Tu cunosti Cota de Piata a competitorilor tai?

BUCURESTI - 15 aprilie 2022

Comunicat tip Administrativ / Management in Finante / Contabilitate

Raportul Cota de piata reflecta procentul vanzarilor companiei interogate la nivel de judet si de tara din totalul cifrei de afaceri. Cifra de afaceri este calculata pe domeniul de activitate al firmei de interes.

Cota de piata RisCo

Cota de vanzari a unei companii pe industria din care face parte este relevanta in analiza posibilitatilor de dezvoltare in anumite zone, de identificare a principalilor jucatori si a metodelor de eficientizare a activitatii. Daca verifici firma pe care o reprezinti sau un competitor, trebuie sa cunosti cat reprezinti/reprezinta in piata, la nivel de judet sau de tara, daca te afli in topul companiilor sau participarea ta pe domeniul respectiv, este minima.

Daniela Colnicianu, Sales Manager RisCo Servicii Financiare

Acest raport este util in momentul in care doresti sa iti faci o imagine de ansamblu cu privire la locul pe care il ocupa o companie pe o piata concurentiala.

De multe ori, exista o corelatie intre cota de piata si profitabilitatea unei companii, de aici rezultand si importanta cunoasterii acesteia.

Valoarea cotei de piata ofera o imagine generala a dimensiunii unei societati in raport cu segmentul de piata din care face parte si in raport cu competitorii sai.

Evolutia cotei de piata se face pe un termen de 10 ani. Evitarea relatiilor comerciale cu radiate, suspendate, sau cu companii care si-au mutat de curand activitatea in alta zona a tarii este importanta pentru orice furnizor.

In multe cazuri, chiar daca partenerul de afaceri cercetat este unul traditional, modificarile intervenite in datele de identificare ale firmei pot oferi informatii importante despre viitorul parteneriatului de afaceri.

Utilizatorul poate compara o firma cu orice jucator important din sectorul de activitate in care performeaza.

Ai posibilitatea de a compara cota de piata cu un jucator important din acelasi sector de activitate, pentru a stabili noi strategii de afaceri si idei de business.

Alaturi de Rapoartele de Competitie si Comparatie Firme, Raportul Cota de Piata este extrem de important in care doresti sa iti cunosti foarte bine concurenta si sa afli exact unde exista loc de dezvoltare pentru produsele si serviciile tale. Totodata, acestea analize iti sunt utile si in momentul in care ai de ales intre colaboratori pentru firma ta, pentru a alege o companie de incredere.

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/tu-cunosti-cota-de-piata-a-competitorilor-tai