Ratingul Financiar si Limitele de Plati la Termen sunt indispensabile pentru noile colaborari!

BUCURESTI - 16 februarie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

entru a evita situatiile de neplata a facturilor si pentru a dimensiona corect relatia comerciala cu firma, ai nevoie de Ratingul Financiar.

rating financiar si limite de plata

Stabilitatea financiara iti indica daca poti avea in vedere o colaborare pe termen lung, cu potential de prelungire sau daca situatia este incerta. Astfel, poti vedea daca firma este printre cele mai mari din domeniul respectiv, daca este un performer al industriei sau daca indeplineste conditiile necesare interactiunii.

Catalin Dumitrescu, Director General RisCo Servicii Financiare

Daca vrei sa incepi o noua colaborare cu o firma despre care momentan nu cunosti detalii, cea mai buna decizie este sa te informezi in amanunt. Inainte de a te gandi la beneficiile pe care ti le poate aduce un nou contract, trebuie sa inlaturi orice fel de risc. Pentru a evita situatiile de neplata a facturilor si pentru a dimensiona corect relatia comerciala cu firma, ai nevoie de Ratingul Financiar

Ratingul financiar se bazeaza pe analiza indicatorilor de baza, respectiv profitabilitatesolvabilitatelichiditate si eficienta

Accesand informatiile pe care ti le punem la dispozitie, poti analiza in amanunt modul de finantaremanagementul financiar si operationalstructura de profitabilitatepolitica de investitii.

Limitele de Plati la Termen reprezinta un alt serviciu RisCo dezvoltat pentru a-ti veni in ajutor inainte de stabilirea unei colaborari. Accesand Limitele de Plati la Termen afli sumele maxime in lei pentru care furnizorii pot oferi clientilor lor marfuri sau servicii cu plata la termen.

Aceste limite indica un plafon maxim de lucru intre firme astfel incat furnizorul sa nu acorde marfa sau servicii disproportionat fata de capacitatea de plata a clientului. Astfel, limitele de plata te pot ajuta sa eviti riscul de neplata din partea clientilor sai.

Limitele sunt sumele maxime pe care le poate acorda un furnizor catre o firma in cazul facturilor achitate la diverse termene prin ordin de plata. Furnizorii trebuie sa acorde limite fiecarui client in functie de situatia financiara si istoricul acestuia.

Limitele de plata la termenbiletele la ordin si cecurile reprezinta mijloace de plata a facturilor care iti asigura confortul financiar. Aceste instrumente se introduc pe circuitul bancar si in cazul in care nu sunt platite la termen, atunci firma neplatitoare este inregistrata in Centrala Incidentelor de Plati.

Istoricul pe plati cu fiecare client are un rol important privind stabilirea capacitatii de plata a acestuia.

Ambele rapoarte pot fi accesate extrem de usor din contul de client, pe pagina Abonamente Rapoarte RisCo.

Despre RisCo

RisCo.ro este o companie ce ofera Rapoarte de Bonitate si Date despre firmele din Romania. Clientii au acces la sisteme avansate de gestionare, analiza si interpretare a informatiilor financiare si juridice pentru firme.

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania
Website: www.risco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/ratingul-financiar-si-limitele-de-plati-la-termen-sunt-indispensabile-pentru-noile-colaborari