RODIPET LA “LONDON BOOK FAIR”

BUCURESTI - 14 martie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

RODIPET a participat saptamana trecuta la doua manifestari expozitionale de carte si presa. Una la Bucuresti, la Salonul de Carte si Presa de la Muzeul National de Istorie a Romaniei, iar cealalta la Londra, la LONDON BOOK FAIR « EXCEL ».

RODIPET LA “LONDON BOOK FAIR”

Cunoscuta mai ales ca cea mai mare firma care distribuie presa in Romania, RODIPET prin intermediul Departamentului Carte si Multimedia, si-a diversificat serviciile, intrand in domeniul cultural, prin vanzarea de carte si promovarea si implementarea de noi programe.

Partenerii nostri sunt edituri de prestigiu, atat din tara, cat si din strainatate. RODIPET colaboreza cu numeroase edituri de carte si tiparituri din Romania: Editura ASE (Academia de Studii Economice), Curtea Veche, RAO, Teora, ERC Press, House of Guides, All Beck, Editura Didactica si Pedagogica, Alcris. Aceste produse sunt distribuite prin reteaua RODIPET (chioscuri, shopuri si librarii – peste 1400) extinsa pe intreg teritoriul Romaniei.

Experienta RODIPET in domeniul distributiei de carte a permis incheierea de parteneriate cu edituri si distribuitori din strainatate (America şi Europa de Vest ): Reed Publishers, John Wiley, Butterworth Heinemann, Hearst, Mosby, Lippincott, Blackwell.

Daca Targul de la Bucuresti este deja cunoscut cititorilor si iubitorilor de carte, despre expozitia de la Londra si ofertele de acolo se stie mai putin. Expozitia a fost structurata pe 6 domenii: edituri, firme de solutii si e-commerce, produse complementare in domeniul carte si papetarie, presa, vanzari en gros, shipping si tipografii.

RODIPET si-a prezentat oferta , mizand mai ales pe dorinta unor edituri de a patrunde pe piata din Romania si pe experienta pe care o are deja atat cu editurile, cat si cu proiectul de parteneriat cu ASE. Prin parteneriatul cu Academia de Studii Economice, peste 14.000 de studenti beneficiaza de cardul Rodipet, prin intermediul caruia ei cumpara suportul de curs si cartile de specialitate necesare studiului. Pana la sfarsitul anului 2006 vor fi semnate alte parteneriate cu Universitati din Romania, prin care alti 50.000 de studenti vor beneficia de acest sistem. Tot in baza parteneriatului cu Academia de Studii Economice , peste 1.600 de studenti fac stagii de practica in agentiile Rodipet din toate centrele universitare din Romania.

Exista 3 tipuri de parteneriate pe care editurile din strainatate le agreeaza: intrare pe piata din Romania, prin compania Rodipet, pentru promovarea si vanzarea produselor lor, cash&carry si vanzarea copyright. Interesul de a intra pe piata romaneasca de carte este foarte mare, mai ales pentru categorii de produse specializate. Cartile pentru copii, carti de autocunoastere, precum si carti tehnice, de medicina si IT, au fost produsele cel mai mult ofertate la Targul de la Londra.
Printre editurile cu care s-au stabilit contacte si s-a exprimat dorinta de colaborare cu Rodipet se numara: New Era (Danemarca), Sterling Publishing Co.Inc., din New York, MM Publication (carti pentru copii) din Londra, Princeton Londra, Thomas Cook Publication (Turism), Harvard Press (stiintific), Creative Home Wner. (casa/decoratiuni), Amber Books(stiintific) si Reader’s Digest.

La toate aceste edituri se adauga companii care ofera solutii IT pentru carte si e-commerce, dat fiind faptul ca RODIPET are in acest moment unul dintre cele mai mari site-uri de vanzari de carte, presa si produse multimedia din Romania.

Dezvoltarea diviziei Carte si Multimedia RODIPET se va indrepta in acest an pe deschiderea mai multor magazine si librarii, urmata fiind de o librarie internationala, a carui proiect este in curs de finalizare.

Despre Rodipet SA

Ana-Maria Pascaru
Director Relatii Publice SC Rodipet SA
021 318 7000
0722396044
RODIPET SA
Piata Presei Libere nr 1, Bucuresti
rodipet@rodipet.ro