Este apropiatul tau pregatit pentru un camin pentru batrani?

BUCURESTI - 5 ianuarie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Sunt multi cei care spun ca parintele lor sau apropiatul lor nu va ajunge niciodata intr-un camin pentru batrani atata timp cat copii sau nepotii vor avea grija de ei, dar uneori dragostea neconditionata si puterea lor de ingrijire le depaseste asteptarile, in special atunci cand persoana de care trebuie sa aibe grija sufera de o afectiune medicala precum Alzheimer. Conceptia acestor persoane este ca nu exista nici o diferenta fata de ingrijirea pe care parintii lor le-a oferit-o de-a lungul timpului, cu cea pe care ei trebuie sa le-o ofere acum cand sunt batrani si necesita ingrijire speciala. In cele mai multe dintre cazuri aceasta perceptie este gresita.

Este apropiatul tau pregatit pentru un camin pentru batrani?

Batranii, in special cei cu boli cronice, necesita ingrijire permanenta iar in aceasta situatie apelarea la o asistenta medicala poate fi destul de costisitoare si ineficienta, urmand in cele din urma o ultima solutie si cea mai viabila, aceasta fiind apelarea la serviciile unui camin de batrani. Astfel de intentii, precum mentinerea unei persoane batrane si bolnave in propiul camin si oferirea unei ingrijiri este laudabila si nimeni nu vrea sa inlature o persoana draga din propria locuinta dar, unele lucruri in viata nu pot fi evidate iar in aceasta situatie, o solutie moderna si eficienta este indentificarea unui azil de batrani apropiat de zona in care locuiti pentru a ii oferi persoanei in cauza ingrijire de specialitata de care are atat de mare nevoie.

Intr-o astfel de situatie exista bineinteles o serie de optiuni, pe langa aceea de a contracta un camin de batrani, astfel, mutarea in locuinta persoanei ce necesita ingrijire poate fi o prima optiune, de asemenea mutarea acestei persoane in locuinta dvs. constituie o alta varianta. Nu in ultimul rand angajarea unei asistente ce poate oferi ingrijire poate reprezenta o solutie dar, cea mai buna varianta are legatura cu ingrijirea pe care o necesita persoana in cauza.

Cand trebuie sa apelam la un azil de batrani pentru o persoana apropiata?

Igiena corporala este un lucru esential de care toti trebuie sa avem grija, iar daca persoana apropiata dvs. se ingrijeste din ce in ce mai rar sau deloc, acest lucru reprezinta o prima problema. De asemenea daca deplasarea cu autoturismul sau prin casa a devenit impracticabila, sau vederea ori auzul i-a scazut trebuie sa aveti in vedere oferirea unui ajutor de specialitate. Alte cauze de ingrijorare pot fi pierderea din greutate, o alimentatie necorespunzatoare, schimbatul hainelor, igiena locuintei, un stil de viata monoton reprezentat prin lipsa vizitelor la prietenie, stoparea hobby-lor, a activitatilor sociale, lipsa administrarii medicamentelor la timp, diferite accidente s.a.m.d.

Daca batranul sau apropiatul dvs. se regaseste in majoritatea situatilor prezentate atunci trebuie luata in considerare oferirea unui ajutor, cel mai eficient din punct de vedere financiar sau psihic il reprezinta plasarea intr-un camin de batrani. Deseori persoana in cauza poate sa nu accepte aceasta schimbarea intr-un mod pozitiv, deoarece schimbarile pot fi dificile in special la o varsta inaintata, de aceea, alegeti cu atentie azilul si incercati sa ii usurati tranzitia prin vizite cat mai dese, decorarea camerei asa cum era acasa sau prin diferite activitati sociale ce pot imbunatati starea fizica sau psihica.