Bosch isi extinde investitiile si oferta in sectorul Automotive Aftermarket

BUCURESTI - 27 octombrie 2010

Comunicat tip General in Auto

Bosch anunta faptul ca isi va extinde investitiile in sectorul Automotive Aftermarket. Mai mult, in cadrul Targului Automechanika, desfasurat la Frankfurt/Main in aceasta toamna, concernul german si-a prezentat mai multe inovatii si oferte noi, dedicate atelierelor de service si distribuitorilor. Printre noutatile prezentate de Bosch cu ocazia acestui eveniment s-au numarat: sistemul de diagnoza la distanta, care permite specialistilor Bosch sa ofere asistenta online, la distanta, direct pe autovehiculul clientului; software-ul DXP, ce leaga la retea intregul atelier de service; sistemul de testare FSA 050, destinat verificarii autovehiculelor electrice si hibride sau testerele KTS Truck pentru autoutilitare.

Bosch isi extinde investitiile si oferta in sectorul Automotive Aftermarket

Bosch are o oferta extinsa de sisteme de diagnoza, aparatura de service, piese de schimb, servicii si concepte destinate service-urilor auto, astfel incat, Divizia Bosch Automotive Aftermarket poate pune la dispozitia distribuitorilor si atelierelor de service o gama completa de produse. „Bosch isi va extinde investitiile in sectorul Automotive Aftermarket”, a afirmat Robert Hanser, presedintele Consiliului de Administratie al departamentului Automotive Aftermarket din cadrul Robert Bosch GmbH. „In ultimii doi ani ne-am extins mult oferta adresata service-urilor auto si distribuitorilor”, a mai spus Hanser. „Per ansamblu, criza ne-a afectat mai putin. In ultimii ani, ne-am axat consecvent pe investitii, crescand productia interna. Mai mult, achizitiile strategice din ultimii ani incep deja sa dea roade. Portofoliul extins de produse ne-a ajutat sa castigam un nou segment de piata. Anul 2010 este un an de revenire”, a declarat Robert Hanser. Sub sloganul „Bosch – Partenerul pentru viitor al service-urilor auto”, compania a prezentat in cadrul Targului international Automechanika numeroase noutati din acest domeniu.

Servicii noi
In cadrul Automechanika, Bosch a prezentat in premiera mondiala servicii noi, care se adreseaza atelierelor de service. Sub sigla „Remote Diagnosis” (diagnoza la distanta), Bosch va oferi asistenta online pentru operatiile dificile de diagnoza, direct pe autovehiculul clientului. O alta inovatie prezentata la targ este software-ul DXP dezvoltat de Bosch, ce va oferi posibilitatea de a conecta intregul atelier de service la aceeasi retea. Astfel, datele unui autovehicul vor fi imediat accesibile pentru toate celelalte calculatoare echipate cu sistemul de diagnoza. Schimbul de date va fi posibil intre toate sistemele de testare si diagnoza Bosch, care sunt accesate prin intermediul PC-ului, inclusiv cele din gama Beissbarth si Sicam. De asemenea, au fost prezentate pentru prima oara noile oferte in materie de diagnoza si reparare a autovehiculelor echipate cu sistem de propulsie hibrid. In acest sens, gama Bosch a fost extinsa cu noul sistem de testare FSA 050, destinat special verificarii autovehiculelor electrice si hibride, dar si cu noi cursuri speciale de pregatire cu privire la sistemele hibride, precum si cu date tehnice actuale incluse in software-ul ESI[tronic].

Noi produse pentru camioane
In asa-numitul „Truck Corner” din cadrul Targului Automechanika, Bosch si-a expus noua gama destinata vehiculelor comerciale si autobuzelor. Testerul de diagnoza a unitatilor de comanda KTS Truck a fost special conceput pentru acestea. Noile testere pentru autoutilitare vor fi disponibile in doua variante: sub forma unui modul KTS pentru utilizarea impreuna cu un PC sau un laptop si ca sistem integral KTS 800 Truck. Testerele KTS Truck functioneaza pe baza noului software ESI[tronic] Truck, destinat atelierelor de service specializate pe segmentul de autoutilitare. Pe langa testerul de diagnoza a unitatilor de comanda, acesta include si informatii tehnice, cum ar fi scheme de conexiuni electrice, instructiuni de service si de reparatii, precum si informatii de sistem referitoare la autoutilitare, autocamioane si autobuze. In plus, vor sta la dispozitie cataloage de piese de schimb, inclusiv datele furnizate de ZF Services, partenerul Bosch.

Reparatii profesioniste ale componentelor diesel: un nou stand de testare si alte servicii
Bosch a prezentat in cadrul Targului Automechanika o gama larga de produse noi, inovatii si perfectionari pentru o reparare profesionista a componentelor diesel. Noul stand de testare EPS 708 este conceput special pentru pompele de injectie si injectoarele common-rail si permite presiuni de testare de pana la 2.200 bar. Railul noului stand a fost conceput pentru o presiune de testare de pana la 2.500 bar. De asemenea, Bosch completeaza metodele de testare a componentelor common-rail printr-un nou set de testare a injectoarelor piezo. In plus, Bosch a prezentat si un nou procedeu de testare, care permite, pentru un injector, stabilirea dispersiei cantitatii injectate. Acest procedeu de testare, de mare acuratete, va permite service-ului diagnoza erorilor specifice injectoarelor common-rail.

Standul virtual Bosch in cadrul Targului Automechanika
Bosch ofera posibilitatea de a efectua o vizita virtuala la standurile sale din cadrul Targului Automechanika, accesand pagina de internet www.bosch-aa-messestand.de. Informatiile sunt disponibile online, in limba germana, engleza, spaniola si franceza.

Despre Robert Bosch SRL

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru constructii. In anul 2007, cei aproximativ 270.000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 38,2 miliarde de Euro. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 50 de tari. Structura acestui concern mondial de dezvoltare, productie si distributie sustine politica de extindere continua a Grupului. Bosch investeste anual peste trei miliarde de Euro pentru cercetare si dezvoltare si a inscris peste 3000 de patente la nivel mondial in anul 2006. Concernul a fost infiintat la Stuttgart in 1886, de catre Robert Bosch (1861 - 1942), sub numele de „Atelier de mecanica fina si electrotehnica”.

Structura Robert Bosch GmbH asigura independenta financiara, precum si libertatea antreprenoriala a Grupului Bosch. Aceasta ii permite companiei sa faca investitii pentru asigurarea viitorului sau, precum si sa respecte responsabilitatea sa sociala. Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale Grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, care detine si majoritatea voturilor. Cealalta parte este detinuta de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.

Eleni Sefel
Corporate Communication and PR Manager

Robert Bosch SRL
Horia Macelariu 30-34
013937 Bucuresti, sector 1
ROMANIA
www.bosch.com.ro

Tel. + 40 21 4057529


eleni.sefel@ro.bosch.com