Verifica Raportul CIP Online pe RisCo si asigura-te de bonitatea firmelor colaboratoare!

BUCURESTI - 9 martie 2022

Comunicat tip Administrativ / Management in Finante / Contabilitate

Daca urmeaza sa semnezi un contract si doresti sa cunosti cat mai bine evolutia si istoricul firmei de interes, daca vrei sa te asiguri de bonitatea companiei colaboratoare sau daca pur si simplu vrei sa fii intotdeauna informat din surse sigure, trebuie sa verifici raportul CIP Online.

CIP-online

Raportul CIP este cel mai important raport privind disciplina platilor pentru o firma. El arata daca o firma a platit la timp biletele la ordin sau cecurile emise. In cazul in care firma inregistreaza incidente de plata recente, atunci aceasta poate avea probleme semnificative privind platile viitoare.

Catalin Dumitrescu, Director General RisCo Servicii Financiare

Raportul CIP Online (Centrala Incidentelor de Plati) prezinta incidentele de plati aferente biletelor la ordin si cecurilor emise de o persoana juridica in ultimii 7 ani.

O firma care nu are incidente sau care nu este inregistrata in Centrala Incidentelor de Plati ca avand evenimente in ultimii 7 ani, poate fi considerata ca avand o bonitate mai ridicata.

In schimb, daca o firma este inregistrata in Centrala Incidentelor de Plati, stii din timp ca o astfel de colaborare va implica riscuri pe care nu ti le doresti. Cu cat incidentele la Plata sunt mai recente, cu atat firma prezinta un risc mai mare de neplata.

Acest raport iti poate fi util chiar daca nu urmaresti sa legi noi colaborari. Astfel, te poti informa cu privire la concurenta ta si la modificarile din activitatea recenta.

Raportul CIP Online are mai multe functii utile.

In primul rand, prezinta lista incidentelor de plata si datele acestora.

Tabelul incidentelor de plata contine detalii privind data refuzului, tipul acestuia, seria si numarul instrumentului de plata. Cu cat numarul de incidente este mai mare iar data ultimului incident este mai recenta, cu atat firma este mai riscanta.

Pe langa lista incidentelor de plata, prezinta sumele cumulate ale incidentelor de plati atat majore cat si minore, precum si numarul total de instrumente refuzate pentru ultimii sapte ani de activitate a firmei

Daca firma nu are incidente CIP, atunci fie are o disciplina a platilor foarte buna, fie nu emite cecuri si/sau bilete la ordin.

Informeaza-te din timp cu privire la activitatea firmelor de interes si ia decizii pe baza datelor din surse de incredere!

Despre RisCo

RisCo.ro este o companie ce ofera Rapoarte de Bonitate si Date despre firmele din Romania. Clientii au acces la sisteme avansate de gestionare, analiza si interpretare a informatiilor financiare si juridice pentru firme.

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/verifica-raportul-cip-online-pe-risco-si-asigura-te-de-bonitatea-firmelor-colaboratoare