Top Producatori de Bere 2022

BUCURESTI - 19 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Topul Producatorilor de Bere din 2022 este acum aici, realizat pe baza datelor financiare actualizate in 2021.

Top Bere 2022

Top Bere 2022

Ursus Breweries S.A. este cel mai mare producator de bere din Romania, avand in portofoliu o multitudine de nume cunoscute, cum ar fi URSUS, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, Grolsch, Azuga, St. Stefanus, alaturi de marca de cidru Kingswood. In prezent, Ursus Breweries detine 3 fabrici de bere, in Brasov, Buzau si Timisoara si o mini-facilitate de productie in Cluj-Napoca. Din 2017, Ursus Breweries face parte din grupul Asahi Europe & International. 

Pe al doilea loc urmeaza Heineken Romania S.A, cu o istorie de 150 de ani si o prezenta globala mai extinsa decat orice alt producator de bere. Printre brandurile internationale sub umbrela Ursus se enumera Birra Moretti, Desperados, Edelweiss, iar printre cele regionale se gasesc Ciuc Premium, Ciuc Radler, Golden Brau, Bucegi, Neumarkt, Silva, Harghita si Hategana. In 2021, Heineken Romania S.A. a inregistrat o cifra de afaceri circa 1,4 milioane de lei, cu un profi net de 118 milioane, avand un numar de angajati de 1103.

Pe al treilea loc in topul producatorilor de bere din Romania se afla Bergenbier S.A,  parte a grupului Molson Coors. Bergenbier detine o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. In portofoliul de firme se enumera Bergenbier, Staropramen, Beck’s, Stella Artois si Noroc. Pe langa aceste sortimente, Bergenbier S.A. importa si distribuie in exclusivitate specialitatile pragheze Staropramen Dark, Granat si Unfiltered, berile de abatie belgiene Leffe si Hoegaarden, precum si Corona. In 2021, Bergenbier S.A. se bucura de o cifra de afaceri de circa 717 milioane de lei, cu 9% mai mare fata de anul anterior, cu 653 milioane de lei. Profitul net inregistreaza o dinamica de 55%, fiind de 32 milioane de lei, cu 628 de salariati in 2021.

Pe urmatorul loc se regaseste United Romanian Beweries Bereprod SRL, cunoscuta in randul publicului larg ca Tuborg Romania. Printre activitățile și lansările recente ale URBB pe piața berii din România se numără lansarea SKOL Nepasteurizat, sticla de Carlsberg de 660 ml cu capac filetat, soluția inovatoare aplicată la nivelul întregului portofoliu de beri la cutie produse în România – folia de protecție din aluminiu, 100% reciclabilă și sistemul inovator DraughtMaster de servire a berii la halbă sau pahar, ideal pentru sectorul HoReCa, care asigură gustul proaspăt al berii direct din berărie. Tuborg, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Holsten, SKOL, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti sunt mărci premium și super premium internaționale oferite consumatorilor de URBB. In 2021, compania s-a bucurat de cresteri, inregistrand o cifra de afaceri de circa 488 milioane de lei si o dinamica de 4% in cazul profitului net.

Pe locul 5 se regaseste Albrau Prod S.A., avand ca produse pe piata Albrau, Zimbru, Zimbru Premium, Dobru, Asbeer. Albrau se mentine in top, avand cresteri de 5 si 6% ale cifrei de afaceri si profitului net. Astfel, in 2021, compania avea o cifra de afaceri de 49 milioane de lei si un profit net de 2,5 milioane de lei, comparativ cu anul anterior, respectiv cu 46 milioane si 2,4 milioane de lei. Berea Albrau se obtine mplementand în procesul de fabrictie tehnologia germana, din materii prime atent selecționate, cum sunt maltul din import și autohton, cereale nemaltificate si multiple tipuri de hamei.

Ramai conectat pe platforma noastra, pentru a descoperi topul Producatorior de Vin din Romania!

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/top-producatori-de-bere-2022