AIR SERBIA ZBOARA LA BUCURESTI

BUCURESTI - 12 decembrie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Turism

Dupa 14 ani de absenta, Air Serbia continua traditia JAT Airlines si se intoarce la Bucuresti .

AIR SERBIA ZBOARA LA BUCURESTI

In data de 10 decembrie, ATR-ul Air Serbia 72-500 a aterizat pe aeroportul international Henri Coanda cu 61 de pasageri la bord. Zborul inaugural a fost intampinat de ambasadorul Serbiei in Romania, Branko Brankovic, care a taiat panglica simbolica impreuna cu reprezentanti ai companiei aeriene si ai partenerilor locali Air Serbia.

In cadrul conferintei de presa, organizata cu sprijinul si articiparea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti ( CNAB ), Stevan Sipka , directorul comercial al Air Serbia, a dat cateva detalii despre planurile companiei pentru Bucuresti. In acest scop a fost reamintit orarul zborurilor pentru perioada de iarna (evidentiat in tabelul de mai jos/ ore locale), precum si obiectivul Air Serbia de a atinge, pe ruta nou lansata, un grad de ocupare de 70-75% prin transportarea a 35.000 de pasageri anual.

Nr. de zbor Origine Destinatie Plecare Sosire Tip aeronava
JU 642 Belgrad Bucuresti 13:30 15:50 ATR72
JU 643 Bucuresti Belgrad 16:20 16:50 ATR72

Zborurile catre Bucuresti ofera conexiuni spre numeroase destinatii europene – asa cum sunt Stockholm, Roma, Viena, Copenhaga, Bruxelles, Dusseldorf, Praga, Stuttgart, Ljubljana, Zurich, Milano si Berlin. Planificarea curselor a fost astfel structurata incat sa fie asigurate legaturi bune atat pentru pasagerii care zboara din Australia si Abu Dhabi catre Bucuresti, cat si pentru cei care calatoresc din Bucuresti, prin Belgrad, catre Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est si Australia.  

In viitorul apropiat, majoritatea zborurilor de la Belgrad, catre destinatiile din Europa, vor fi operate cu o aeronava Airbus 319, apartinand companiei Air Serbia.  

Air Serbia a confirmat o comanda pentru 10 aeronave Airbus A320neo, acestea urmand a fi livrate intre 2018-2020. Se va inlocui astfel actuala flota (opt aeronave A319 si doua A320) lasand loc unei flote moderne si competitive care va contribui la realizarea aspiratiilor Air Serbia de a ajunge principalul transportator din zona. 

Despre Air Serbia

 Air Serbia s-a lansat ca linie aeriana nationala a Republicii Serbia pe data de 29 octombrie 2013.

Compania deserveste 29 de destinatii Euro-mediteraneene, directe, de la Aeroportul International Nikola Tesla din Belgrad, cu servicii pentru pasageri si cargo.

Air Serbia opereaza si destinatii lung curier catre Asia, Australia si cele doua continente americane, prin intermediul partenerilor sai “codeshare” si a partenerului sau actionar, detinator al unui procent de 49% din actiuni, Etihad Airways .