Topul companiilor care fabrica echipamente electrice si electronice pentru autovehicule este aici!

BUCURESTI - 6 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Topul companiilor care fabrica echipamente electrice si electronice pentru autovehicule este aici!

Companii care fabrica echipamente electrice si electronice pentru autovehicule

Companii care fabrica echipamente electrice si electronice pentru autovehicule

Pe primul loc se afla Robert Bosch SRL, cu o cifra de afaceri de 4,8 miliarde de lei. Fie ca este vorba despre vehicule personale sau comerciale, de servicii de transport multimodal, de administrarea parcului de vehicule sau infrastructura de transport inteligenta, Bosch aduce impreuna tehnologia pentru vehicule, date cloud sau servicii, pentru a oferi solutii de mobilitate complete. Bosch inregistreaza cele mai mari dinamici din top, cifra de afaceri si profitul net crescand cu 22, respectiv 97%.

Pe urmatorul loc se situeaza Hella Romania SRL. Compania are trei centre de proiectare si dezvoltare, un centru administrativ si trei unitati de productie. Cu 100 de ani de istorie, Hella dezvolta si produce tehnologii de iluminat si produse electronice pentru industria auto. Hella Romania este specializata in productia de module electronice de control, compartimente de motor, pedale de acceleratie, module electronice de control. In 2021, cifra de afaceri era de 3,5 miliarde de lei, iar profitul net de circa 87 milioane de lei.

Pe locul 3 se afla Continental Automotive Systems SRL, parte a Continental AG, este unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme electronice de siguranta auto. Compania produce sisteme de franare, display-uri, componente pentru sasiul vehiculelor (asistenta electronica la parcare). In Romania, compania are 4 locatii: un centru de cercetare si dezvoltare si o fabrica de electronice auto la Timisoara, un centru de dezvoltare la Iasi si o fabrica de componente electromecanice la Brasov. La un numar de angajati de 3682, cifra de afaceri a companiei a atins in 2021 suma de 3,3 miliarde de lei.

Locul 4 este ocupat de Aptiv Technology Services & Solutions SRL. Fabricile companiei din Sannicolau Mare, Moldova Noua si Ineu produc sisteme electrice, electronice de distributie, iar fabrica din Iasi produse sisteme de management al motoarelor diesel. Cifra de afaceri era de 1,5 miliarde de lei in 2021, profitul net fiind de 23,2 milioane de lei. Numarul de salariati a crescut considerabil, de la 3285 in 2020 pana la 4514 in 2021.

Ramai conectat pentru mai lute topuri de actualitate!

 

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Taguri: economie
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/topul-companiilor-care-fabrica-echipamente-electrice-si-electronice-pentru-autovehicule-este-aici