QlikView 8, noua generatie de software in-memory business intelligence

BUCURESTI - 7 mai 2007

Comunicat tip General in IT&C

QlikTech, lider mondial in solutii de generatie urmatoare de business intelligence, bazate pe tehnologia de analiza in momorie, si RELEVANCE, Partener Certificat QlikTech in Romania, anunta astazi lansarea oficiala a QlikView 8. Lansarea are loc simultan, atat in America de Nord, cat si in Europa. QlikTech lanseaza noua versiune a programului sau revolutionar de business intelligence in Europa in cadrul Qonnections 2007, conferinta globala a clientilor si partenerilor QlikTech. RELEVANCE este prezenta la Qonnections 2007 si anunta disponibilitatea QlikView 8 pentru Romania odata cu lansarea sa oficiala la nivel global.

QlikView 8, noua generatie de software in-memory business intelligence

QlikView 8 extinde conceptul de “simplificare a analizei pentru toata lumea” mai departe ca niciodata. Facilitatile extinse de personalizare si vizualizare a informatiilor, combinate cu capabilitati avansate de lucru colaborativ si de implementare, fac QlikView 8 usor de adaptat in cadrul organizatiilor (companii sau institutii publice) care folosesc intensiv date stocate electronic. “QlikView 8 reprezinta, cu adevarat, generatia urmatoare de software business intelligence, prin crearea de noi oportunitati de inovare si de crestere a performantei organizatiilor de orice dimensiuni si din orice industrie”, a declarat Måns Hultman, CEO al QlikTech.

“Pentru noi, lansarea QlikView 8 este un eveniment foarte important. Noile facilitatile ne permit sa oferim clientilor nostri o solutie de analiza si raportare extrem de rapida si de puternica. Lucrul colaborativ, simplificarea vizualizarii informatiilor utile in procesul decizional, rapiditatea cu care se asimileaza QlikView in cadrul oricarei organizatii, sunt elementele principale care genereaza imediat valoare adaugata pentru utilizatori.” a declarat Ionut Toader, Managing Partner la RELEVANCE.

Mai mult de 200 de clienti si parteneri QlikTech au testat versiunea beta a QlikView, incepand cu luna februarie 2007. “Avand sute de noi caracteristici si cu o crestere in performanta de peste 30%, raspunsul utilizatorilor a fost incredibil de pozitiv”, a declarat Jonas Nachmanson, Vice President Cercetare si Dezvoltare la QlikTech. “Tehnologia revolutionara in-memory folosita de QlikView asigura flexibilitatea si viteza necesara pentru analize puternice de business.”

Noile facilitati ale QlikView 8 sunt bazate pe 4 teme inovatoare principale: analiza proactiva, pe baza careia sa se poata actiona imediat, analiza colaborativa, suport pentru un numar mare de utilizatori si asigurarea accesului la un numar mare de aplicatii de analiza.


Analiza proactiva
Business intelligence-ul strategic nu se refera doar la analizarea trecutului, ci mai ales intr-o mai buna predictie a viitorului – astfel, se pot lua decizii de business prin intermediul scenariilor what-if (ce ar fi daca…) legate de bugetare si planificare, de exemplu – si retinerea rezultatelor pentru comparatii viitoare. QlikView 8 realizeaza analize sofisticate intr-un mod mai inteligent prin:
- Crearea unor campuri speciale de date, care sa retina date suplimentare in memorie, ele putand fi accesate si prelucrate la fel cu celelalte date.
- Introducerea si editarea datelor din campurile speciale de date si utilizarea lor mai departe, cand este necesar.

'Aplicatiile noastre QlikView 7 existente ofera o multime de date istorice, dar QlikView 8 va permite utilizatorilor sa realizeze analize de previzionare si sa compare diferitele scenarii cu numai cateva click-uri” spune Steve Hunt, Vice President si CIO la SI International, unul din integratorii importanti pentru multe din agentiile guvernamentale americane. 'Managerii nostri vor putea sa inteleaga mai bine implicatiile viitoare ale deciziilor de astazii.'


Analize colaborative
Imbunatatirea performantelor de business este un efort de echipa. Utilizatorii pot lucra impreuna pentru a afla informatii importante din datele disponibile, impartind ulterior, unul altuia, analizele facute. QlikView 8 ofera analize de tip colaborativ astfel:
- Prin obiecte (grafice, tabele, etc) private si comune, bookmark-uri (pentru anumite analize) si rapoarte
- QlikView Server opereaza ca punct central pentru administrarea obiectelor comune
- Bookmark-ul la o anumita analiza se poate trimite cu un singur click pe e-mail.
- Prin posibilitatea dezvoltarii locale de analize, care puse in comun ulterior prin intermediul serverelor locale
- Integrarea QlikView in aplicatii precum Microsoft® Office™

“QlikView 8 creeaza un cadru pentru o adevarata colaborare,” declara Steve Stroupe, Project Manager la Colonial Supplemental Insurance din Statele Unite. “Noi realizam o multime de analize colaborative - in timp ce discutam cu managerii nostri de zona. Acest lucru ne permite nu numai sa discutam despre starea afacerii, dar si sa o administram si sa o raportam impreuna, in acelasi timp.”


Suport pentru un numar mare de utilizatori
Obiectivul solutiilor business intelligence este sa ofere analize personalizate catre utilizatorii potriviti, la momentul potrivit, permitandu-le acestora sa ia decizii de business mai bune. Companiile au nevoie sa implementeze analize la zeci, sute sau chiar mii de utilizatori, asigurandu-se, in acelasi timp, ca toti au acces la ulimele functionalitati QlikView. QlikView 8 faciliteaza implementarea catre un numar mare de utilizatori prin:
- Simplificarea cerintelor de server pentru QlikView Server si QlikView Publisher, modulul care automatizeaza actualizarea datelor si asigura accesul corespunzator fiecarui utilizator in parte
- Simplificarea implementarilor AJAX zero-footprint client si Java client
- Interfata de servicii web pentru QlikView Server
- Optimizarea si simplificarea instalarii


Acces la un numar mare de aplicatii de analiza
Dezvoltarea QlikView atat in interiorul cat si in exteriorul companiei necesita administrarea securizata si simplificata a unui numar mare de aplicatii QlikView. QlikView 8 realizeaza acest lucru prin:
- Sincronizarea versiunilor de QlikView Server si QlikView Publisher
- Instalarea integrata a QlikView Server si QlikView Publisher Standard Edition
- Oferirea de acces direct la QlikView Server si QlikView Publisher – aplicatii administrate din clientul QlikView


QlikView 8 include, de asemenea, imbunatatiri ale modalitatii de vizualizare a datelor. Utilizatorii pot afisa rezultate in mai mult de 24 de stiluri de grafice – de la “funnel” si Pareto, pana la “heat maps” – plus diverse indicatoare pentru monitorizarea unor parametri. “Noile facilitati pentru interfata si grafice din QlikView 8 fac sa fie si mai usoara vizualizarea rezultatelor dupa propriile mele preferinte”, declara Thomas Nilsson, IT Manager la HemoCue, o companie suedeza producatoare de echipamente pentru diagnostice medicale.

Lansarea QlikView 8 coincide cu recunoasterea cresterii QlikTech in industria in care activeaza. Nu cu mult timp in urma, Sand Hill Group a selectat QlikTech ca una din cele 6 companii participante la categoria “Fast Track” din cadrul Innovation Showcase de la Software 2007. QlikTech a fost, de asemenea, aleasa ca finalista de catre Red Herring 100 Award pentru rolul sau de lider in inovatie si tehnologie. In 2006, compania de analiza a pietei IDC a numit QlikTech compania de software BI cu cea mai mare crestere timp de trei ani consecutivi, iar Gartner a recunoscut QlikTech ca “vizionara” in Cadrantul Magic pentru Platforme Business Intelligence din Ianuarie 2007.

Despre Relevance Management

Despre QlikTech
QlikTech este compania cu cea mai rapidă creştere pe plan mondial în domeniul soluţiilor business intelligence. QlikTech consideră că informaţia ar trebui să fie disponibilă la nivel larg, să fie accesibilă şi rapid de obţinut. Produsul principal al Qliktech, QlikView, permite realizarea de analize care sunt uşor de implementat, de utilizat şi de administrat. Tehnologia patentată de QlikTech permite o manipulare rapidă, în memorie, a unor seturi mari de date chiar şi pe calculatoare obişnuite, permiţând implementarea în câteva zile a analizelor complexe QlikView, cu un nivel redus al costului. Aplicaţia QlikView are o interfaţă simplă şi intuitivă, fiind astfel extrem de uşor de utilizat. QlikView are peste 5880 de clienţi în 73 de ţări, la care se adaugă mai mult de 10 noi clienti în fiecare zi. În afara celor câteva sute de întreprinderi mici şi mijlocii, printre clienţii QlikTech se numără companii multinaţionale cum sunt Tetra Pak, Deutsche Telekom, Reuters, 3M, Colonial Supplemental Insurance si BMW. QlikTech are sediul central in Radnor Pennsylvania – SUA si subsidiare in Marea Britanie, Germania, Olanda, regiunea scandinava şi peste 500 de parteneri pe întreg globul.

Despre Relevance
Relevance este Partener Certificat QlikTech în Romania din 2004, de la infiintarea companiei, alaturandu-se astfel, de la inceput, unei afaceri internaţionale, cu o evoluţie extraordinară. Misiunea Relevance este aceea de a oferi organizatiilor de orice marime si din orice industrie o soluţie de business intelligence flexibilă, simplă şi eficientă, cu ajutorul careia sa obtina informatii relevante pentru a lua cele mai bune decizii. Printre clientii Relevance se numara companiile Atlas Corporation, Cramele Halewood, LaborMed Pharma, River Woods, Sartorom si Gardinia Home Decor.
-
office@relevance.ro