Vezi acum topul bauturilor racoritoare nealcoolice pentru 2022!

BUCURESTI - 2 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Pe primul loc in topul companiilor care comercializeaza bauturi racoritoare nealcoolice se afla Coca-Cola HBC Romania.

Bauturi racoritoare nealcoolice 2022

Bauturi racoritoare nealcoolice 2022

Pe primul loc in topul companiilor care comercializeaza bauturi racoritoare nealcoolice se afla Coca-Cola HBC Romania. Coca-Cola si-a inceput activitatea in Romania in 1991, bauturile fiind produse si imbuteliate in cele trei fabrici, respectiv din Ploiesti, Timisoara si Poiana Negrii. Marcile produse si comercializate sunt Coca-Cola, Fanta si Sprite, dar si sucuri de fructe (Cappy Pulpy si Cappy Nectar), apa minerala (Dorna, Dorna Izvorul Alb, Poiana Negri), ceaiuri de fructe reci (Fuzetea), cafea ready-to-drink (illy issimo), bauturi energizante (Coca-Cola Energy, Burn, Monster). Compania are o cifra de afaceri de 2,7 miliarde de lei si un profit net de 297,4 milioane de lei in 2021.

Urmeaza Quadrant-Amroq Beverages SRL, recunoscuta sub numele de Pepsi-Co. Prezent in tara din 1965, portofoliul Ppesi-Cola a inceput sa fie produs si distribuit in 1991 intr-un nou sistem de franciza de catre imbuteliatorul Quadrant Amroq Beverages (QAB). In prezent, PepsiCo Romania are in portofoliu Pepsi, Prigat, 7UP, Mirinda, Evervess, Gatorade, Lipton, dar si Lay’s, Star, Doritos. Compania detine doua fabrici in Romania, Star Foods Snacks in Popesti-Leordeni si Dragon Beverage in Dragomiresti. In 2021, cifra de afaceri era de 1,1 miliarde de lei, iar profitul de 66 milioane de lei, la un numar de 799 de salariati.

Pe locul trei se afla Romaqua Group SA, companie cu capital integral autohton si privat, infiintata in anul 1998. In portofoliul de branduri se enumera Borsec, Aquatique, Stanceni, Giusto Natura, Giusto. In 2021, compania avea 2155 de angajati repartizati in 7 fabrici in Borsec, Bucuresti, Busteni, Sebes si Stanceni. Cifra de afaceri si profitul net pentru 2021 erau de 873,2 milioane de lei, respectiv 91,6 milioane de lei.

Urmeaza Maspex Romania SRL, companie prezenta pe piata sucurilor din Romania din anul 1996. In prezent, Maspex Romania produce in fabrica de la Valenii de Munte o gama variata de produse, cum ar fi Tymbark, Tedi, Ciao si Figo, Nestea produse instant (La Festa, La Festa Cappuccino, HotChocolate La Festa, La Festa 3in1, inclusiv snacks-uri dulci si sarate (gama Salatini, Brezels, Saratele, Sticksuri). In 2021, compania avea o cifra de afaceri de aproximativ 806 milioane de lei si un profit net de 116 milioane de lei. Comparativ cu anul anterior, atat cifra de afaceri, cat si profitul net au inregistrat dinamici pozitive, de 17 si, respectiv, 28%.

Topul se incheie cu Aqua Carpatica, respectiv Carpathian Springs SA. Compania a fost lansata in 2010 de catre omul de afaceri greco-elvetian Jean-Valvis, avand sediul central la Vatra Dornei, judetul Suceava. In 2021, cifra de afaceri a Carpathian Springs era de 333 milioane de ;lei, iar profitul net de aproximativ 50 milioane de lei.

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/vezi-acum-topul-bauturilor-racoritoare-nealcoolice-pentru-2022