Descopera acum Topul Producatorilor de Vin din Romania in 2022!

BUCURESTI - 22 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Topul Producatorilor de Vin din Romania pe 2022 este acum aici, realizat cu ajutorul datelor financiare actualizate.

Top Vin 2022

Pe primul loc in top se situeaza Cramele Recas, firma infiintata in 1991 in Recas, judetul Timis. Printre brandurile Recas se enumera Schwaben Wein, Te iubesc, Castel Huniade, Domeniile Recas, Regno Recas, Sole, Selene, Muse, Solo Quinta, Cuvee Uberland, Conacul Ambrozy, La Stejari. Cifra de afaceri in 2021 a fost de 251,5 milioane de lei, in timp ce in 2020 a fost cu 25% mai mica, respectiv de 201 milioane de lei. Profitul net inregistreaza o dinamica de 57%, fiind de 73,4 milioane de lei in 2021, la un numar de 116 salariati.

Pe urmatorul loc se afla Zarea S.A., companie cu branduri pentru toate gusturile, de la vinuri spumante, vinars si spirtoase la vodka si bauturi fara alcool. In 2021, cifra de afaceri a companiei era de 146 milioane de lei, iar profitul net de 17,3 milioane de lei. In cazul profitului net, se poate observa o crestere impresionanta de 91%, crescand de la 9 milioane de lei pana la 17,3.

Urmeaza Crama Ceptura SRL, brand cunoscut pentru Vintage Alb, Negru de Ceptura, Dominum Cervi, Cervus Magnus Monte, Astrum Cervi, Cervus Cepturum. Crama Ceptura se afla în localitatea Ceptura, în inima podgoriei Dealu Mare din judetul Prahova - una dintre cele mai cunoscute zone viticole din Romania, cu potential unic de vinificatie datorita microclimatului special. Conditiile si structura solului permit cultivarea soiurilor europene de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling Italian, Muscat Ottonel sau Feteasca Neagra.

Pe locul 4 se situeaza Beciul Domnesc, din 1949 fiind unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania. Compania exploateaza astazi peste 1.400 de hectare cultivate cu vita de vie nobila, amplasate in renumitele podgorii: Cotesti, Odobesti, Panciu si Husi. Mandria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care dateaza din vremea lui Stefan cel Mare si gazduieste peste 100 000 sticle de vin. Datorită importantei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus in patrimoniul cultural al Romaniei. In 2021, compania s-a bucurat de o crestere de 54% a profitului net, atingand suma de 4,8 milioane de lei. Cifra de afaceri este de 95,4 milioane de lei, la un numar de 387 de salariati.

Pe locul 5 in topul producatorilor de vin se afla Domeniile Viticole Tohani SRL, cu o cifra de afaceri de 36,8 milioane de lei in 2021. Profitul net a inregistrat o dinamica de 100%, atingand 2,2 milioane de lei in 2021. Podgoria Tohani are o suprafata cultivata de 365 de hectare și este amplasata pe paralela de 45 de grade, asemenea celebrelor Podgorii Bordeaux. Documentele atesta existenta podgoriei inca de la 1773, in 1930 Domeniile Tohani aflandu-se sub semnul regalitatii.

Acum ca ai consultat topul producatorilor de Vin din Romania, este timpul sa il accesezi si pe cel al producatorilor de bere!

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/descopera-acum-topul-producatorilor-de-vin-din-romania-in-2022