Scoala Red Goblin de sah si scrabble

Cluj - Napoca - 30 septembrie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cursuri introductive gratuite de Sah si Scrabble organizate in colaborare cu Federatiile si cluburi de profil din Bucuresti si Cluj Napoca. Sunt cursuri ce se adreseaza copiilor din ciclul primar si gimnazial si sunt realizate cu sprijinul Inspectoratelor Scolare din aceste doua orase. Cursurile au loc la Ludoteca Red Goblin din Bucuresti si Cluj Napoca incepand cu 15 octombrie 2013.

Logo Scoala Red Goblin de sah si scrabble

Logo Scoala Red Goblin de sah si scrabble

Cine suntem:

Școala Red Goblin este o colaborare între Federațiile Române de Șah și Scrabble, cluburi locale de profil și Red Goblin București și Cluj. Scopul acestui proiect este de a introduce împreună în viața copiilor cele două jocuri de societate deschizând astfel lumea lor către alte orizonturi.

Ce propunem:

Pentru orice copil a se juca este ceva natural motiv pentru care ne-am gândit să propunem două cursuri pentru două jocuri de inteligență din care să învețe ceva care să îi ajute mai târziu în viață. Indiferent ce joc vor alege îi va ajuta să aibă o gândire abstractă dar și un vocabular concret, să gândească strategic dar și creativ, să fie sociabili dar și combativi, să socotească dar să scrie și corect, să aibă răbdare și să se concentreze mai ușor.

Ce jocuri propunem:

Șahul este un vechi joc (sec III-IV) de origine orioentală. Este un joc de strategie abstractă în care doi jucători folosind 32 de piese cu abilități diferite încearcă să captureze regele (șah în persană) adversarului. Este cel mai răspândit joc de societate fiind jucat la orice vârstă și de către ambele sexe.

Scrabble este un joc de cuvinte relativ contemporan (1938) inventat de un arhitect american. Este un joc de vocabular în care până la 4 jucători încearcă să formeze cuvinte prin plasarea de litere pe tabla de joc. Este un joc de familie competitiv în care încerci să obții cel mai mare punctaj folosindu-te de vocabularul tău și de o bună ortografie.

Pentru cine:

Școala Red Goblin se adresează copiilor din clasele primare și gimnaziale și în mod particular începătorilor. Propunem două cursuri independente (Șah, Scrabble) fiecare curs cuprinzînd 6 lecții ce se desfăsoară dealungul a 3 săptămâni. Fiecare întâlnire durează 90 minute și se desfășoară sub îndrumarea a 1-2 jucători experimentați membri ai federațiilor de profil. Cursurile se vor desfășura la Ludoteca Red Goblin din București sau Cluj (vezi adresele de mai jos).

Cum particip:

Înscrierile au loc în perioada 23 septembrie - 10 octombrie 2013. Cursurile încep luni 14 octombrie iar participarea este gratuit ă. La fiecare curs se accepta grupe de maixim 16 participanți. Participanții se vor împărți pe grupe de vârstă. Înscrierile se vor face online pe pagina de web a școlii.

Mai multe informații și înscrieri:

Ludoteca Red Goblin - București

Str. Coltei 42, Universitate, tel: 031 1000 555, email: bucuresti@redgoblin.ro

Ludoteca Red Goblin - Cluj

Str. Paris 21, Stanca, tel: 0364 111 22 33, email: cluj@redgoblin.ro 

Despre Red Goblin

Red Goblin este o companie ce se ocupa cu promovarea si comercializarea jocurilor de societate prin magazinele si spatiile sale de joaca din Bucuresti si Cluj Napoca.