Serviciul Privat de Ambulanţă Samaritanus mereu în slujba pacienților

Tirgu Mures - 24 iunie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Social, CSR

Serviciul Privat de Ambulanţă Samaritanus a hotărât să acorde zilnic consultaţii de urgenţă la domiciliu, cu medic specialist în medicina de urgenţă, în mod gratuit, fără să fie decontate de CAS Mureş sau bolnavi. Cheltuielile pentru acestea vor fi suportate exclusiv de către Serviciul de Ambulanţă Samaritanus. Consultaţiile vor fi efectuate între orele 08:00 şi 20:00. Numărul de telefon la care se pot face solicitări este numărul propriu de dispecerat 0365.400.800.

Serviciul Privat de Ambulanţă Samaritanus mereu în slujba pacienților

Am luat această decizie întrucât dispeceratul medical integrat 112 a blocat activitatea noastră în privinţa acordării consultaţiilor medicale de urgenţă la domiciliu gratuit pentru bolnavi, decontat de CAS Mureş.

Dispeceratul medical integrat 112, nealocând resursa disponibilă raportată de către Serviciul Privat de Ambulanţă Samaritanus, punerea în valoare a contractului legal încheiat cu CAS Mureş este oprită.

Normele CNAS prevăd ca activitatea de consultaţii de urgenţă la domiciliu să fie efectuată doar pe baza apelurilor venite în sistemul integrat 112. De asemenea, prevăd şi condiţia ca odată semnat un contract pentru această activitate, consultaţiile în regim privat (adică plata directă de la pacient) sunt interzise. CAS Mureş are ca furnizor de consultaţii de urgenţă la domiciliu pentru locuitorii judeţului Mureş Serviciul de Ambulanţă Samaritanus, neavând un alt contract cu alt furnizor pentru această activitate.

Facem cunoscut faptul că, valoarea acestui contract reprezintă contribuţia asiguraţilor din judeţul Mureş, iar nevalorificând aceşti bani prin servicii medicale, sumele bugetate nefolosite vor fi redistribuite pentru alte judeţe. Ca urmare, pentru a respecta condiţiile contractului cu CAS Mureş, dar mai ales pentru a oferi populaţiei servicii medicale de necesitate primară, am decis să oferim aceste consultaţii în mod gratuit, nedecontate de CAS Mureş sau cu plată directă de la bolnavi.

Acest comunicat reprezintă şi înştiinţarea CAS Mureş de situaţia creată de dispeceratul medical integrat 112.

Varga Zsigmond
coordonator Ambulanţa Samaritanus
0767.00.33.22
info@samaritanus.ro

Despre REEA SRL

REEA este o agenție web interactivă cu o experienţă de peste 16 ani pe piaţa vest-europeană, nord-americană, asiatică și australiană. În timp, REEA a reușit să dezvolte relații de succes cu agenții de publicitate și PR cu renume internațional.
Portofoliul REEA cuprinde dezvoltarea de aplicații internet şi intranet, mentenanță și hosting, servicii de identitate vizuală, dezvoltare software, copywriting, conţinut multimedia şi interactive media, design pentru print.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/reea-srl/serviciul-privat-de-ambulanta-samaritanus-mereu-in-slujba-pacien-ilor