Creditul de nevoi personale de 10.000 de euro, cel mai cerut la nivel naţional

BUCURESTI - 3 noiembrie 2010

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

www.infoStatistici.ro, parte a reţelei www.infoBancare.ro, primul instrument care realizează, prelucrează şi furnizează studii de piaţă în timp real din domeniul financiar-bancar, vă prezintă analiza cererii de credite la nivel naţional, din ultimele trei luni. Produsul analizat este creditul de nevoi personale fără ipotecă, unul dintre cele mai cerute de către clienţii băncilor şi ai instituţiilor financiare nebancare.

Creditul de nevoi personale de 10.000 de euro, cel mai cerut la nivel naţional

În perioada august-octombrie a.c., cea mai solicitată sumă la nivel naţional pentru un credit de nevoi personale fără ipotecă a fost de 10.000 de euro, următoarele cele mai căutate finanţări fiind de 5.000 de euro şi 2.000 de euro, potrivit sondajului realizat de www.infoStatistici.ro. Cercetarea a fost făcută pe baza intenţiilor formulate de 2.530 de respondenţi din toată ţara, care caută online informaţii despre credite, participare concretizată în 8.923 selecţii de produse.

Vezi top sume solicitude in Romania

“Există în momentul de faţă instituţii financiare care acordă până la 50.000 de euro/echivalent lei sub forma unui credit de nevoi personale fără ipotecă. Bineînţeles, criteriile de eligibilitate sunt cu atât mai drastice cu cât suma este mai mare, dar cel puţin în principiu, o persoană poate împrumuta 50.000 de euro fără să aducă o garanţie imobiliară dacă îndeplineşte condiţiile necesare. Cu toate acestea, românii încep să dea dovadă de o anumită educaţie financiară: nu mai merg pe principiul «ce sumă maximă pot lua», ci încep să ia în calcul nevoile pe care trebuie să le acopere cu suma împrumutată de la bancă”, a declarat Alina Moşneagu, analist financiar în cadrul reţelei www.infoBancare.ro.

Cât te poţi îndatora cu salariul mediu net pe economie

Un solicitant care în luna august a câştigat salariul mediu net pe economie, de 1.339 de lei (echivalentul a 316 euro) poate accesa un credit de nevoi personale fără ipotecă de 10.000 de euro, la un grad de îndatorare de maximum 60% din venit. Împrumutul din exemplul de mai sus a fost acordat pe o perioadă de zece ani, cu o dobândă anuală efectivă (DAE) de 20%.
Pentru următoarea sumă nominalizată de participanţii la sondaj, de 5.000 de euro, în aceleaşi condiţii de acordare a creditului, gradul de îndatorare necesar este de cel mult 30%.

Clasamentul pe regiuni. Cluj şi Constanţa, sume mai mari decât Capitala

. Deşi concentrează aproape 40% din creditele la nivel naţional, locuitorii Capitalei dau dovadă de prudenţă în privinţa sumei pe care ar împrumuta-o de la bancă. 5.000 de euro este finanţarea nominalizată de bucureşteni pentru un credit de nevoi personale fără ipotecă, comparativ cu 10.000 de euro în judeţul Cluj, după cum arată clasamentul pe judeţe. Prudenţa bucureştenilor e legată de faptul că în acest moment, creditele restante din Capitală reprezintă o treime din restanţele la bănci din toată ţara, conform datelor Băncii Naţionale a României.

. Primele trei regiuni în Top 10 pe judeţe, realizat în funcţie de numărul de participanţi la sondaj: Bucureşti (5.000 de euro), Cluj (10.000 de euro) şi Timiş (5.000 de euro). La nivel regional, sumele cele mai solicitate sunt corelate cu gradul de dezvoltare al judeţului respectiv. Astfel, dacă bucureştenii au ales creditul în valoare de 5.000 de euro, locuitorii judeţului Galaţi ar împrumuta doar 500 de euro, iar cei ai judeţului Brăila, 1.000 de euro. “Înţelegem de aici că românii conştientizează din ce în ce mai mult situaţia economică din ţară şi îşi anticipează acţiunile şi achiziţiile în piaţa financiar-bancară pe un orizont de timp mai larg”, explică Alina Moşneagu.

Iată cum arată integral Top 10 pe judeţe, după numărul de participanţi la sondaj:

1. Bucureşti - 5.000 euro
2. Cluj – 10.000 euro
3. Timiş – 5.000 euro
4. Constanţa – 10.000 euro
5. Prahova – 4.000 euro
6. Iaşi – 3.000 euro
7. Galaţi – 500 euro
8. Brăila – 1.000 euro
9. Braşov – 2.000 euro
10. Argeş – 5.000 euro

Vezi top sume solicitate pe regiuni

Studiu de caz: Bucureşti

Din analiza intenţiilor exprimate de bucureşteni în perioada august-octombrie pe www.infoStatistici.ro, reiese că cele mai solicitate sume pentru un credit de nevoi personale fără ipotecă sunt, în ordine: 5.000 de euro, 10.000 de euro şi 2.000 de euro. Un locuitor din Capitală, care câştigă salariul mediu net la nivelul regiunii (1.864 lei/lună în august, adică aproximativ 440 euro), poate accesa un credit de nevoi personale de 5.000 de euro pe o perioadă de zece ani, la un grad de îndatorare de 22%.
“Important de menţionat este şi faptul că aceleaşi sume sunt căutate şi în cazul creditelor specifice pentru refinanţări, deci sumele nu constituie neapărat o îndatorare suplimentară pe lângă cea existentă, ci mai degrabă o intenţie de a consolida toate datoriile acumulate în perioada de boom (credite, carduri de credit, overdrafturi) într-o singură rată”, a mai spus analistul financiar al reţelei www.infoBancare.ro.

Vezi top sume solicitate in Bucuresti

Despre rePublik agency

www.infoBancare.ro, primul portal care reuneşte toate produsele din trei domenii diferite (bancar, leasing şi asigurări), a fost lansat pe piaţă la sfârşitul lunii septembrie. Reţeaua, formată din infoBancare.ro, infoStatistici.ro, cautcredite.ro, cautleasing.ro, cautasigurari.ro şi cautcursvalutar.ro, oferă vizitatorilor posibilitatea de a lua în cel mai scurt timp o decizie legată de un anumit produs, prin intermediul sistemului complex de calculatoare. În acelaşi timp, analizele, statisticile şi rapoartele la nivel naţional furnizate de infoStatistici.ro oferă o imagine completă depre obiceiurile de consum şi preferinţele potenţialilor clienţi.
Alina Moşneagu
Analist financiar
e-Mail: alina.mosneagu@infobancare.ro
Tel: +4 0745 399 390

Anton Voicu
Manager de proiect
e-Mail: anton.voicu@infobancare.ro
Tel: +4 0749 998 656
info@infobancare.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/republik-agency/creditul-de-nevoi-personale-de-10-000-de-euro-cel-mai-cerut-la-nivel-national