Cautare business to business peste hotare

Timisoara - 7 februarie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Rogarema - Platforma cuprinzatoare B2B internationala
Rogarema.ro ofera un motor de cautare B2B profesional pentru firme fara modelele obisnuite de ranking. Cautarea complexa pe Rogarema cuprinde nu numai domeniile de activitate, ci si cuvinte cheie (in romana si engleza), care pot fi specificate individual. Firmele sunt gasite si in strainatate pe baza traducerii domeniilor lor de activitate. Suplimentar, in cautare sunt incluse si produsele/serviciile oferite pe piata. Firmele isi pot oferi produsele/serviciile pe plan national si international in peste 1.500 de categorii.

Cautare business to business peste hotare

Pentru numeroase firme din Romania internetul este unul din cele mai importante canale de promovare si desfacere. Pentru exploatarea optima a potentialului firmei, se pune problema gasirii strategiei potrivite de marketing online. Este necesara o prezentare cat mai buna a produselor si serviciilor, eventual si a sucursalelor sau filialelor, catre cei interesati. Multe firme din Romania doresc promovarea afacerilor si peste hotarele tarii, devenind necesara o strategie de marketing online internationala.

 O pagina web multilingva si includerea filialelor din strainatate reprezinta intotdeauna doar primul pas. Prin aceasta nu se imbunatateste semnificativ sansa de a fi gasit pe Internet – in mod clasic, prin motoarele uzuale de cautare.

 Motoarele de cautare nu sunt adecvate pentru cautarea B2B in tara si peste hotare dupa furnizori, produse si servicii. De cele mai multe ori rezultatele cautarii nu se pot limita regional, iar o cautare internationala completa este de regula imposibila. La acestea se adauga si netransparenta pentru utilizator a criteriilor de crestere a rankingului, care determina importanta acordata unei pagini web de catre motoarele de cautare, astfel ca aceasta sa fie afisata pe pozitie de top.

Acest ranking poate fi imbunatatit intr-un timp indelungat, cu o investitie financiara mare, cu ajutorul unui furnizor de servicii extern. Insa firmele mici nu-si permit acest cost. In plus persista dezavantajul ca firmele noi, a caror pagina web nu este optimizata pentru motoarele de cautare si firmele care ofera produse/servicii intr-un segment de piata cu concurenta intensa, nu au sanse sa fie listate in pozitie de top in rezultatele cautarii. Plasarea firmelor concurente de catre motoarele de cautare este, din acest motiv, distorsionata si nu reda neaparat importanta reala a firmei in segmentul respectiv.

 Spre deosebire de acestea, Rogarema (www.rogarema.ro) ofera un motor de cautare B2B profesional pentru firme fara modelele obisnuite de ranking. Cautarea complexa pe Rogarema cuprinde nu numai domeniile de activitate, ci si cuvinte cheie (in romana si engleza), care pot fi specificate individual. Firmele sunt gasite si in strainatate pe baza traducerii domeniilor lor de activitate. Suplimentar, in cautare sunt incluse si produsele/serviciile oferite pe piata. Firmele isi pot oferi produsele/serviciile pe plan national si international in peste 1.500 de categorii.

 Firmele mai mari isi pot inregistra pe Rogarema si alte filiale din Romania sau din alte tari. Filialele din Romania isi pot alege domenii de activitate si cuvinte cheie diferite de cele ale firmei mama. Sucursalele si filialele din strainatate inregistreaza pur si simplu domenii de activitate si cuvinte cheie in limba nationala si isi ofera produsele/serviciile pe piata tarii respective. Toate filialele sunt independente una de cealalta si constituie pe Rogarema un lant de firme.

 Numeroase firme profita deja de multiplele posibilitati de prezentare ale platformei.

Firma SC PROTOTIP SRL (http://www.prototip-cugir.ro) din Romania isi ofera produsele si serviciile pe Rogarema.

 „In calitate de firma specializata in domeniile prelucrarea metalelor pe centre CNC, mecanica fina si constructii metalice, pentru noi este deosebit de importanta atingerea exacta a grupurilor tinta", a declarat Ovidiu Ene, directorul general al companiei romane Prototip SRL cu sediul in Cugir. „Ne adresam unor clienti profesionisti. Multe platforme online sunt proiectate mai degraba pentru consumatori si de aceea nu sunt adecvate pentru noi ca si intreprindere. In Rogarema insa, am gasit o platforma internationala foarte interesanta, mai ales pentru stabilirea de relatii business to business. Astfel putem contacta selectiv alte firme si putem face cunoscut portofoliul nostru de produse si servicii, rapid, usor si flexibil in multe tari diferite. Prezenta noastra pe Rogarema este astfel o componenta importanta a strategiei noastre de marketing online”

 Si clientii din strainatate sunt incantati de Rogarema. Astfel si firma Remax Kunststofftechnik (www.remax-extrusion.de) isi ofera gama sa de masini second hand pentru prelucrarea maselor plastice, pe piata Rogarema.

 „In timp ce platformele de licitatii si de shop online cunoscute pe Internet se adreseaza in primul rand catre consumatori, in afacerea industriala business to business lipseau pana acum din punctul nostru de vedere ofertele similare”, spune Klaus Schöffler de la firma Remax Kunststofftechnik. „De aceea Rogarema si mai ales piata integrata acolo, reprezinta pentru noi o posibilitate binevenita pentru prezentarea si oferirea online a portofoliului nostru in mod profesional si vizibil pentru clientii industriali.”

Cei interesati se pot informa si despre alte caracteristici direct pe www.rogarema.ro.

 Pentru informatii suplimentare contactati:

SC ROGAREMA SRL

Ureche Georgeta

str. Pomiculturii nr.17

300272 Timisoara

Tel.: +40 256 211 334

Mobil:+40 730 538 404

Fax: +40 256 211 333

E-mail: office@rogarema.ro

http://www.rogarema.ro

Despre ROGAREMA

SC ROGAREMA SRL
str. Pomiculturii nr.17
300272 Timisoara
Tel.: +40 256 211 334
Mobil:+40 730 538 404
Fax: +40 256 211 333
E-mail: office@rogarema.ro
http://www.rogarema.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/rogarema/cautare-business-to-business-peste-hotare