Certificatele internaţionale echivalate cu examenele de competenţă de la bac

BUCURESTI - 16 decembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Road Language Centre este singurul centru educaţional din Bucureşti care oferă o gamă variată de servicii profesioniste de pregătire pentru cele mai importante examene internaţionale de limba engleză. Mai nou aceste examene au devenit de interes major în contextul recunoaşterii lor la bacalaureat precum şi, poate mai important, a necesităţii acestor certficate pentru studiul in străinătate, fiind cerute în procesul de admitere la universităţile de renume mondial.

Examenele cu recunoaştere internatională se echivalează cu examenele de competenţă pentru bacalaureat, conform noii metodologii aprobate de către Ministerul Educaţiei. Una dintre consecinţe este aceea că elevii nu vor mai trebui sa dea probele de limbă straină la Bacalaureat dacă au susţinut şi promovat deja un examen internaţional. Probele respective vor fi echivalate printr-un certificat de competenţă lingvistică la limba straină. Aşa că, în cazul în care un elev este fericitul posesor al unui certificat cu recunoaştere internaţională tip Cambridge, TOEFL, IELTS, şi întruneşte criteriile de punctaj cerute de Ministerul Educaţiei, se poate considera ca a susţinut deja proba de limba engleză de la examenul de bacalaureat.

Care ar fi beneficiul unui elev de liceu care ar alege să treacă prin procesul de pregătire pentru un examen internaţional? Un beneficiu dublu: odată obţinut scorul minim cerut de metodologia Ministerului Educaţiei, el va putea fi degrevat de susţinerea examenului de bacalaureat; dar totodată, ca proaspat absolvent, el va avea avantajul dat de o diplomă internaţională, recunoscută de marea majoritate a universităţilor din lume, dar şi de angajatorii din România şi nu numai.

Road Language Centre stă la dispoziţia elevilor şi studenţilor cu o grilă completă de programe educaţionale de calitate în vederea pregătirii pentru obţinerea unui certificat internaţional ce atestă gradul de cunoaştere a limbii engleze, pentru examenele britanice Cambridge sau IELTS, sau examene americane Toefl, SAT sau GMAT.


Programele Road Language Centre sunt riguros structurate de către profesorii noştri, profesionisti dedicaţi cu o vastă experienţă în pregătirea pentru examenele recunoscute internaţional. Rezultatele remarcabile obţinute până în prezent de către cursanţii noştri atestă deopotrivă eficacitatea cursurilor cât şi implicarea majoră a profesorilor în procesul educaţional. Totul pentru că la RLC engleza se predă cu pasiune şi dedicaţie.

Cursanţii noştri reprezintă prioritatea noastră numărul 1, iar grija pentru ei este dovedită de orele de pregătire temeinică pe care aceştia le urmează la sediul nostru şi totodată de simulările complete de examen însoţite de rapoarte detaliate de progres şi feedback-ul aferent de care aceştia au parte pe parcursul cursului.

Cursurile de pregătire organizate de către Road Language Centre vizează atât perfecţionarea cunoştinţelor de limba engleză cât şi deprinderea cu metodologia şi formatul standard al fiecărui examen. Fiecare participant la cursurile noastre va trece cel puţin printr-o simulare completă de examen, organizată exact pe tipicul examenului ales de către candidat, scopul ei fiind acela de a-l obişnui pe acesta cu formatul examenului şi cu emoţiile trecerii printr-o asemenea experienţă. În urma organizării a nenumărate simulări de examen pentru toate tipurile de examene internaţionale, profesorii noştri pot estima rezultatul pe care fiecare candidat îl va obţine în momentul susţinerii examenului propriu-zis chiar şi în cazul probelor mai puţin “ obiective” cum sunt cele de comunicare în scris şi oral.

Cursurile au o structura modulară ce variază ca durată de la o lună de zile, formatul standard al modulelor de pregătire TOEFL, IELTS şi GMAT, la o durată extinsă între 3 şi 9 luni pentru un modul de pregătire pentru examenul Cambridge ( FCE, CAE şi CPE).

Prezentăm în rândurile de mai jos grila de programe Road Language Centre ce se vor desfăşura în luna ianuarie 2010 ( detalii aflaţi pe www.edventure.ro ) :
1. Curs de pregătire Cambridge
-Perioada: 1 februarie - 15 iunie
-Format: 2 şedinţe x 1.5 ore/săptămână
- 3 simulări integrale
- Orar preliminar: Marţi şi Joi, 10.00 - 11.30 sau 14.30 - 16.00
-Testare iniţială: 27 ianuarie, 10.00 sau 14.00
-Înscrieri până la 27 ianuarie
2. Curs de pregătire IELTS Academic
-Perioada:11 ianuarie - 5 februarie
-Format: 2 şedinţe x 2 ore/săptămână
- Orar preliminar: Luni şi Miercuri, 18.00 - 20.00
- 1 simulare integrală inclusă
-Testare iniţială: oricând cu programare telefonică
-Înscrieri până la 7 ianuarie
3. Curs de pregătire TOEFL
-Perioada: 9 - 30 ianuarie
-Format: 1 şedinţă x 4 ore/săptămână
-Orar preliminar: Sambata, 9.00 - 13.00
-1 simulare integrală inclusă
Testare iniţială: oricând cu programare telefonică
-Înscrieri până la 7 ianuarie
4. Curs de pregătire GMAT
-Perioada: 8 - 29 ianuarie 2010
-Format: 2 şedinţe x 2 ore/săptămână
-Orar preliminar: Vineri, 18.00 - 20.00 si Sâmbătă, 9.00 - 11.00
-1 simulare integrală inclusă
- Testare iniţială: oricând cu programare telefonică
-Înscrieri până la 6 ianuarie
5. Curs de pregătire SAT
-Perioada: 1 februarie - 15 martie
-Format: 2 şedinţe x 2 ore/săptămână
-Orar preliminar: Luni şi Miercuri, 15.30 - 17.30
-1 simulare integrală inclusă
-Testare iniţială: 27 ianuarie ora 10.00 sau ora 14.00
-Inscrieri până la 27 ianuarie

Înscrierea la cursuri se face prin susţinerea unei testari iniţiale gratuite, testare specifică tipului de examen pe care candidatul doreşte să îl susţină ulterior. În funcţie de rezultatul obţinut la această testare şi în concordanţă cu nivelul de cunoştinţe al candidatului, acesta va primi îndrumările necesare de la profesorul examinator care îi va recomanda tipul de curs care i se potriveşte.

In cazul în care candidatul are nelămuriri în privinţa examenului pe care doreşte să îl susţină, sau nu are suficiente cunoştinţe în ceea ce priveşte diferenţa dintre un tip de examen sau altul, acesta va primi consultanţă în acest sens de la profesorul examinator.

Cu o diversitate de programe educaţionale în desfăsurare în prezent, având un colectiv de trainer dedicaţi şi cursanţi interesaţi să înveţe cât mai bine limba engleză, Road Language Centre reprezintă cea mai potrivită alegere în sistemul educaţional privat.Despre Road Centre

Road Language Centre este un centru educaţional, specializat pe predarea limbii engleze, autorizat de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse în colaborare cu Ministerul Educaţiei prin Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor ( CNFPA) şi de London Chamber of Commerce and Industry (LCCI).
Situat in centrul Bucurestiului, Road Language Centre organizează cursuri de pregătire pentru cele mai importante examene internaţionale de limba engleză şi traininguri de comunicare în limba engleză în domeniul business.
Pentru mai multe detalii va rugam accesati www.edventure.ro sau www.easyenglish.ro
Splaiul Independenţei, nr 1
office@easyenglish.ro
021.312.9036; 0721.287.790
Persoana de contact: Ioana Mocanu, Public Relations Officer.

office@easyenglish.ro