RCS & RDS a primit licenta 3G

BUCURESTI - 10 ianuarie 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

- Pe data de 05 ianuarie 2007 Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a emis licenta ce atesta dreptul de utilizare a frecventei radioelectrice pentru furnizarea unei retele publice si a serviciilor de comunicatii mobile de generatia a 3-a. Compania RCS & RDS a achitat in cursul saptamanii trecute contravaloarea primei transe a tarifului de eliberare a spectrului, si anume, echivalentul in lei a sumei de 10,5 milioane USD. Lansarea oficiala a serviciilor 3G va avea loc inainte de sfarsitul lunii februarie 2007, RCS & RDS urmand sa foloseasca standardul UMTS.

RCS & RDS a primit licenta 3G

In contextul in care piata devine din ce in ce mai competitiva, compania RCS & RDS doreste sa poata oferi toate tipurile de servicii de telecomunicatii. “Am solicitat ANRC inca din cursul lunii decembrie 2006 o plaja de numere, pe care ne asteptam sa o primim in cursul lunii ianuarie. Dorim astfel, sa facem serviciile de generatia a 3-a accesibile publicului larg, oferind in acelasi timp calitate si tarife accesibile”, a declarat Directorul General RCS & RDS, Alexandru Oprea.
Conform prevederilor mentionate in caietul de sarcini, RCS & RDS a intrat in prima etapa a dezvoltarii si implementarii proiectului de servicii 3G, o data cu intrarea in posesia licentei, urmand ca pana la incheierea acesteia – 30 iunie 2008 – compania sa asigure o acoperire a serviciilor de aproape 50% a populatiei.

Despre RCS & RDS

Reamintim ca RCS & RDS a ocupat, pe baza grilei de punctaj, primul loc in clasamentul participantilor la cursa pentru obtinerea licentei 3G – cumuland 90,41 puncte din 100 - urmat de S.C Telemobil S.A cu 72,71 puncte, S.C Cosmote Romania Mobile Telecommunications S.A cu 59,74 puncte, si Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom S.A, cumuland 49,58 puncte.

Diana Modval - PR Manager
diana.modval@rcs-rds.ro