-a indeplinit obligatia impusa de ANRCTI prin Decizia nr.2849/06.08.2007, respectiv de afisare, pe pagina de internet, a numarului si adreselor “tututor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua de telefonie pe care o opereaza …”.

Desi societatea RCS & RDS a afisat adresele comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea, ANRCTI a pretins in mod neintemeiat ca aceasta trebuia sa afiseze adresele tuturor comutatoarele si nu numai adresele celor unde se poate realiza interconetarea, desi textul Deciziei 2849/06.08.2007 era fara echivoc, dupa cum se vede si din pasajul citat mai sus.

La momentul controlului compania a invederat reprezentantilor ANRCTI ca exista anumite comutatoare care nu permit, din punct de vedere tehnic, interconectarea, fiind afisate numai cele unde este posibila interconectarea.

„Desi credem ca sanctiunea a fost aplicata in mod eronat, totusi societatea noastra a afisat in cel mai scurt timp numarul si adresele tuturor comutatoarelor, chiar daca acestea nu permit interconectarea, comunicand acest fapt si catre ANRCTI”, a declarat Alexandru Oprea, Director General RCS & RDS.

Considerand ca decizia ANRCTI de a aplica o amenda contraventionala este netemeinica si nelegala, nefiind intrunite conditiile pentru angajarea raspunderii contraventionale, RCS & RDS urmeaza sa atace in justitie aceasta decizie.

In plus, compania doreste sa precizeze faptul ca altor operatori, care au fost desemnati ca avand putere semnificativa pe piata telefoniei, nu le-a fost impusa obligatia de a face publice comutatoarele/centralele unde se poate realiza interconectarea, si nici nu le-a fost impus un anumit tarif, astfel incat RCS & RDS apreciaza ca ANRCTI a incalcat in mod flagrant principiile obiectivitatii, proportionalitatii si nediscriminarii.

Despre RCS & RDS

Unul din liderii segmentului de telecomunicatii pe infrastructuri terestre din aceasta zona a Europei, RCS & RDS ofera solutii multiple de telecomunicatii integrate pe aceeasi infrastructura: Televiziune prin cablu si satelit, Internet, comunicatii de date si Telefonie.
RCS & RDS este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii integrate de telecomunicatii, deservind peste 2 milioane de abonati pentru toate serviciile oferite, in Romania, Ungaria, Slovacia, Cehia, Croatia si Serbia. In prezent, 750.000 de utilizatori beneficiaza de serviciile de telefonie RDS.Tel, 500.000 de abonati au acces la serviciile Internet si alti 580.000 de clienti au ales serviciul Digi TV in Romania.


Diana Modval - PR Manager
0314004440
diana.modval@rcs-rds.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/rcs-rds/pozitia-rcs-rds-fata-de-decizia-anrcti-nr-28492007