Automobil Clubul German a premiat compania Bosch pentru spiritul inovator in domeniul ecologiei

BUCURESTI - 5 februarie 2009

Comunicat tip General in Auto

Automobil Clubul German (ADAC) a decernat in luna ianuarie premiul “Gelber Engel” („Ingerul auriu”) lui Franz Fehrenbach, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei Bosch, desemnandu-l „Personalitatea anului 2009”. Astfel, Comitetul executiv al Automobil Clubului German il recompenseaza pe Franz Fehrenbach pentru „spiritul inovator al concernului german in domeniul ecologiei” si initierea procesului de transformare a companiei Bosch din furnizor de piese auto, in producator de sisteme ecologice.

Cu ocazia primirii distinctiei, Franz Fehrenbach a declarat ca „acest premiu recompenseaza modul in care am abordat subiecte, care nu sunt numai pentru mine importante, ci care au o relevanta deosebita in aceasta perioada dificila: managementul unei afaceri durabile, administrarea unei afaceri cu credibilitate si integritate, si sarcina dificila, dar care trebuie indeplinita, de a mentine acel echilibru intre asigurarea profitabilitatii pe termen lung a companiei si interesele sociale si ecologice”.

Dr. Norbert Reithofer, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei BMW AG si castigatorul de anul trecut al premiului „Personalitatea ADAC”, a inmanat premiul lui Franz Fehrenbach in cadrul festivitatii din acest an si a remarcat ca „deschiderea, integritatea si urmarirea cu tenacitate a obiectivelor propuse continua sa reprezinte trasaturile de caracter ale lui Franz Fehrenbach”.

Ceremonia de decernare a premiului ADAC „Ingerul auriu 2009” a avut loc la Residence Palace din München. La ceremonie au participat 500 de personalitati din lumea afacerilor, din sfera politica si alte personalitati publice.

Despre Robert Bosch SRL

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru constructii. In anul 2007, cei aproximativ 271.000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 46,3 miliarde de Euro. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 50 de tari. Structura acestui concern mondial de dezvoltare, productie si distributie sustine politica de extindere continua a Grupului. Bosch investeste anual peste trei miliarde de Euro pentru cercetare si dezvoltare si a inscris peste 3000 de patente la nivel mondial in anul 2006. Concernul a fost infiintat la Stuttgart in 1886, de catre Robert Bosch (1861 - 1942), sub numele de „Atelier de mecanica fina si electrotehnica”.

Structura Robert Bosch GmbH asigura independenta financiara, precum si libertatea antreprenoriala a Grupului Bosch. Aceasta ii permite companiei sa faca investitii pentru asigurarea viitorului sau, precum si sa respecte responsabilitatea sa sociala. Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale Grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, care detine si majoritatea voturilor. Cealalta parte este detinuta de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.

Eleni Sefel
Str. Horia Macelariu 30-34,
Sector 1, Cod 013937
Bucuresti