Consulta acum topul firmelor care comercializeaza autoturisme si autovehicule usoare in Romania!

BUCURESTI - 5 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Topul firmelor care fac comert cu autoturisme si autovehicule usoare in 2022 este acum aici, realizat pe baza datelor financiare actualizate pe 2021.

Top Masini 2022

Top Masini 2022

Topul firmelor care fac comert cu autoturisme si autovehicule usoare in 2022 este acum aici, realizat pe baza datelor financiare actualizate pe 2021.

Pe primul loc se afla Renault Commercial Roumanie, cu o cifra de afaceri de aproximativ 3,8 miliarde de lei in 2021. Renault Commercial Roumanie reprezinta o filiala a Grupului Renault S.A.S., infiintata la data de 1 iulie 2001. Renault Commercial Roumanie (RCR) reuneste toate activitatile comerciale ale marcilor Dacia, Renault si Nissan in Romania, de la distributia de vehicule in reteaua de agenti comerciali, de piese de schimb in atelierele de service agreate, la servicii post-achizitie, studii client si alte activitati comerciale specifice. Profitul net al companiei inregistreaza cea mai mare crestere din top, crestere de 392%, trecand de la 8 milioane de lei in 2020 la 40,7 milioane de lei in 2021.

Pe locul 2 se afla Porsche Romania, importatorul general pentru marcile  Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Das WeltAuto. Compania preia autovehiculele marcilor mentionate mai sus de la fabricile producatoare şi le distribuie prin intermediul reţelei de distribuitori, compusa din centre auto proprii si dealeri independenti autorizati. In afacerea de baza este inclusa si aprovizionarea retelei nationale de dealeri cu piese de schimb si accesorii originale. In 2021, compania avea o cifra de afaceri de 3,4 miliarde de lei, cu un profit net de circa 200 milioane de lei, in timp ce numarul de salariati a ramas relativ constant.

Urmeaza SC Mercedes-Benz Romania S.R.L., companie Daimler AG. Care se ocupa cu activitatea de import, marketing si vanzari pentru marcile: Mercedes-Benz, Smart, Fuso si Setra, precum si cu coordonarea unei retele de peste 30 de centre autorizate de vanzari si service. In anul 2014, Daimler AG si-a eficientizat activitatile de vanzare si post-vanzare pe piata din Romania prin fuziunea celor doua entitati de distributie locale, Mercedes-Benz Romania S.R.L. si EvoBus Romania S.R.L. Dupa finalizarea procedurilor legale, activitatile EvoBus au fost transferate catre Mercedes-Benz Romania, acestea incluzand vanzarea de autobuze si autocare noi si second hand si operatiunile de retail. In 2021, compania inregistra o cifra de afaceri de 1,8 miliarde de lei, comparativ cu anul anterior, cu 1,2 miliarde. Profitul net a fost de aproximativ 20 milioane de lei, cu o dinamica de 100%.

Tiriac Auto SRL face parte din Tiriac Group, recunoscut pentru afacerile derulate in domenii precum imobiliare, servicii financiare, servicii de transport aerian de tip VIP Charter, import, distributie si service auto, servicii de productie si intretinere ascensoare, servicii de paza si protectie etc.

Compania inregistreaza a doua cea mai mare crestere a profitului net in 2021, crestere de 359%. Cifra de afaceri se bucura, de asemenea, de o dinamica buna, atingand cifra de 1,5 miliarde de lei, la un numar de 819 salariati.

Tiriac Auto comercializeaza un vast portofoliu de marci auto de pe piata autohtona, in calitate de dealer si reparator autorizat pentru sase dintre cele mai renumite marci auto existente pe piata: Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Ford si Hyundai.

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, fiind reteaua de retail a marcilor concernului. Porsche, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Volkswagen autovehicule comerciale si Weltauto sunt marcile care se vor regasi in cadrul retelei Porsche Inter Auto din Romania. Porsche Inter Auto GmbH & Co KG are sediul la Salzburg si detine in Europa aproximativ 125 dealeri proprii fiind considerat cel mai mare retailer din Europa. Toti dealerii Porsche Inter Auto ofera servicii de la finantare auto, la vanzare masini noi si masini de ocazie dar si service, inclusiv pentru marcile exclusive: Porsche, Bentley, Lamborghini. Cifra de afaceri a companiei atinge 1,5 miliarde de lei, iqr profitul net 39,7 miliane de lei, dupa cresteri de 15 si 48%.

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Taguri: economie
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/consulta-acum-topul-firmelor-care-comercializeaza-autoturisme-si-autovehicule-usoare-in-romania