Firmele de inchirieri auto sunt asaltate de Pasti

BUCURESTI - 12 aprilie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Afaceri, Turism

Dupa un inceput de an ezitant, datorat crizei economice si a unei ierni foarte grele, firmele de inchirieri auto au motive de optimism: Sarbatorile de Pasti au crescut cerererile rent a car cu peste 50%. Multe companii de inchrieri masini au anuntat deja ca nu mai au autoturisme disponibile pentru inchiriat.

Inceputul anului 2012 a fost unul nefericit pentru firmele de transport. Cifra lor de afaceri a fost afectata in sens negativ atat de criza economica, dar si de iarna foarte grea, care a afectat economia in general, dar mai ales sectorul de trasporturi. Firmele de inchirieri masini s-au inscris in acest trend, anuntand scaderi pe linie. Numarul de clienti a fost in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut cu aproximativ 20%. Cererea rent a car s-a mentinut la un nivel redus, atat din partea segementului de afaceri, dar si din partea sectorului turistic. 

Primele semne de revenire au aparut in luna martie, iar confirmarea unui trend pozitiv a aparut odata cu perioada Sarbatorilor de Pasti. Numarul de rezervari pentru masini de inchiriat a crescut brusc inca de la sfarsitul lunii martie, odata cu rezervarile turistice pentru destinatiile de Paste. Ca de obicei, cei mai grijulii au fost turistii straini, care si-au facut rezervarile din timp, pentru a putea beneficia de tariflele rent a car "early booking" de inchirieri auto ieftin.

Structura clientilor care apeleaza la servicii de inchirieri masini in aceasta perioada este constituita din:
- turisti straini care viziteaza Romania cu ocazia Sarbatorilor de Pasti, destinatiile preferate fiind: Maramuresul, Bucovina si zona Rucar-Bran.
- romanii care lucreaza in strainatate si care se intorc in aceasta perioada pentru o vacanta de cateva zile, pentru a fi alaturi de familie.

Cea mai mare parte a clientilor rent a car, sosesc in Romania cu avionul, pe aeroportul Henri Coanda. De aici ei prefera sa inchirieze un autoturism pentru a se deplasa spre destinatia favorita. Serviciul inchirieri auto Bucuresti Otopeni, este disponibil 24/24h, masinile putand fi preluate/predate chiar din parcarea aeroportului.