O platforma nouă în România aduce CAR-urile în lumina reflectoarelor

BUCURESTI - 6 aprilie 2023

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate, Monden / Lifestyle, Internet

La momentul actual doar 3 din 10 români sub 45 de ani știu ce este o Casa de Ajutor Reciproc.
Numărul membrilor activi în aceste CAR-uri este de aproape 2 milioane de persoane, iar aproximativ 30% dintre aceștia sunt persoane active pe piața muncii.

.

.

 Credem că piața CAR-urilor are un potențial imens de dezvoltare în România, în contextul în care acum face primii pași în zona digitală. În ultima perioadă am dezvoltat relații puternice cu numeroase Case de Ajutor Reciproc din țară, care văd oportunitatea de a-și extinde modelul de business în zona online și de a atrage un segment mult mai larg de oameni preocupați de obținerea unor randamente mai mari la economisire sau de a se împrumuta la dobânzi corecte 

Vlad Nistor, fondatorul și CEO-ul Reciproc.ro

Conform datelor publice disponibile pe www.bnr.ro, numărul oficial al Caselor de Ajutor Reciproc înregistrate la Banca Națională a României este de 2.500 dintre care cel puțin aproximativ 1.700 sunt confirmate ca având activitate economică în ultimii ani. Potențialul de utilizatori este de aproximativ 3 milioane de oameni cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani, persoane salariate și cu acces la internet. 


O Casă de Ajutor Reciproc este o instituție financiară nebancară, reglementată de Banca Națională a României, ce nu înregistrează profit și are ca scop sprijinirea și ajutorul financiar reciproc al membrilor înscriși. Membrii Caselor de Ajutor Reciproc contribuie lunar cu o sumă de bani ce poartă denumirea de fond social și totodată au posibilitatea de a face un împrumut atunci când au nevoie. Randamentul primit de membrii înscriși pentru fondul social este la acest moment de până la 10,4% anual, neimpozabil. Aceste venituri din fondurile sociale sunt în acest caz neimpozitate de către stat.


Platforma www.reciproc.ro lansată luna trecută este singura din România dedicată digitalizarii Caselor de Ajutor Reciproc (CAR-urilor). Acesta oferă o centralizare, cât și o facilitare a procesului de aderare la aceste instituții prin identificarea celui mai potrivit CAR pentru cei interesați.

Până la acest moment un număr de 27 de Case de Ajutor Reciproc din România și-au listat peste 60 de oferte financiare pe Reciproc.ro. Obiectivul Reciproc.ro este de a ajunge la cel puțin 100 de CAR-uri listate în platforma până la finalul lunii septembrie 2023.


Casele de Ajutor Reciproc oferă o varietate de opțiuni pentru membrii lor, inclusiv diferite nivele de contribuție lunară și beneficii personalizate. Printre beneficii menționăm ajutorul pentru deces, ajutorul pentru nuntă, ajutorul pentru naștere, ajutorul de adopție, discounturi pentru anumite servicii și turism, asistență socială pentru membri și multe altele. Această flexibilitate permite membrilor să-și personalizeze experiența în funcție de nevoile lor specifice.


Procentul de dobândă începe la unele CAR-uri de la 6%/an cu o perioadă de aprobare a împrumutului de maxim 2 zile lucrătoare, iar procesul de aprobare nu implică verificări anevoioase. Totodată, este foarte rapid și ușor să îți deschizi un fond social la una dintre aceste Case de Ajutor Reciproc, fiind solicitate puține documente. La mai puțin de o lună de la pornirea platformei au fost înregistrate zeci de aplicații de la persoane dornice să devină membri ai unui CAR.


Pentru a deveni membru al comunității Reciproc.ro, trebuie să accesezi platforma online și să alegi Casa de Ajutor Reciproc care ți se potrivește, în funcție de județul în care locuiești. Dacă decizi să aplici pentru un împrumut, în funcție de CAR-ul unde ai aplicat, vei fi contactat de reprezentanții acestuia pentru a primi un ajutor financiar atunci când ai nevoie.Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/reciproc1/o-platforma-noua-in-romania-aduce-car-urile-in-lumina-reflectoarelor