Vezi acum care este topul producatorilor de anvelope in Romania!

BUCURESTI - 8 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Vezi acum care este topul producatorilor de anvelope in Romania!

Producatori Anvelope

Producatori Anvelope

Primul loc este ocupat de Michelin Romania SA, companie prezenta in Romania din anul 2001, cand si-a inceput activitatea prin achizitionarea uzinelor de la de anvelope de la Zalau si de la Floresti. Michelin are in Romania 3 fabrici, doua la Zalau si una la Floresti, o retea comerciala si un centru de servicii partajate. Din 2018, Bucuresti reprezinta centrul de coordonare a regiunii Europa Centrala. La un numar de 4394 de salariati, in 2021 compania atingea o cifra de afaceri de 4,2 miliarde de lei si un profit net de 143,1 milioane de lei.

Urmeaza Continental Automotive Products SRL, cu o cifra de afaceri de 3,1 miliarde de lei si un profit net de 555,4 milioane de lei in 2021. Continental Automotive Timisoara a creat, in cei 20 de ani de activitate, peste 2500 de locuri de munca. De la Timisoara plecand, pana in prezent, peste 240 milioane de anvelope catre clienti din Europa si din intreaga lume. Continental produce o gama variata de anvelope, de la 13 la 20 de toli, anvelope inovatoare pentru vehicule electrice, anvelope premium si anvelope pentru vehicule comerciale usoare (VAN).

Pe locul 3 se afla Pirelli Tyres Romania, subsidiara locala a companiei mama din Milano. In prezent, Pirelli Romania detine o uzina la Slatina, investitiile in aceasta fabrica ducand la cresterea volumului de activitati la aceasta locatia, aducand cu sine nevoia de investitii noi. Compania are o cifra de afaceri de 3,1 miliarde de lei in 2021, cu 25% mai mare fata de anul precedent. Profitul net a inregistrat, de asemenea, o crestere considerabila de 55%, ajungand la 110,2 milioane de lei.

Conform datelor financiar actualizate in 2021, pe ultimul loc in top se afla International Tyres SRL, companie care isi are sediul in Slobozia. Bucurandu-se de o dinamica foaarte buna, compania inregistreaza o crestere de 40% a cifrei de afaceri si de 293% a profitului net. Astfel, in 2021, cifra de afaceri era de 40,2 milioane de lei, la un numar de 79 de salariati.

Ramai conectat si descopera saptamanal topurile celor mai valoroase firme din Romania!

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/vezi-acum-care-este-topul-producatorilor-de-anvelope-in-romania