In 2009, Bosch a investit 3,8 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare

BUCURESTI - 17 februarie 2010

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

Bosch a continuat sa puna un mare accent pe cercetare si dezvoltare si in anul 2009. Prin investitii de 3,8 miliarde de euro, Bosch a reusit sa mentina numarul brevetelor depuse anul trecut la acelasi nivel ca in 2008. Mai mult, compania anunta ca 45 la suta din bugetul dedicat cercetarii si dezvoltarii a fost directionat pentru gasirea de solutii prietenoase cu mediul inconjurator.

In 2009, Bosch a investit 3,8 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare

La nivel international, numarul brevetelor depuse de cercetatorii si inginerii Bosch anul trecut a fost similar cu cel inregistrat in anul 2008, ridicandu-se la peste 3.800 de inovatii. Prin urmare, in fiecare zi lucratoare, Bosch a prezentat autoritatilor de brevetare, in medie, 15 inventii noi. Astfel, pe plan international, Bosch isi pastreaza pozitia de lider in cercetare si dezvoltare. Grupul Bosch detine un numar total de aproximativ 82.000 de brevete, cereri de brevet si modele. 'In vremurile dificile prin care trecem, aceasta cifra scoate si mai mult in evidenta nivelul ridicat de inovare al companiei Bosch', a spus dr. Siegfried Dais, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Grupului Bosch, responsabil de cercetare si dezvoltare.

In 2009, Bosch a investit aproximativ 3,8 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare. Bosch aloca aproximativ 45 la suta din bugetul dedicat cercetarii si dezvoltarii in gasirea de solutii tehnologice care duc la economisirea si protejarea resurselor energetice. Mai mult, tehnologia ecologica reprezinta o treime din cifra de afaceri Bosch. Sub sloganul 'Tehnica pentru o viata', Bosch dezvolta tehnologii ecologice precum bateriile litiu-ion sau cele care folosesc energii regenerabile, precum celulele fotovoltaice. Astfel, Bosch isi propune sa ofere un instrument important care sa ajute la atingerea obiectivelor de reducere, la nivel mondial, a emisiilor de CO2. Bosch are in total 33.000 de angajati implicati in proiecte care vizeaza dezvoltarea viitorului companiei.

Despre Robert Bosch SRL

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru constructii. In anul 2007, cei aproximativ 271.000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 46,3 miliarde de Euro. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 50 de tari. Structura acestui concern mondial de dezvoltare, productie si distributie sustine politica de extindere continua a Grupului. Bosch investeste anual peste trei miliarde de Euro pentru cercetare si dezvoltare si a inscris peste 3000 de patente la nivel mondial in anul 2006. Concernul a fost infiintat la Stuttgart in 1886, de catre Robert Bosch (1861 - 1942), sub numele de ā€˛Atelier de mecanica fina si electrotehnicaā€¯.

Structura Robert Bosch GmbH asigura independenta financiara, precum si libertatea antreprenoriala a Grupului Bosch. Aceasta ii permite companiei sa faca investitii pentru asigurarea viitorului sau, precum si sa respecte responsabilitatea sa sociala. Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale Grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, care detine si majoritatea voturilor. Cealalta parte este detinuta de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.

Eleni Sefel
Corporate Communication
Str. Horia Macelariu 30-34,
Sector 1, Cod 013937
Bucuresti
Tel: (021) 4057529

eleni.sefel@ro.bosch.com